divendres, 2 d’octubre del 2009

SEÑALIZADA LA PRIMERA PARTE DEL CAMINO DE AITANA


El Sábado pasado, fieles a la convocatoria realizada en el Blog Alcoleja.Org, nos reunimos, a las 9:00 horas, en la plaza del Pueblo algunos vecinos y amigos dispuestos a colocar marcas en determinados puntos a lo largo del Camino de Aitana. Se han utilizado los colores blanco y verde para estas marcas, y las marcas se han colocado en los cruces de caminos, de pistas, y también donde se ha creído que se pudiera presentar alguna duda a la hora de saber por dónde continuaba el Camino.
Se ha marcado hasta la Font de Gepa, en la parte alta del Relleuero, y se ha dejado para otra jornada llegar hasta la Font del Grifo. La primera marca se ha colocado en la misma salida del Pueblo, justo antes del desvío a Beniafé.
Sería bueno contar con la colaboración de algunos voluntarios que no sean muy conocedores del trazado del Camino de Aitana y que se animen a hacer la prueba de seguirlo hasta al Font de Gepa. Las sugerencias que nos apunten para mejorar esta señalización serán bien recibidas.
¡Ánimo!

LA NOSTRA LLENGUA: PARAULES EN PERILL

Fa un temps va caure a les meues mans un llibre d'un alcoià, Eugeni S. Reig, que s'anomena "VALENCIÀ EN PERILL D'EXTINCIÓ" i hi ha que vore quina gracia de llibret. Arreplega paraules i frases que estem oblidant i que el jovent ja ni tan sols coneix. Es així doncs, que m`he animat a divulgar el que hi ha i seguir arreplengant-ne més, i al mateix temps obrir una finestra a qui vulga participar.

Bo, ahí va la primera, i per a que quede bonic...

DE FIL DE VINT

1.- Molt bo,molt ben fet, de primera categoria, de la màxima qualitat, sense el més mínim defecte, excel·lent
2.- Molt mudat, molt ben vestit, impecable.

La denominació fil de vint ( del núm. 20) correspon a la numeració emprada en la indústria tèxtil per a la llana cardada, segons la qual el número d'un fil és el pes en grams d'una madeixa de 540 metres. Era indicatiu de la màxima qualitat.
Altra forma d'us és:
- fil d'a vint, però no es correcte ortogràficament.

En llengua estàndard sol emprar-se: de la bota del racó, mudat com un margalló i d'altres.