dijous, 7 de gener del 2016

Nadal 2015 amb els Festers 2017


Feliç 2016 a totes les alcolejanes i alcolejans.

Els festers del 2017 hem passat el Nadal al poble i hem organitzat activitats i festes per a tots els veïns com ja us vam avançar amb el nostre primer post ací al blog.


En primer lloc, el 20 de Desembre es va fer al Bar Aitana el sorteig de la cistella de Nadal, una rifa que va tenir molt d'èxit entre els veïns gràcies als calendaris amb fotos antigues del poble.


La nit de Nadal, 24 de Desembre, vam obrir el patronat i vam gaudir de la nit gràcies a la bona companyia. Nosaltres vam muntar barra i vam acompanyar la nit amb música. La següent reunió fou el matí del dia 30 amb els més menuts. Els festers vam pensar que una bona manera de decorar el patronat seria amb materials reciclats i amb l'ajuda de les xiquetes i xiquets que estigueren passant el Nadal a Alcoleja.


Així doncs, amb el patronat preparat, el dia de Cap d'Any vam obrir les seues portes per poder sopar tots junts i ballar fins a la matinada. El dia 2, recuperats ja de la nit de Cap d'Any, vam jugar al bingo!! Va ser divertit i esperem fer més partides al llarg de l'any!


Per tancar aquest Nadal al poble no podia faltar la visita dels nostres Reis i patges!! La vesprada del dia 4 a les 18:30, cinc patges reials van arreplegar les cartes dels més menuts (podeu veure el vídeo en l'entrada anterior de Rafa), i el dia 5 a la mateixa hora arribaven els 3 Reis acompanyats dels seus patges!! Els festers vam viure la nit amb molta il·lusió gràcies als xiquets que estaven esperant als Reis al cantó. Van recórrer totes les cases amb les mules decorades i fins i tot els Reis personalment, van entregar gran part dels regals.


Per últim, el dia 6 vam fer el sorteig de la rifa "Experiència Gastronòmica" al Restaurant Stop, i el número guanyador fou el 1333 color taronja.


Aquestes han sigut les activitats que hem organitzat al poble durant les vacances. Des d'ací aprofitem per a recordar que serem festers l'any 2017, i que no teníem cap obligació de fer tot açò. Ho hem fet amb moltíssimes ganes i il·lusió i agraïm a tots aquells que ens han felicitat. També volem fer públic que hem rebut poca ajuda per part de l'Ajuntament a l'hora de facilitar-nos claus per poder vestir els Reis i Patges en algun local, per a obrir-nos l'Ajuntament i buscar els vestits, etc. Açò ja ho hem comentat amb l'alcalde per a que l'any que ve no torne a passar. Pensem que és un acte molt bonic que només es pot viure en pobles com Alcoleja i no en grans ciutats, així que estaria bé que es valorara i es tinguera en compte com qualsevol altra festa, si no és pedrà.


Per altra banda, hem de donar les gràcies a  Amparo i Pilar per ajudar-nos a preparar-ho tot i a altres persones del poble que voluntàriament van fer que la nit fóra màgica. Els festers vam fer tot el que vam poder i no vam poder complir tot allò que volíem, com per exemple que la cavalcada tinguera música (quan l'Ajuntament va contactar amb la banda ja era massa tard i els músics no estaven al poble).


Per acabar, com que el Nadal de l'any que ve també serem nosaltres qui organitzarem festes i activitats, agrairíem qualsevol suggeriment per tal de millorar. Ens van arribar algunes queixes de la ruta de la cavalcada i no tindríem cap problema de canviar-la si el poble ho decideix així. 


Moltes gràcies a tots, ens veiem prompte per Alcoleja.

Si vols seguir en tot moment que estem organitzant, busca'ns a Facebook Festers Alcoleja o a Instagram @festersalcoleja


Si voleu veure més fotos d'aquest Nadal, clickeu aquí!