dissabte, 31 de maig del 2008

COQUETES I COCOTETS

Hui vaig a escriure sobre un “ plat “ que ma mare fa de tant en tant i que no és massa complicat de fer, però que agrada a pràcticament a tots els de casa.

A casa diem coquetes, però supose que ho coneixereu amb altres noms. En realitat vaig a parlar de com es fa la “pasta” sobre la que després ja podem posar el que més ens agrade.

Ingredients:

2 Kg. Farina

1 gotet d’oli d’oliva

Rent o llevat

Sal (al gust)

Bicarbonat (una cullereta)

Aigua calenta

Procediment:

1. A la farina se li afegeix un poc d’aigua tèbia, es desfà el rent, s’afegeix un poc de sal i bicarbonat, es va afegint l’oli, i es barreja (“es pasta”) tot.
2. Una vegada està ben pastat, es deixa reposar per a que puge i es faja “la pasta bona” durant uns 30 minuts.

Una vegada està ja en condicions, esta pasta es pot utilitzar per a fer “ cocotets” o “coquetes”

* Si es volen fer cocotets, es poden farcir amb allò que t’agrade: espinacs, un poc de pernil, all, pinyons,.....

* Si es volen fer les coquetes, amb els dits fas una espècie de “coca” , en la que és molt important fer-li un forat enmig per a que d’eixa forma l’oli entre pel mig i es puga fregir millor.

Les coquetes es poden menjar diríem d’una forma “salada”, en la que es pot posar :tonyina, tomaca, pernil dolç, formatge,... o bé d’una forma “dolça” i menjar-te-la en pla “postre” i posar-li:sucre, xocolata, nata,....

No es massa complicat de fer, i crec que vos agradarà. Si vos agrada la "pinta" que té, proveu de fer-ho


COQUETES. AUELA MILAGROS from alcoleja.org on Vimeo.

2 comentaris:

  1. Amigo Rafa, como te las ingenias para hacer, que se me vayan los ojos, detras de "los platos de la abuela", ¡¡que ricos !!.

    ResponElimina
  2. A ver si cuando te pasas por el pueblo mi madre nos prepara un plato de estos.

    Por cierto, si todo va como espero. bajo a tu tierra. Del 25 al 29 juega mi hijo un campeonato de futbol y vamos a Los Narejos/Los Alcázares.

    ResponElimina