dilluns, 12 de març del 2007

Dotació per a Beniafé

En una notícia publicada al diari Información venia que la Diputació ha atorgat a Alcoleja una dotació per a realitzar unes millores a Beniafé. Com voreu no està mal la quantia. No estaria mal que ens informarem o ens informaren per a què van a utilitzar-se eixos euros. Probablement, vosaltres que esteu més per Alcoleja estareu més informats. Si és així ja fareu algun comentari o algun post per a informar-nos a la resta.

Un alcolejà a la Romeria de la Magdalena

Per què pose aquest post?. No és d'Alcoleja. Però si d'un alcolejà.
M'agradaria que aquest post sobre la Romeria a la Magdalena servira de començament per a una sèrie de posts que puguerem anar penjant tots aquells alcolejans de naixement o simplement de "sentiment" que ens hem anat a viure fora per diferents motius, i que no per això ens oblidem de les arrels.
Es veritat que no pots ni deus oblidar d'on vens, però tampoc és bo no fer-te d'allà on vius. Si no et fas, ni participes de les tradicions del teu nou poble, pots caure en una situació emocional difícil; per un costat estàs enyorant contínuament el poble, els amics, familiars, però per l'altra no t'integres totalment en la teua nova casa, en el poble,les festes,tradicions noves per a tu, però sobretot dels teus fills, que si que les sentiran molt pròpies, igual que tu sens les del teu poble d'origen.
Per tot açò voldria que s'animareu i quan venen les festes de Sant Jordi, o quan aneu a Santa Faç, o a les Fogueres d'Alacant,ens passareu també alguna coseta, i així tots aquells que (en som molts) estem "d'oriundos" per eixe Món de Deu puguem donar a conèixer com són les festes als nostres pobles d'adopció.

diumenge, 11 de març del 2007

Plà eòlic del Comtat

Bé, estem davant d'un tema delicat, com poden ser altres semblants:presència d'una central nuclear en la nostra comarca, abocador comarcal assignat al teu poble, possible ubicació d'una presó , base militar en les proximitats, o com és el cas que ens ocupa: la ubicació d'un Parc Eòlic en les proximitats del nostre poble.

Quins avantatges es poden obtenir en estos casos?. I els inconvenients?. Pense que de entrada a la majoria de nosaltres no ens faria massa gràcia que es plantejara una situació com les que he dit abans, probablement per egoisme, desconeixement, por, inseguretat, perills nous,etc. També estic convençut que per a d'altres, serien una font d'avantatges:revalorització de terrenys, cases, més comerç, etc.
Però en el cas del Parc eòlic del Comtat, sembla ser que hi ha bastants punts negres, estudis fets a corre-cuita i de mala manera, subvencions pel mig i com quasi sempre, politiqueo.

Faig aquest post perquè he vist que hui apareixia la noticia: El Síndic exige al Consell que descarte el Plan Eólico en la comarca de El Comtat al Diari Información. Com podeu veure en la notícia, el Sindic exigeix la retirada del Plà ja que no s'ha demostrat l'existència de suficient recurs eòlic, ni es coneixen les mesures que degueren fer els tècnics en el seu moment.És a dir, parlant un poc més clar, sembla que ni hi ha suficien vent per a posar els molins, ni s'han fet els estudis correctament, ni es té constància de dades preses en eixe sentit.
Si voleu saber més és interessant que piqueu en aquest enllaç de la Coordinadora d'estudis Eòlics del Comtat, on hi ha tot tipus d'informació: impactes ambientals, resolucions, mapes virtuals de la zona,...
En fi, espere que si aquest Parc no va endavant, que no miren cap Aitana, i diguen "osti, però, i si canviem i el posem a l'Aitana, total, entre les Boles de King Kong , les antenes i les parabòliques,......... si posem algun que altre molinet, tampoc passarà res"