dimarts, 27 de març del 2007

Bunyolada, una tradició que es va perdent

Recorde que en la major part de les cases del poble quan venia la festa de Sant Josep feien bunyols. Eren altres temps on precisament el temps no es tenia tant en compte, on no importava passar una o dos hores preparant la pasta, fregir en la llar, etc. Un temps en què la majoria havien plantat les carabasses, totes les dones sabien pastar, l'oli era de casa, on les tradicions s'anaven passant de pares a fills casa els "auleos"i aixina moltes coses. Hui corren altres temps, i per diferents motius van perdent-se una gran quantiat de tradicions, i entre elles, està la de fer bunyols.
En la província d'Alacant i de València, en les festes dels pobles es poden trobar bunyols en les xurreries ambulants; en canvi per ací a Castelló, no està tan arrelada, i si que no falten les figues albardades, figues seques enfarinades amb una pasta semblant a la dels xurros i que estan molt bones.
Afortunadament per a mi, aquest cap de setmana passat ma mare i la meua germana encara han continuat la tradició i hem fet un bon llibrell de bunyols, que mullats amb xocolata, han resultat d'allò més bons.
Deixe una adreça de cuina valenciana on hi ha diferents receptes, i entre elles les de fer bunyols i figues albardades, per si de cas algú s'anima.


Bunyolada
Uploaded by rafamolla

Valoració del Ral·li

Tal i com vaig dir al post Ral·li de La Vila aquest cap de setmana es va disputar a les carreteres pròximes al poble el ral·li.
Vam baixar a veure'l, i ens ho vam passar molt bé. Enguany ha estat muntat de forma que es feia fàcil accedir als trams per les diferents carreteres per les que no passava el ral·li, i així podies veure'n bastants; a més a més com que es feien varies passades pel mateix tram, doncs si t'agradava on estaves, en relativament poc temps tornaven a passar.
Vam gaudir perquè els primers pilots van molt forts, amb uns cotxes que són molt xicotets en alguns casos, però que tenen uns rendiments impressionants.Fa ja al voltant de 25 anys quan Zanini corria per aquestes mateixes carreteres, perdó amb un asfalt molt pitjor,als que ens agradava ja açò dels ral·lis, era tot un plaer veure el seu Porsche 911, o el Ferrari 308 GTB, i no t'explicaves com podien fer de mitjana 93 Km/h des d'Ares a Confrides.
Enguany, com deia abans, les mitjanes han estat altíssimes, tal i com podeu comprovar en la web del ral·li, quasi totes per damunt dels 94 Km/h, excepte el tram de Finestrat que és molt més lent am 75 km/h.
No vull acabar sense mencionar l'alegria que vaig tindre en veure que va guanyar Fuster, molt regular i corrent de valent;ja s'ho mereixia. Crec que té un cotxe que va molt, i pense que Fiat li subministrarà bon material ja que en els darrers anys Peugeot, Citroen, Seat li estan mullant l'orella, i haurà de fer alguna cosa per canviar.
Per ultim, deixe un xicotet video capturat amb la càmera de fotos, del tram de Tudons, en concret al "Pla del Cirer", després de la Venta, on hi ha una recta en baixada, i on com es pot veure, li donaven canya.

dilluns, 26 de març del 2007

VOS ANIMEU?

Vull fer una proposta a tots els bloggers.No ens vindria malament tindre uns dinerets per poder fer alguna cosa més que trencar-nos l'esquena netejant camins i fontetes.Si n'hi ha gent que s'anime podriem agarrar la barra en festes, sempre que no hi haja festers per al pròxim any. I fins i tot podríem preparar una barra per a festes de Beniafé.Què vos pareix? Si n'hi ha gent que s'anime hauríem de començar ja a preparar lo de Beniafé. Només falta un mes i uns poquets dies.

dijous, 22 de març del 2007

Ral·li de la Vila

Els aficionats als ral·lis estem d'enhorabona; aquest cap de setmana tindrà lloc per les nostres carreteres el Ral·li de la Vila Joiosa, primera prova del Campionat d'Espanya d'asfalt.
No passa estrictament pel poble, però si que ho fa per la cruïlla de Benasau i pel Port de Tudons.
En el següent enllaç teniu tota la informació referent a la prova:trams, horaris, participants,etc.
"Rallye La Vila Joiosa", i en el següent també està posat l'enllaç a l'emissora de radio on line que retransmetrà la prova.
Hi ha prevista una bona participació, i hi ha nous trams per a aquesta nova edició. Per a mi s'ha suprimit el famós revolt de Quatretondeta, en el que es veien bones derrapades. Haurem de buscar-ne algun altre de semblant (si en sabeu algun, podríeu apuntar-lo en l'apartat dels comentaris.
El més probable és que baixem des de Castelló per veure'l, i la propera setmana faríem algun comentari.