dijous, 23 d’agost del 2007

Recepta improvisada de la sèmola de dacsa

Recepta de la sèmola de dacsa (per a quatre persones)

Ingredients:
5 espigues de dacsa tendra ratllada
1 pot de fesols bullits
1 ceba menuda
1 carlota
un grapat de bajoquetes roges
1 creïlla
oli
sal
aigua

Es sofregeix la ceba a trossets menuts; després s'afegeixen les bajoquetes tallades, la carlota i la creïlla. S'aboca el caldo i es fa bullir fins que la verdura estiga cuita. Després s'afegeixen els fesols bullits i es deixa coure un poc tot junt (els fesols i la creïlla contribueixen a espessar el caldo).Finalment es posa la dacsa i es remena sovint mentre va coent-se perquè no s'apegue. Se li afegeix el colorant i la sal. I ja està llesta per a menjar!
Hi ha qui posa carn (costelletes o magre sofregit). Nosaltres la preferim borda, però si posem una pastilla d'estarlux la millorem un poc. Proveu a fer la recepta i feu les crítiques pertinents.

Alcoleja i el seu entorn, espai literari

Enric Valor, l'escriptor de Castalla, va elegir Alcoleja i els seus voltants per crear els escenaris literaris de les seues novel·les La idea de l'emigrant i L'ambició d'Aleix. De les dues novel·les, la primera és la que té més localitzacions al poble, i parla també de la pujada a l'Aitana. La segona transcorre, entre altres llocs com Callosa o València, pels voltants de la font de l'Arbre i un "mas" que Valor hi situa.

EXCURSIO BARRANC DEL MANECILLO

Hem quedat per al proper dia 28 d`agost per fer una excursió al barranc del Manecillo, está darrere del port de Confrides, es una excursió bonica, per ombries i un riuet i que acaba en el poble del Abdet, poden vindre xiquets i xiquetes ( motivats ), quedem a les 16'30 a la plaça del poble, ens distribuirem per anar amb el minim nombre de cotxes fins el port de Confrides ( punt d`eixida de l`excursio )