dimecres, 8 d’agost del 2007

Coca de les “Camelitas Descalzas” de Sevilla


Ja que per ara ningú s’anima a posar receptes de cuina, encara que jo no entre massa a fer menjars o pastissos, ma mare o la meua germana si, i jo aniré penjant-ne alguna que altra i a veure si aixina la gent s’anima.

Per qüestions d’operativa del blog, jo i tot aquell que vulga les podrà anar penjant en forma de posts, després les aniré agrupant en una wiki per a que estiguen ordenades, i en fer un enllaç al lateral del blog, podreu anar allí i veure-les totes o imprimir-les si vos ve de gust.

Fa dues setmanes li va arribar a ma mare una recepta per a fer una coca que almenys per a mi em resultava un tant curiosa ja que presentava uns requisits un tant estranys :

1) la veïna li va passar un got amb la massa de la coca que havia fet ella prèviament.
2) per poder-la fer havien de passar 10 dies
3) i a més a més ma mare havia de passar igual que havien fet amb ella un got amb la massa a tres persones més.
Total que amb aquestes característiques i amb el nom de la pròpia coca, a mi la veritat em mosquejava un poc.

Com que ma mare la va fer, i 3 dies després d’haver-ne menjat, estar molt bona, i a ningú de la casa li ha sentat mal, passe a posar-vos la recepta.

El paper que li van passar a ma mare junt amb el llevat deia el següent:

Requiere 10 dias para su elaboración sin batidora ni nevera.

Dia1: En un cuenco grande se vierte el vaso entregado y se añade otro de azúcar y otro de harina SIN MEZCLAR
Dia 2: Se mezcla todo con una cuchara
Dias 3 i 4: No se toca
Dia 5: Se añade un vaso de leche, otro de azúcar y otro de harina.Y NO SE MEZCLA
Dia 6: Se mezcla todo con una cuchara
Dies 7,8 i 9: No se toca
Dia10: Se apartan 3 vasos de la masa que se entregan a 3 personas a las que desea dar salud y suerte, al resto de la masa añadir:
2 vasos de harina
1 vaso de aceite de girasol
1 vaso de azúcar
1 vaso de almendras, nueces o ambas
1 vaso de leche
1 sobre de levadura o 2 gaseosas
2 huevos enteros
1 manzana troceada
180 g. de pasas de Corinto
1 pizca de sal
1 pizca de canela
Se mezcla todo y al horno 40 o 50 minutos a 180 grados


4 comentaris:

Anònim ha dit...

hacia tiempo habia oido hablar de esta coca gracias por compartirla,tengo unas dudas la medida del baso puede ser la de un iogurt,y los basos que regalo cuantos dias los tienen de guardar?,gracias.niski@hotmail.com,para que me respondas.

Margot ha dit...

Hola! Tengo en mis manos el documento que me pasaron unas amigas... de la Coca de las Carmelitas Descalzas de Sevilla.
La tengo en catalan y la tenía que traducir al castellano, que bien haberte encontrado.
Todo arreglado.
Un abrazo de energía.
Margot

jack ha dit...

Ens ha agradat molt aquesta coca i molt original la manera de rebre-la ,amb el desig de SALUT I SORT. Tot això creiem que ens convè a tots.
La nostra pregunta és que s'ha de fer per GUARDAR un got per no perdre la possibilitat de torna-la fer. Potsè es pot congelar ???

menta ha dit...

Hola bona tarda,jo tambe he fet aquesta recepta. La meva pregunta es la seguent;passar alguna cosa si es tarde mes temps en donar els 3 gots i per forces majors hagis hagut de possar la massa de la coca a la nevera? Gracies