dilluns, 18 d’agost del 2008

COCA "MARE DE DIANA"

Hui vos deixe una recepta que li va arribar a ma mare via una companya de la meua germana.

Es tracta d’una coca que va molt bé per a esmorzar en companyia de la llet o per a berenar amb un bon tros de xocolata.

Es nutritiva i rica en bons àcids grassos insaturats(que porta l’oli d’oliva i les ametlles)

, dels que disminueixen el “colesterol dolent, el LDL. Si, ja sé que direu que també porta el colesterol de la gema dels ous, però penseu que només li posem 3 ous per a tota una “senyora coca”

Ingredients

1. Tres ous : La clara a punt de neu

2. 150 g. de farina

3. 100 g. d’ametlles en pell moltes

4. 250 g sucre

5. 250 llet

6. Oli que no arribe a 250 ml

7. Ratlladura de llima

8. Canella

9. Dos papers de llimonada (dos de blanc i dos de blau)

Es desfan per separat els paperets en un poc de llet, i es posen primer els blancs

25 min. Al forn

Procediment:

Se separen les clares de les gemes

Es baten les clares a “punt de neu”

S’afegeix el sucre i es continua batent

S’afegeixen les gemes

S’afegeix la farina i es barreja tot

A continuació s’afegeix la llet i es remena, guardant-ne una poca de llet per a després barrejar els sobrets de llimonada

Es posa la canella i la ratlladura de llima, es remena

S’afegeix l’ametlla amb pell molta, es barreja

Es posa l’oli

Es barregen els sobrets de llimonada amb la poqueta let que hem guardat i afegim la dissolució primer la dels sobrets blancs i a continuació la dels blaus

Es barreja tot i s’escampa en la llanda

Uns 25 minuts al forn (no al màxim) , i llesta per a servir.


Coca from alcoleja.org on Vimeo.


1 comentari:

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

Rafa, este fin de semana pienso probar (la coca de ta mare)