dijous, 13 de juny del 2013

CONGRÉS DE LA SOCIETAT DE PSIQUIATRIA DE LA C.V.


Estem d'enhorabona; este divendres 13 i dissabte 14, tindrà lloc a Riola el XXII Congrés de la Societat de Psiquiatria de la Comunitat Valenciana.

Com podeu imaginar, aquesta activitat ha sigut possible gràcies al nostre alcalde, Francisco Fenollar (Quico)


Vos deixe enllaç al Diari Informació, on podreu ampliar la notícia.
També podeu picar ací i voreu el cartell oficial del Congrés, així com el Butlletí d'inscripció

Una magnífica forma de promocionar el turisme de l'interior de la província, i en particular la promoció del nostre poble. 
Gràcies Quico.

dimarts, 11 de juny del 2013

CUCO

Ja fa varies setmanes que es poden sentir els cucos al poble. El Tronxo, Riola, Cubaisa... sempre prop dels pinars podem sentir un cant que tots coneixem i que han popularitzat els rellotges de paret. Pero poques persones han vist un cuco, ja que al ser un au parasita deu de ser molt discreta. Tots hem vist en documentals com el pollet del cuco tira del niu la resta d' ous o pollets, ( si la femella ha posat dos ous el primer germá tira l`altre ) Les femelles posen ous del color dels pares adoptius i normalment els cucos naixen primer perque pareix que la femella ja posa els ous amb l`embrio algo desenvolupat.
Els cucos pasen l`hivern a Africa i venen en primavera al poble, on "crien". Poden tindre molts fills,sempre que siguen discrets. Tenen un vol baix i les ales puntiagudes que ens poden confondre amb un xicotet rapinyaire ( esparver, soliger ). Menjen orugues peludes, així que son molt beneficiosos per  l' agricultura. Ja tenim totes les aus africanes al poble, com l`espectacular rossinyol, que canta fins de nit i que podem sentir a poqueta nit al pont de les barandilles, ( aixó si, porteu pantaló llarc que els mosquits també canten... )