divendres, 15 de juny de 2007

RSS en el blog

Haureu vist que al lateral esquerre apareixen dues finestretes, en concret una del Diari Información, i l'altra del Diari El Pais edició Comunitat Valenciana.
Perdoneu-me aquells que domineu açò del RSS, però faré una breu introducció per a que servisca per a tots els que no ho tenen tan clar.
Gràcies al sistema RSS i als agregadors de RSS, nosaltres podem estar al dia de les diferents notícies que van apareixent als diferents mitjans de comunicació:diaris,TV,webs,blogs,etc. sense tindre que anar buscant u per u cada diari, web, TV, etc., sinó que si ho "preparem adequadament", en un sòl lloc podrem tenir agrupada tota aquella informació que ens interessa. Com a exemple podeu picar en Feedraider i voreu com jo per exemple, puc informar-me de tot el que a mi m'interessa anant exclusivament tan sols a eixe punt, i no a cadascun dels llocs.
Hi ha molts agregadors, jo utilitze aquest perquè m'agrada, però sense anar a eixe, Google en té un que funciona molt bé Google Reader .
Bé, doncs el que he penjat al lateral és un agregador nou que ha tret Google, i que permet poder veure la informació determinada sense eixir del nostre Blog. Pots veure els titulars, i si t'interessa saber més, piques i t'envia al lloc.
** Si voleu que en el cas del diari El Pais pose els titulars en general, i no de la Comunitat Valenciana, m'ho podeu dir amb comentaris, i si sou molts els que preferiu això ,ja que el Diari Información ja parla d'Alacant, no passa res, ho canvie i au.
En fi, espere no haver-vos marejat massa, i que servisca per a estar informat sense perdre massa temps.
** En el link aquest hi ha un video explicatiu amb subtítols en castellà que pot ajudar més encara a comprendre el RSS.
Si a l'estiu voleu que algun dia a l'Ajuntament fem alguna sessió per a informar-vos millor, ja ho direu.

No he desaparegut del mapa

Segur que haureu pensat; Què és de Rafa que no sabem res d'ell?. Ni escriu cap post, ni toca o retoca res del Blog, ni res.
"Bueno", vaig a intentar justificar-me un poc.
La veritat és que aquestes setmanes he anat de cul per diferents raons; en uns casos per qüestions de treball, i en altres perquè com després vos explicaré he estat preparant videos, fotos i algun que altre muntatge.
En primer lloc, contar-vos que el Blog del meu Departament de Biologia Geologia de l'IES Politècnic, ha sigut guanyador del I Premi Espiral Edublogs , en l'apartat de Blogs de Centre. Ha sigut una gran satisfacció, perquè en certa manera ens indica que estem treballant en la direcció correcta. Bé doncs això ha fet que es tinguera que elaborar una comunicació per al dia en que s'anava a arreplegar el premi, en fi un poc de treball.
En segon lloc heestat d'exàmens, acabant el curs i amb una poca més de feina.
I per últim, vaig pujar a Platja d'Aro amb l'equip del meu fill, i m'he encarregat de fer un video, arreplegar fotos, fer fotomuntatges, etc. (ja sabeu com m'agraden eixes coses a mi), i això ha sigut sobretot el que m'ha ocupat la major part del temps. Si voleu veure les xorradetes que he fet, piqueu en la següent adreça http://lescosetesderafa.blogspot.com , i ja hem direu.

dilluns, 11 de juny de 2007

negociacions i pactes

He estat llegint el periodic i parlava dels possibles pactes en Penàguila i Benilloba. Fins la setmana passada pareixia que PSOE i PP pactarien en Penaguila (dos anys uns, dos anys els altres). Pareix que va haver moguda entre l'executiva comarcal i el PSOE d'Alcoi (Amando Vilaplana no estava d'acord amb el pacte). Diumenge el "Ciudad" deia que seria possible entre PSOE i el grup que estava en contra de la urbanització, sempre que aquest últim acceptara el PGOU que s'havia aprovat per unanimitat, crec que fa dues legislatures. Avuí la ràdio deia que sí pareixia possible el pacte donc aquest grup sí havia acceptat negociar sobre aquestes bases. Veurem com acaba.
El cas de Benilloba era més complicat perquè l'anterior alcaldesa te la clau per adonar la majoria, però li va fer la moció de censura al PSOE en l'anterior legislatura i estos pareix que no tenen massa ganes de pactar res amb ella. En fi, el proper dissabte la solució.
Per cert, a Alcoleja anirà el bisbe també el dissabte.
En la qüestió dels vots, depen si l'ajuntament ha estat elegit en llistes obertes o tancades. Com en Alcoleja eren llistes obertes els vots són (aproximadament, perque no recorde ara amb exactitud): Kiko 83, Enrique també 83 ó 82, Salvador 81 Paqui 72 ó 73, Leandro 70, després Eduardo propet d'ells i la resta no ho sé, però a més distància. Deu haver passat algo semblant en Benasau per a que el PSOE tinga prou més regidors que el PP.