divendres, 18 de juliol del 2014

Una nueva etapa



Sirva el presente post para agradecer a tod@s la participación en la Marcha Nocturna del pasado sábado 12 de julio.Creo que pasamos un rato agradable, nos sirvió para conocernos un poco más y los más pequeños disfrutaron de una pequeña aventura para contar a la vuelta de vacaciones con los amigos del cole.¡ Para fiestas del pueblo organizaremos otra!
Una pena que la fuente de Beniafé no trajera agua para poder beber y refrescarnos, pero como ha publicado Jordi, parece ser  que se trataba de limpiarla. Ahora hay que tomar medidas para que no deje de traer agua y que nunca falte.
Cómo decía antes, nos ha servido para conocernos más ( el grupo de WhatsApp ya está en marcha) y por la parte que nos toca a la Asociación , nos da ánimos para organizar más actividades cómo esta.


Estamos terminando de enlazar el Camino al Pla de Çirer con el de bajada al Troncho , por Badía, y al salir del mismo, volver a Alcoleja por la Vimenera y de ahí hasta el Pont de les Barandilles. Se puede subir al basó ,con llegada a Alcoleja por el lavador , y así evitar volver por la carretera.Se trata de una ruta circular con salida y llegada al pueblo.



La salida por arriba, tras la casa Rural ( en Recatx) ya está marcado de blanco y verde ( sendero local) , hasta el Azagador de Badía (por dónde pasturaban las cabras), tras salir del Barranc del Ferreret.
Aunque nuestra intención es terminar de limpiarlo para octubre, si encontramos sufientes interesados en irlo conociendo, este verano se puede organizar una excursión vespertina, pues es el momento mejor para disfrutar del mismo, al tener el sol de espaldas y quedar casi todo el camino a la sombra.
Os dejo un mapa del Instituto Geográfico Nacional de España (IGN), sobre el que José Vicente está marcando la ruta.
Cuando esté terminado habremos comunicado varios de los caminos que hemos recuperado durante estos años, y que de otra forma se correría el riesgo de que se perdiesen de nuevo.
Estoy seguro que no le defraudará a nadie.
Salu2.





VALORACIÓ FESTES 2013

Estem a un mes vista de les Festes del poble. Per a començar a fer boca, vos deixe els resultats de l'enquesta que vau omplir sobre les festes de l'any passat. A la vista de les respostes, com que les podeu veure en l'arxiu original, cadascú de vosaltres podeu extraure les que considereu oportunes. Jo vaig a donar les meues. 
1. La valoració global de les festes, ha sigut un notable 7, que considere molt bé 
2. L'acte de l'Aurora ha sigut el valorat amb una nota més alta (8), seguit per les Paelles (7,73) i el Teatre de Gorga (7,42)
3. L'acte de les Danses Populars ha sigut el pitjor valorat (1,44), seguit pel Piscolabis (4,18), i el Concert de la Banda (4,95). Són els 3 actes que no arriben a l'aprovat. Més endavant faré una matització.
4. La resta d'activitats han obtingut unes valoracions en molts casos al voltant del 6.
5. Els que vau omplir el formulari, en alguns casos vau fer suggeriments, els qual podeu veure si piqueu en el full "Respostes de Formulari" en les files 3, 9, 15, 20, 22, 24, , encara  que resumint podria dir que:
- les activitats esportives estan massa condensades en pocs dies
- la pujada a Aitana va anar massa ràpida
- els conjunts comencen massa tard, i podrien passar-se a la carretera
- el teatre del grup de Gorga cansa ja un poc (tot i que ha tingut bona nota).
- es va invertir massa en les orquestres
- no van ser unes festes populars en les que va participar molta gent
-etc.

La matització que volia fer, fa referència a la votació realitzada a l'acte de Les Danses Populars. si mireu el full de "Respostes de Formulari" observareu que les votacions han oscilat globalment entre 43 votacions a les Processons, i les 96 a la Pujada a Aitana, i sempre, els que vau votar, ho feieu a més d'un acte. Però anormalment,  les Danses Populars van ser votades per 294 persones, i podreu observar que hi ha més de 200 votacions en les que només s'ha votat eixe únic acte, i amb notes que van entre 0 i 1. Crec que la conclusió està clara: una o vàries persones s'han dedicat a votar de manera sistemàtica, en molts casos cada 2 minuts eixa sola activitat,i de manera negativa. La veritat, DEPLORABLE!  Quina manera més tonta de perdre el temps. 
A la resta de vosaltres que vau omplir el formulari de manera desinteressada, gràcies; i espere que tot i que aquests resultats no són en absolut significatius del pensar de tot un poble, que servisca per a tindre una simple aproximació al pensar d'uns quants alcolejans.
* Si voleu veure l'arxiu en tamany més gran que en l'incrustat, piqueu ací i ací
 

ELS ESCUTS D'ALCOLEJA

Fa ja un cert temps, un amic del poble em va dir: Mira els Programes de les Festes Patronals i fixa't en els escuts del poble que van apareixent. M'ho va dir mig rient-se, mig cabrejat. 
Vaig buscar per casa alguns Programes que tenia guardats, i ..... si, la sorpresa va ser majúscula. Primer, perquè vaig trobar un Programa del 1966, i allí vaig veure un escut, molt curiós, i que mai l'he tornat a veure. Però la sorpresa va ser que efectivament, als Programes van apareixent diferents escuts. En la presentació que he deixat a continuació, podeu veure com en un mateix Programa (del mateix any) podem trobar la salutació de l'alcalde amb un escut, i unes fulles més endavant es pot veure com l'Ajuntament paga una fulla felicitant al poble d'Alcoleja amb un escut diferent al que està al costat de la salutació de l'alcalde. I a tot açò, quin dels dos escuts és el bo, el de l'alcalde, el de l'Ajuntament, o cap d'ells..?  És molt curiós i realment em va fer riure.

  Què passaria si en la bandera d'esta Espanya nostra en la que els símbols són tan sagrats, algú, sense mala intenció(o amb mala intenció)anara canviant l'escut cada dos per tres....? No vull ni pensar-ho!!!
Sé que l'error en moltes ocasions ve pel fet que els festers van copiant o escanejant les fotos que apareixen als programes d'anys passats, i que es fa sense cap mala intenció. Però... no creieu que algú hauria de posar un cert ordre i deixar d'una forma clara d'una vegada per totes quin és L'ESCUT CORRECTE? 
Fora bromes, vos convide a que mireu amb detall les fotos que deixe a continuació (forma del castell, teulada, finestres,...), posant la presentació a pantalla completa, aturant el ritme automàtic de la presentació, tirant enrere, tirant endavant,...; i si al final creieu que sabeu quin és l'escut vertader, ho poseu en el formulari següent. Deixaré 10 dies, i  després ho direm.


dimarts, 15 de juliol del 2014

Limpieza de la fuente de Beniafé

Agradecer desde aquí al Ayuntamiento por la limpieza de la fuente, el llavador y la basa de Beniafé. Ahora solo falta que se tomen medidas para que el agua vuelva a bajar y la gente pueda disfrutar de ella.

Salu2