dimarts, 29 de desembre del 2009

REUNIÓ AMICS D'ALCOLEJA

Si vos pareix be propose reunir-nos dissabte 2 de gener de 2010 a les 18:30h. a l'ajuntament. Segurament per cap d'any estarem molts pel poble i podrem debatir l'assumpte de les fotogrfies i altres que proposeu.

ACTUACIONS EN MARXA DE L'AJUNTAMENT

Abans de res, demanar-li perdó a Quico per no haver-ho publicat abans, però no he tingut temps ni per a llegir-ho detingudament fins pràcticament fa dos dies (si vos fixeu en l'hora que ho publique, ja em direu) .
Ja fa un mes que em va enviar un correu l'alcalde posant-me al corrent de les diferents actuacions que estan posant en marxa. Com és normal en aquests casos, en unes ja estan  molt avançades les gestions, d'altres encara estan començant; i alguna que altra, tot i la bona voluntat de l'alcalde i regidors, per diversos motius han estat denegades.
A continuació deixe la relació de totes aquestes actuacions per a que ens donem compte de la de coses en les que estan ficats. Jo al final deixe un xicotet comentari
1. " Mejora del trazado de la carretera CV-770, de Villajoyosa a la CV-70, P.K.34+100 al 34+920, en el tramo que discurre entre la interxección con la carretera CV-781, que accede a Penáguila y la Rambla de Penàguila" o siga, llevar les curves del Pas, el projecte ja està finalitzat, ja s´ha parlat amb tots els propietaris dels terrenys per a les autoritzacions i es prevé que principis del 2010 s'adjudique.

2. El Parking i la reparació de la Plaça del Palau i la Plaça: també està ja el projecte fet i la subvenció de 300.000 euros concedida, pero ens falta el pla Especial de Ordenació urbana per a aquesta actuació, que hem aconseguit que ens el faça Proaguas gracies a la Dipu, ja que es una empresa filial de la Diputació, en acabar aquest Pla (3-4 mesos) l'obra es podrà tirar endavant

3. Pla Camps: ja està adjudicat, es farà una replaça davant del cementeri per a que aprofite d'aparcament i descongestione l'Era i el Carrer Nou, i també es pavimenterà el carrer Sant Miquel desde casa Paco el Rull fins a dalt.

4. Al patronat s'han ficat les cortines de l'escenari i s'han demanat 110 butaques a SUMA, que tenia mobiliari en stock, com vam ser el primer ajuntament en demenar-les es probable que ens les donen ja que anava en funció de estricte ordre de petició.

5. El parc de davant del Patronat, ja tenim el pis i el posaran este mes.

6. S'ha demanat una subvenció per a arreglar l'Ull de la Font del molí i el camí que arriba allí (17.000 euros) hi han possibilitats d'aconseguir-la donat la urgencia de l'actuació.

7. S'ha demanat per camins rurals arreglar la carretera de Recaig, pero encara no ens han contestat, ja fa prou de temps, per això no tins moltes esperances.

8. Hem rebut mobiliari per a equipar la piscina, 4 bancs de ferro i papereres que ja distribuirem.

9. Per mig del salari jove, hem aconseguit tenir un arquitecte desde l'1 de novembre a l'ajuntament, està en pràctiques, però segur que per a resoldre els problemes d'obres ens fa un gran paper i està per a les demandes de tot el poble.

10. Pel pla Zapatero 2010 que ens toquen 22000 Euros, volem demanar l'ampliació del cementeri, ja que al pla Camps ens la van denegar, estem pendents de que es puga incloure en aquest mou pla.

11. Tenim 5 operaris treballant en el manteniment del poble fins al mes de febrer, per una subvenció de la Conselleria

12. S'ha parlat al la Dipu (cultura) i es faran càrrec de imprimir llibrets de l'aurora, però els hem de donar la maqueta que es el que està fent Leandre.

13. Per fons europeus (Ruralter-Leader) s'ha demanat una subvenció per a reconvertir la casa del metge en un centre de dia per a majors, si vols t'envie la memoria, si es fere es quedaria molt xulo, pels punts que hem calculat als barems que ens han enviat, i després e parlar amb un diputat i un tècnic del CEDER prou entesos en el tema, tenim prou opcions d'aconseguir-ho (150.000Euros)

14. S'ha parlat amb el departament d'obres de la Diputació (els mateixos que van fer els botadors de la carretera) per a que ens arreglen l'entrada del poble, al costat de la casa del metge, i ens han dit que si, que a principis de l'qny que ve reservaran una partida per a aquesta actuació.

15. L'antena Movistar ja funciona, gracies a Deu

16. La depuradora havia tingut uns desperfectes per les plutjes i ja estan les reparacions en marxa

17. Ahhh!!! Allò que vam demanar a la conselleria per a netejar pinars, fer algun mur, recuperar camins rurals, reforestar, ... de 50.000 euros, s'ha denegat, perque algún propietari de pinar que anava a netejar-se no el vam poder localitzar per a l'autorització i ens han dit que no val la firma de l'alcalde, encara que jo em vaig fer responsable de di hi havia cap problema amb algún propietari

Com a comentari meu, si que volia dir que he intentat que Quico m'enviara un plànol del Parking que segons corre la veu estaria situat darrere les cases (del Palau o per l'antiga almàssera). Hi ha molts rumors de que s'entraria al parking pel cantó de les afores del poble, pel bancal de Rodiguez, i que aniria arrant a penya. La veritat, no ho tinc clar, però si és realment en eixa zona, crec que no és el millor lloc que es podia trobar.
A vegades val la pena gastar-se més diners en un bon lloc (l'altre bancal de Rodriguez que hi ha a la part de dalt de la carretera, o al de Bardissa,etc). En fi, és qüestió d'analitzar-ho amb tranquil·litat, i pensar que si es fa un aparcament en un lloc de difícil accés i apartat, ja vorem quanta gent va allí a aparcar. En fi, si tenim en algun moment els plànols, ja els publicaré (amb permís, per suposat), i ja veure'm.