dimarts, 10 de juliol del 2007

Primera excursió de l'estiu

El divendres passat vaig pujar a Aitana amb la bici, i vaig fer unes quantes fotos.
El recorregut ja sabeu que per als que no estem massa en forma és un poc pesat ja que des del poble fins el començament de la carretera d'Aitana és ja suficient com per a tirar-te enrere.
Però em vaig fer la idea i en uns 42 min. estava ja a l'inici de la carretereta (ací a Castelló diuen pistes a les carreteretes de terra) i després de descansar uns minutets, vaig continuar.
En general no està complicada la pujada, tan sols el tros de costereta on ja fa temps tiraven al tir els soldats perquè hi ha pedretes soltes i patina la roda, després algun que altre més, però no massa. A mi particularment em costa i se me fa més pesat el trajecte per la carretera que ací a la pista.
Vaig parar al Corral de Viscul. Cosa curiosa, jo sempre em pensava que es deia Corral de Piscul o algo per l'estil, supose que era per eixa vocalització que solem fer per ahí baix, però quan vaig mirar am el SIGPAC, vaig veure que venia sempre com a Viscul eixa zona d'Aitana. No sé el motiu pel qual té eixe nom, no he trobat res, i només he vist que en italià la paraula "viscul" fa referència a la planta Vesc, o Muerdago en castellà, i que té com a nom científic Viscum album. La veritat no ho tinc clar, podria vindre de que en eixa zona n'hi havia en gran quantitat parasitant carrasques i/o pins, o simplement fa referència al cognom de l'amo d'eixa zona (encara que no he trobat referència a eixe cognom enlloc).
Vaig parar com he dit al corral perquè ve bé parar ahí per descansar de la primera costera, perquè hi ha un bon pi, i perquè si t'arrimes a la penya hi ha una vista molt bonica com tots sabeu.
Després, ja vaig continuar fins a la Font de l'arbre. Quan pujàvem quan jo tenia 14-15 anys, el dia 18 de juliol, realment no veies cap arbre, però ara n' hi ha suficients com per a donar una bona ombra i gaudir d'una temperatura agradable.
No vaig calcular el temps emprat ja que entre les paradetes i les fotos, es perd temps, però calcule que sense parar, en menys de mitja hora estàs a la font. Per tant es una ruta no massa dificultosa, i si molt gratificant per la bellesa del paisatge. A més a més, una vegada has arribat a la font hi ha indicats una sèrie de camins o pistes que es poden seguir, i que la gent que està més en forma les pot fer.
En fi espere que pugam fer-ne unes quantes més d'eixides en bici, o a peu per les rodalies del poble.
Ací ús deixe amb les fotos que vaig fer amb el mòbil, no tenen massa qualitat però per fer-se una idea no estan mal.
* Si voleu veure informació que he escrit sobre les fotos, una vegada piqueu sobre la presentació que teniu a continuació,i apareixen les fotos, torneu apicar on posa "Ver página de fotos" i aixina voreu que en pràcticament totes elles he posat algun comentari. Si n'hi ha algun que no és correcte, m'ho dieu amb un comentari i ho canviaré.