dimarts, 1 de setembre del 2020

ALCOLEJA ANY 2020

 Ningú haguera pronosticat el que ens està passant per tot arreu per culpa de la Covid'19, i per això, també mai  s'haguera dit com canviarien les coses al nostre poble.
No sabem tampoc en què derivarà aquesta segona fase o onada que ens ve però si que vull deixar per escrit el que crec que ha sigut fins ara a Alcoleja. 

El que vaig a dir, per suposat que és a nivell personal, i per tant només té el valor d'una sola persona que analitza el que ha vist fins ara. Sabeu que quan hi ha coses que considere que no estan bé, les dic des del respecte, i quan estan molt bé, també ho faig; per tant, des d'eixe punt, crec que com estic a les dures i a les madures, el que ací comentaré, no ha de  veure's com una "oda" exagerada cap als que regeixen el nostre poble.

Etapes inicials de la pandèmia- Confinament

Des del primer moment, en el confinament, l'Ajuntament al capdavant, i el conjunt de la població en general, va fer una pinya per a que al poble no entrara el virus, i el servei que es va disposar portant a casa de les persones majors els aliments, medicaments, etc. mitjançant els treballadors que en ixe moment estaven fent altres feines pel terme, va ser exemplar. Moltes gràcies

Estiu - Piscina
Conec molts pobles de la província de Castelló, alguns amb una població semblant a la nostra, i altres amb uns quants milers, en els que a nivel de Mancomunitat, o a nivell només d'eixe poble concret, no es va obrir la piscina doncs els Ajuntaments s'havien de fer responsables dels possibles casos per mala praxis en el tema de seguratat Covid'19. L'alta responsabilitat que se li dóna a les autoritats a l'hora d'organitzar les mesures de seguretat, les elevades despeses que suposa posar en marxa una piscina que en molts casos es veuria reduïda l'assistència de veïns per temor a contagis, etc. els va tirar enrere. 
Podem estar d'acord en com es va portar a terme, en si es devia d'haver obert el bar, de si es deuria d'haver obert l'espai del bar encara que no s'obrira, el sistema de torns podia haver sigut millor, etc. però la realitat és que van apostar per tirar endavant, amb mesures de seguretat, i donant un gran servei al poble. Gràcies

Setmana cultural
El mateix podem dir, en molts pobles, no s'ha fet res, absolutament res. I ací, es va organitzar (l'Ajuntament i no sé si algunes persones més que no formen part ) una setmana amb una gran varietat d'activitats que van anar adreçades a menuts, joves, a gent de mitjana edat, a la 3ª edat, etc.  
Els responsables s'han mobilitzat per a obtindre les subvencions necessàries per portar-les a terme i han disposat d'un ventall de mesures de seguretat a l'altura de les circumstàncies, arriscant-se moltíssim a que si alguna cosa eixia mal, com possibles contagis estigueren en boca de tots.
Algunes activitats realitzades van ser: 
Activitats esportives com Partides de pilota i tallers per als xiquets.
Activitats culturals com la presentació d'un llibre, taller de terrisseria, concerts, contacontes, rutes de senderisme.
Activitats religioses com la missa al parking, cant de l'Aurora

Joventut
Afortunadament, enguany s'ha vist molta gent jove pel poble, i sobretot, més unida que mai. Han sigut una pinya, amb grups que reunien a xavals i xavales d'edats molt dispars i que allà on anaves els veies, fent bivacs a Aitana, fent xeradetes ací i alla, jugant al frontó, amb un a germanor que crec que ens ha d'omplir a tots i totes.
 
No puc oblidar el civisme amb el que ens hem comportat el conjunt de la població fent possible la convivència i tot això, mantenint pràcticament en tot moment les normes de seguretat que han permés que a hores d'ara no haja aparegut cap cas de Covid al poble.

Una vegada més, el nostre poble s'ha convertit en eixe lloc on sempre sabem que podem tornar a carregar les piles. 
Sempre ens quedarà Alcoleja!