COCA "MARE DE DIANA"
Hui vos deixe una recepta que li va arribar a ma mare via una companya de la meua germana.
Es tracta d’una coca que va molt bé per a esmorzar en companyia de la llet o per a berenar amb un bon tros de xocolata.
Es nutritiva i rica en bons àcids grassos insaturats(que porta l’oli d’oliva i les ametlles)
, dels que disminueixen el “colesterol dolent, el LDL. Si, ja sé que direu que també porta el colesterol de la gema dels ous, però penseu que només li posem 3 ous per a tota una “senyora coca”
Ingredients
1. Tres ous : La clara a punt de neu
2. 150 g. de farina
3. 100 g. d’ametlles en pell moltes
4. 250 g sucre
5. 250 llet
6. Oli que no arribe a 250 ml
7. Ratlladura de llima
8. Canella
9. Dos papers de llimonada (dos de blanc i dos de blau)
Es desfan per separat els paperets en un poc de llet, i es posen primer els blancs
25 min. Al forn
Procediment:
Se separen les clares de les gemes
Es baten les clares a “punt de neu”
S’afegeix el sucre i es continua batent
S’afegeixen les gemes
S’afegeix la farina i es barreja tot
A continuació s’afegeix la llet i es remena, guardant-ne una poca de llet per a després barrejar els sobrets de llimonada
Es posa la canella i la ratlladura de llima, es remena
S’afegeix l’ametlla amb pell molta, es barreja
Es posa l’oli
Es barregen els sobrets de llimonada amb la poqueta let que hem guardat i afegim la dissolució primer la dels sobrets blancs i a continuació la dels blaus
Es barreja tot i s’escampa en la llanda
Uns 25 minuts al forn (no al màxim) , i llesta per a servir.
Coca from alcoleja.org on Vimeo.
1 comentari:
Rafa, este fin de semana pienso probar (la coca de ta mare)
Publica un comentari a l'entrada