dissabte, 23 de febrer del 2008

MAPES AL DIARI LEVANTE: HUI ALCOI

El diari Levante, al menys en l'edició de Castelló està publicant en mapes tota la Comunitat Valenciana, i hui concretament és el d'Alcoi, i ix Alcoleja. Estan molt bé, un està en versió topogràfic , i l'altre en ortofotomapa. No sé si el Levante en edició per a Alacant o València ho estan fent, o si segueixen el mateix ordre.
En tot cas, si vos s'en ha passat hui, supose que si ho dieu en la papereria o kiosk on aneu habitaualment vos el podran aconseguir.

Novetats al Bloc

S'haureu donat compte que hi ha dues xicotetes novetats
Una és que el calendari que hi havia posat abans, no m'acabava d'agradar perquè no quedava a la vista de manera immediata, i per tant tenia poca utilitat.
De la manera que l'he posat ara, en forma d'agenda, d'una ullada és veu clarament les activitats previstes, esdeveniments generals del poble, viatges de la tercera edat o de rutes que pensem fer, neteja de camins, etc. En principi ara només tenim accés per a posar coses Josep i jo, però puc donar d'alta a qualsevol dels que estem postejant; tan sols heu de dir-m'ho, i jo vos deixaria compartir aquest calendari de Google, i ja vos donaria la contrasenya, i així ho anirieu posant. Crec que és la millor opció ja que aixina quan qualsevol vol preparar una activitat, o s'assabenta de qualseovol cosa, ell mateix la penja i punt. De totes maneres, si no s'acabeu d'aclarir, m'ho passeu per correu i ja ho faig jo.
I l'altra és la galeria de fotos que van passant. També crec que està bé perquè anirant eixint les fotos (no ixen totes però quasi) que anem posant en PICASA WEB sempre i quan tingam els àlbums o fotos posats de forma "pública", tinguem activats l'apartat de "cerca pública" , i hagem posat l'etiqueta o tag "Alcoleja" en les fotos. Tremendo!
Espere que vos agraden els canvis.

divendres, 22 de febrer del 2008

Manifest sobre la Base Aitana

Aqui us presente el manifest elaborat pel PSPV-PSOE
(si, està en castellà, però no he sigut jo el que l'he traduit al castellà, ja sé que el partit porta davant del PSOE les sigles PSPV, però,.... després volen que ensenyem i parlem en valencià!)

Llegiu-lo, i voreu com en la meua opinió, es tracta d'una declaració d'intencions, i sé que està obert a totes aquelles suggerències que puguen eixir.
Per això, l' 1 de març a les 12:00H es farà un acte al Patronat on la corporació municipal ( o bé només els que són del PSOE, encara no tinc clar si aniran tots o no) on s'explicarà a tot el poble el que es va tractar el la reunió de l'altre dia, ja que va ser un acte entre setmana i la gent del poble com es normal, estava treballant, i no va poder acudir. A l'acte acudirà la Diputada del Congrés Juana Serna ( ocupa el tercer lloc en la llista del PSOE de les properes eleccions per Alacant).

En paraules de l'alcalde Francisco Fenollar , "l'únic que sí se sap és la voluntat del ministeri actual de que es puga destinar la base a ús públic. El ministeri de defensa, a través de la subdelegació del govern, es sabedor del que estem fent".

Considere que eixe dia serà un bon moment per a proposar eixes suggerències que he comentat abans.
De totes maneres, si voleu, des d'ací podeu anar deixant-ne caure totes aquelles que vulgau, bé mitjançant posts si esteu donats d'alta al blog, o bé mitjançant comentaris o també a la wiki de "Alcoleja opina" que teniu l'enllaç en la part esquerra, i que com ja sabeu allí podeu anar deixant o comentant tot allò que considereu oportú.

Estic observant que l'Ajuntament s'està movent, i "tocant" altes "esferes" (al menys del PSOE) a nivell provincial (com es nota que les eleccions estan ahí darrere), i això sempre és interessant, encara que com sòl passar en la major part de les ocasions després de les eleccions ..... El temps dirà

Base Aitana


Os adjunto la noticia que sobre la Base de Aitana publicó el Diario Las Provincias el pasado Miércoles, día 20.




Alcoleja
El PSOE supedita el uso público de la base de Aitana a su victoria en las elecciones
Un nutrido grupo de alcaldes de la Montaña y la Marina Baixa apoyan el plan
20.02.08 - B. NAVARRETE. ALCOY


EL PSPV-PSOE ha supeditado la ejecución del proyecto de conversión de la zona que ha quedado en desuso en la base del Ejército del Aire en la Sierra de Aitana en un espacio de utilidad pública y social, a su victoria en las próximas elecciones generales. Los socialistas presentaron ayer en Alcoleja su propuesta, basada en la creación de alojamientos, aulas temáticas e instalaciones para dotaciones de vigilancia medioambiental, con el aval de un nutrido grupo de alcaldes de las comarcas de La Muntanya y la Marina Baixa.El alcalde de Alcoleja, Kiko Fenollar, y los candidatos al Congreso del PSOE en Alicante Herick Campos, Carles Esteve y María Carmen Prats, presentaron ayer una iniciativa para convertir en un espacio de uso público y social, especializado en medio ambiente, juventud y cultura de paz, la parte de la base de Aitana que ha quedado en desuso tras la reducción de personal.Al acto acudió un nutrido grupo de cargos públicos del PSPV-PSOE en la Montaña y la Marina Baixa, entre ellos el diputado autonómico Amando Vilaplana; los diputados provinciales Jaime Pascual y Agustín Navarro; los alcaldes de La Vila, Benimantell, y Penàguila; la alcaldesa de Guadalest, Trini Amorós; entre otros.

dijous, 21 de febrer del 2008

Primeros Alcolechanos que cobraron pensión


Este grupo de ALCOLECHANOS fueron los primeros que cobraron la jubilación en Alcolecha, me gustaría que al ver esta fotografía les recordaran cosas bonitas, en aquellos tiempos cobrar una pensión tenía que ser el "no va más", yo enseñaré esta foto por el pueblo, creo que será fácil que alguien reconozca alguna cara o me corrija las que hay.
Gracias Ignacio por animarme en este "juego", tu foto ya me hizo dar cien patadas por Valencia, en gran parte te lo debo.
Gracias.

Esto que añado es para contar que Juan Jose Ivorra en el programa de fiestas de agosto de 1992, siguiendo su buena costumbre publicó un artículo narrando como se consiguieron cobrar esas Jubilaciones.


ALCOLECHANOS EN LA VISITA DE LA IMAGEN DE LA VIRGEN


Imagen 003
Cargado originalmente por antonio_puyol
Con la invitación de Jose Ignacio a identificar alguna de las caras de la tercera fotografía publicada en su post “Visita del bisbe”y siguiendo su consejo de preguntar si conocen a alguien he generado cierta curiosidad, y he conseguido tres fotografías bastante antiguas que sorprenderán, por mi parte publicaré la misma fotografía fotocopiada de un libro por Quique el marido de Celeste, y tratada como me recomendó el propio Jose Ignacio, según él, Rafa sabía de un programa que al señalar a la persona con el puntero salía el nombre, lo he conseguido y si me sale bien en este post la publicaré

Si alguien ve alguna equivocación, o reconoce a alguien, le ruego tenga la amabilidad de hacérmelo llegar y lo corregiré o lo añadiré, gracias.

Base Aitana

Sembla que vaja movent-se un poc el tema de la Base Aitana. El dia 19, al Diari Informació va eixir la notícia que eixe mateix dia tindria lloc a Alcoleja una reunió en que l'Ajuntament, i el PSOE tant a nivell comarcal com de la Comunitat farien un manifest sobre l'ús de la Base, i en el que se citava"El PSOE tanto de la comarca como de la Comunidad ya adelantó en su momento su deseo de que la base pase a ser un espacio centrado en la juventud, el medio ambiente y la cultura de la paz"
També , ahir, dia 20, al mateix diari, eixia una segona notícia en què el títol era " El alcalde considera que la iniciativa combatirá la despoblación de la zona", i en la que Kiko comenta que el projecte elaborat podria canviar el rumb que porta la zona cap al despoblament, tal i com ja ho va fer en el seu moment quan es va crear la Base, moment, en què el poble i rodalies van tirar cap amunt tant demoàficament com econòmicament.
He enviat un correu a l'Ajuntament per veure si ens envien una còpia del manifest elaborat, i així poder tindre tots accés.

El que si que no estic veient és cap informació sobre la postura del Partit Popular al respecte. Seria interessant saber què és el que pensa el partit tant a nivell local, com comarcal, com de la Comunitat.
P.D. Merxe que està a la guay, també té a veure en aquest post, ja que em va enviar un correu posant-me sobre la notícia. Gràcies
També vull comentar que he intentat enviar un correu a l'ajuntament amb l'adreça que em va donar Mª Pili, i me'l retorna. Si Mª Pili o algun altre sap el correu, per favor que me'l faci arribar via el correu que tenim a la part esquerra del Blg, o bé que el pose en algun comentari. Gràcies.

dimecres, 20 de febrer del 2008

Febrer i les festes d'agost 2008


Dissabte vaig estar parlant amb Celeste i Mari Tere, la d'Enrique, i comentavem que seria interessant, abans que arribe l'estiu,per no fer les coses de corre-cuita, que l'ajuntament convocara a una reunió a tota persona interessada en col.laborar-hi per tal d'analitzar les passades festes (agost 2007), veient les errades o allò que es pot millorar,el que va eixir bé, etc, així com registrar d'alguna manera el que s'ha fet, les quantitats que vam comprar, si va mancar o sobrar...

Com no sempre coincidim els caps de setmana, propose que la convoquen per a vacances de Pasqua o Festes de Beniafé, que segur, som quasi tots al poble.Què vos sembla?

PD.La foto és de l'Ignasi...però era tan bonica...Si piqueu a sobre, és com si estiguereu al poble...no sentiu la flaire d'ametler?

dimarts, 19 de febrer del 2008

Fotos de Daniel

M'ha enviat Dani (el fill de Leandre i Maria Jesus) aquestes fotos tan boniques per a que tohom les puga veure. Realment són molt boniques, i val la pena que els peguem una miradeta.
Estan penjades a Flickr, però si piqueu sobre la foto que hi ha a sota, us enviarà directament a l'àlbum

diumenge, 17 de febrer del 2008

homenatge a la dona treballadora









Organitza i patrocina Ajuntament d'Alcoleja
Col.labora Exma.Diputació d'Alacant



HOMENATGE A LA DONA TREBALLADORA

ALCOLEJA,DISSABTE 1 MARÇ 2008

PROGRAMACIÓ D'ACTIVITATS

13.00h. La nostra estimada SOCIETAT MUSICAL CULTURAL D'ALCOLEJA arreplegarà totes les dones del poble per a fer un passacarrer que començarà davant l'església i arribarà a l'Ajuntament on es farà la lectura d'un manifest en homenatge a totes les dones.

14:00h. Gran PAELLA per a totes les dones del poble feta per J.Vicent "el gatet" a l'era, amenitzada per la nostra banda de música.

18:00h. Actuació d'un grup musical al Patronat( amb permís de les dones, a aquesta actuació estarà invitat tot el poble)

20:00h SEGUIRÀ LA FESTA AL PATRONAT AMB MÚSICA I , SI ENS ANIMEM, PREPARAREM UN BERENAR ENTRE TOTS I TOTES...O SOPAR (DEPÉN DE LES GANES)

IMPORTANT: LES DONES QUE PENSEN ACUDIR A LA PAELLA HAN D'APUNTAR-SE A CASA DE L'ALCALDE O DE MARI, PER COMANAR-LA.