divendres, 1 de maig del 2015

Temps per a eixir a gaudir del camp

Estem en el mes de les flors. És el moment per a eixir pel terme i gaudir de les diferents flors que tenim per tot arreu.
Hui vos deixe  un xicotet video  on apareix sobretot la  planta silvestre  preferida per mi; l'estepa blanca
Es  la preferida per diversos motius, el més important  probablement siga pel color de la seua flor, "guapíssim". Eixe color i els abundants estams de color groc  atrauen els insectes que afavoriran la seua polinització.
El segon també potser siga pel tipus de fulles que presenta i que no passen tampoc desapercebudes. Toqueu-les, tanqueu els ulls i voreu com les sentiu carnoses i peludes al mateix temps, emmagatzemant així aigua, i evitant  perdre-la per transpiració; un bon exemple de bona adaptació al nostre clima mediterrani.
I el tercer, ja és més sentimental. Quan jo estudiava 3er BUP vaig tindre un professor de biologia que em va enganxar a aquest món tan apassionant com és el de l'ensenyament en general, i el de la  biologia en particular. Aquell any havíem de fer un herbari; i la primera planta que vaig triar va ser aquesta. Vaig anar com he fet en el vídeo que vos he deixat a l'alt de Mahoma, a la zona on teniem un tros anomenat l'olivar dels Gitanos, i d'allí la vaig agarrar, la vaig classificar, la vaig premsar,... A partir d'eixe moment em va guanyar aquesta planta.

També voreu que al vídeo apareix un arbust que en aquestos moments està una preciositat, tot en flor, l'espinal blanc o espinaler que té unes bones punxes i que també està molt ben adaptat al clima nostre bastant sec, i que com dic ara és un bon moment per a observar-lo.
En definitiva, no pergau el temps i eixiu al camp i mireu amb altres ulls el que la Natura ens presenta en aquests dies de primavera
*En la finestra d'Instagram també podeu anar mirant les fotos que vaig fent d'aquesta vegetació tan bonica que tenim al poble, però sobretot encara seria millor que vosaltres les fereu i posant #alcoleja tots les podríem veure