dilluns, 4 d’agost del 2014

ELS CANTS DE L'AURORA

Ja fa uns quants anys em va arribar a les meues mans un tresor de la música tradicional valenciana; els "Cants de l'Aurora". Es tracta d'una recopilació dels Cants de l'Aurora d'una gran quantitat de pobles de la Comunitat Valenciana: No estan les Aurores de tots els pobles, però si d'uns quants, en concret de 38; i entre ells, està la nostra Aurora. Aquesta publicació l'ha fet l'Institut Valencià de la Músic (IVM)a; i si vos interessa saber més coses sobre aquest material, podeu picar ací.
Jo vos deixe amb la selecció que van realitzar de les diferents Aurores dels pobles d'Alacant i així gaudir de les diferents maneres en que els alacantins  han  cantat als seus Sants i Mare de Déu a trenc d'alba.
 Per poder escoltar-les, heu de picar primer a sobre de la foto del mapa. D'aquí vos enviarà al mapa real, i després ja podeu anar picant als diferents pobles on podreu  escoltar-les.Si no voleu anar picant a sobre dels diferents pobles, voreu que picant  en > o en < , podeu anar passant d'un arxiu a un altre. El fet de posar el mapa és perquè hi ha alguns punts que per a una majoria són difícils d'ubicar al mapa.



dimecres, 30 de juliol del 2014

DIPUTACIÓ INVERTIRA EN REPARACIÓ DE L'ESGLÉSIA

 El dia 27, pagina66.com ja va avançar la notícia, i huí la podem veure al Diari Información , com per suposat, també està a la web oficial de la Diputació d'Alacant del dia 25.

Sembla que ha destinat 44.954 euros a la reparació de la coberta de l'església. 

Benvinguts siguen i gràcies "a quien corresponda" per realitzar les gestions oportunes! Jo havia sentit dir que el "cor" de l'església estava mal, però no sabia que també ho estava la teulada.
De totes formes, com sempre, seria interessant que aquell o aquelles persones que estan més assabentats del tema, en l'apartat dels comentaris afegiren allò que consideren oportú ja que jo he intentat veure més sobre el tema: cost total de l'obra, dates de realització,etc, i no he trobat res ni a la Diputació ni a la web oficial del poble.

Aprofite l'ocasió també per a comentar que també he sentit rumors sobre diferents obres que en un futur no massa llunyà volen portar-se a terme al poble:obres a la "Replaceta", contadors de l'aigua, el famós parking,..En el mateix apartat dels comentaris o al  xat, si sabeu alguna cosa també la podeu comentar.