dimarts, 7 de gener del 2020

REIS MAGS 2020

Un any més els Reis Mags van passar per Alcoleja i la seua presència va omplir d'alegria a grans i menuts.
El poble estava ple de xiquets i xiquetes, els Reis estaven espectaculars amb uns trajes magestuosos.
Moltes gràcies a tots i totes els que fan possible que l'alegria arribe al nostre poble.

diumenge, 5 de gener del 2020

PROJECTE FESTES ALCOLEJA

   El passat diumenge 8 de desembre ens vam reunir uns quants/es per veure si intentem “salvar” les Festes. Com es va comentar en eixa reunió, creiem que el model que s’ha anat portant a terme fins ara, s’està esgotant. Carregar a uns quants festers i festeres, o en el cas de no haver-ne, als regidors i regidores de l’Ajuntament aquesta tasca, es fa realment molt complicat. Pràcticament ja quasi ningú dels que se’n fan càrrec viuen tot l’any al poble, i també és veritat que si hi visqueren, seria complicat de portar-ho a terme. Els valents i valentes que s’atreveixen un any, acaben esgotats, i amb molt poques ganes, per no dir-ne cap de tornar a ser festers en molts anys. Tots tenim mil maldecaps en el nostre dia a dia, i si vas al poble alguns dies al llarg de l’any, no estàs disposat a passar-te’ls venent loteries, fent rifes... organitzant açò i allò. I per descomptat, una cosa semblant passa amb els que viuen al poble. 

   Què podem fer? No podem tampoc deixar de fer festes. Les festes són eixos dies de l’any que ens agermanen més com a poble i que ens permeten veure aquelles persones que durant l’any no has vist. Les festes fan que eixos 4-5 dies més la setmana anterior, ens trobem en eixe raconet que és el nostre poble. Per tant, entre tots ho hauríem de tirar endavant. 

   Què pretenem? Aquesta comissió no pretén ser un substitut de festers sinó més bé un grup de gent del poble que col·labore a fer que les festes i altres actes puguen dur-se a terme. 

   La primera reunió que vam tindre va ser per a promoure una pluja d’idees sobre com enfocar les festes, com organitzar-se, quines activitats es volen fer, etc. A eixa reunió van assistir representants de l’Ajuntament. Per part d’ells va sorgir el compromís “d’arrimar” el muscle, sol·licitar subvencions i en definitiva una responsabilitat important en l’organització de les festes. 
En aquesta reunió també es va parlar d’altres actes o activitats que s’han anat realitzant al poble al llarg dels anys, com la Cavalcada dels Reis Mags, Subasta de Sant Antoni, Festa de Beniafé,... i que si volem mantenir-les també requereixen de tots i totes. Es tracta, per tant, d’anar tots a una i aportar cadascú allò que puga. 

   Qui pot participar? Doncs, en principi tothom està convidat. Volem remarcar ací que seria molt important que s’implicaren associacions i col·lectius com la Corporació Municipal, l’Esglèsia (Junta Parroquial), Banda de música, Amics per Alcoleja, Jubilats, Mestresses de casa, Hostalers i Comerciants, amants de la pilota valenciana, Veïns de Beniafé, en definitiva tots els que estimem el nostre poble 

   Participar implica ajudar en l’organització i/o la realització dels diferents actes. 

   Com participar? Emplenant el formulari del següent enllaç: https://forms.gle/SEuwCw2wTFgRYCuw6 

   Un primer pas és valorar quins actes apreciem els alcolejans i així treballar per fer-los possibles.    Vulgues formar part de la comissió o no, agrairiem saber la teua opinió sobre les activitats que solen realitzar-se a Alcoleja mitjançant aquest formulari.

   En properes comunicacions us indicarem la pàgina de Facebook que crearem per informar.

Rafa Mollà