dimecres, 21 de novembre del 2012

XORIGUER

El xoriguer es un xicotet falcó, no molt frecuent al poble perque prefereix camps menys forestals on troba insectes, ratolins,sargantanes, etc.. ( Cervantes en el Quixot es referix a esta especie com " cernicalo lagartijero").
Per altra part a la serra Aitana forma part del menu de l`esparver, aguiles, Bufol... no es menester que pense molt per a preferir viure lluny de la serra. A les ciutats inclus ha desenvolupat un sistema de caça que consisteix en clavar la pata en una gabia de canari que penja al balcó i esperar que el pardalet tot nervios vaja a parar a les seues garres. Este nou comportament que apareix a varies ciutats simultaneament es molt interesant i misterios; ¿com es comuniquen estes tecniques entre eixemplars?
¿ perque no ha aparegut abans ? ¿ on va començar?  ¿ es un comportament exclusivament urbá? ¿ com es transmet entre ciutats allunyades tenint en compter que es un au sedentària?...
Ultimament es veuen mes xoriguers al poble. A la bassa del Moli sol haver una parella, pero ja dic que ara es veuen mes. La foto es d´una femella i es sap per la cua, de color marronet, mentres el mascle te la cua gris. 

dissabte, 17 de novembre del 2012

Taller de Primers auxilis

No tot són males notícies.  Aquesta setmana , han realitzat al poble un mini taller-xerrada de Primers Auxilis.
Desgraciadament no vos puc dir si ha estat impartit per la Creu Roja (crec que si) o per alguna altra institució.Tampoc vos puc dir si ha sigut organitzat per l'Ajuntament, Conselleria de Sanitat, associació de Jubilats, etc...; però en tot cas, des d'ací aplaudir aquesta iniciativa, molt important ja que pot arribar a salvar més d'una vida. Ja en el 2007, amb el títol "Primera proposició "honesta" al senyor alcalde, vaig incidir en aquest tema, i m'alegre que s'haja portat a terme. Enhorabona a tots aquells que han fet possible aquesta activitat.*
* Aquell/s que puguen aportar més dades sobre l'activitat i me la volen fer arribar per a completar millor la notícia, ho poden fer enviant-la al correu electrònic, o si ho volen comentar pel xat, no hi ha cap problema


Robatoris. "suma y sigue II"


Anem superant-se, perdó, van superant-se els lladres amb el nostre poble.
A este pas, és probable que els que vivim fora d'Alcoleja, algun dia quan girarem la revolta de la Caseta Ibañez (perdó, ara no sé si es amb b o v), mirarem i no el veurem; pensarem que serà una al·lucinació, però en realitat serà que se l'han emportat sencer, amb habitants i tot inclós.
Aquest matí quan s'ha despertat la gent, no s'ho podia creure, però s'havien emportat les PERSIANES de almenys 4 cases del Carrer Trinquet!. Si, com vos ho dic!. Les persianes que algunes cases tenen a la porta i una que hi ha a la finestra han desaparegut.
Per tot açò, no creieu que la desaparició total del poble no està més a prop?.
Continuarà.........................

La foto esta presa de Aquí