dissabte, 11 d’abril del 2009

Una nova manera de presentar Rutes

Aci deixe la ruta que va presentar Jose Vte. sobre Serrella. Piqueu sobre la foto o ací
He descobert, que si utilitzem un GPS quan fem una ruta, tal i com va fer Jose Vte en la que va presentar sobre Serrella, podem utilitzar l'arxiu que guarda l'aparell en qüestió i mitjançant Wikiloc muntar sobre el terreny real la ruta que hem realitzat.
Aquesta opció ens deixa varios avantatges com:
1. l'automatisme en plasmar la ruta sobre el mapa sense tindre que anar marcant-ho tu
2. A més a més ens busca automàticament rutes pròximes a la zona on tu has pujat la ruta, i que ja han fet altres persones. D'aquesta manera, si t'interessa fer-ne alguna de les que t'apareixen, la pots mirar, llegir el que han posat sobre ella:grau de dificultat, distància,etc.; i a més si tens un GPS, també pots descarregar-te el programa i aixina ja tens l'itinerari preparat.
3.També podem veure les fotos que n'hi ha pujades amb Panoramio.
4. Si en eixa zona de la ruta hi ha altres vistes de mapes, també les pots veure (molt important per a la zona nostra, on Tele Atlas, Navtec, no entren massa bé, i si ho fa molt bé SIGPAC).

Hi ha una cosa que no m'acaba d'agradar i és que quan pegues el codi Html per a que es quede la foto de la ruta, no es veuen totes les possibilitats ja que es veu de forma molt simple i pelada la ruta, però no tota la informació adjunta que he mencionat abans.
En definitiva, crec que és una bona ferramenta per a marcar rutes o per a poder aprofitar aquelles que ja estan fetes.; i per suposat no cal tindre GPS per traure-li partit.
La forma de poder utilitzar wikiloc és molt senzilla, anar a la web, donar-te d'alta, de manera gratuita, i si vols penjar rutes, pujar-les tal i com fem amb flickr. Si vos agrada la idea, no tinc cap problema en crear un comte únic per a alcoleja.org, i poc a poc tal i com anem fent rutes, les anem pujant, i d'eixa manera les tindríem totes juntes en un lloc, podent afegir aquelles curiositats, fotos, etc que considerem oportunes. Ja direu

diumenge, 5 d’abril del 2009

Animeu-se a conèixer Castelló. Serra d'Irta

Ara que entrem en una setmaneta de vacances, i alguns no sabreu on anar, jo vos convide a que tots aquells que no heu pujat massa per ací per Castelló, vos passeu per la Serra d'Irta.
Este paratge està al costat de Peníscola, per la qual cosa si aneu podreu tindre part de muntanya, costa i patrimoni històric.
La Ruta que vos propose és molt senzilla de fer, amb desnivells poc pronunciats i amb una distància d'uns 9,5 Km.
Podreu veure uns terrnys que se semblen bastant als de la nostra zona, però a més a més podreu veure una part de la costa bastant "verge" tot i que està al costat de Peníscola.
Vos deixe amb un mapa amb la ruta que vaig fer aquesta setmana passada amb els meus alumnes; si aneu picant sobre els diferents punts marcats, podreu veure diferents curiositats i fotografies així com calcular la distància, trajecte per poder anar allí (com si d'un GPS es tractara).
Si voleu més informació sobre la zona, vos deixe aquest enllaç on podreu trobar més informació de la zona.
També deixe els videos sobre la ruta, d'aquesta manera podreu veure que les vistes són molt boniques.
En fi, ja direu si vos agrada aquesta idea, i si veig que si, ja vos deixaria algun altre video sobre aquesta zona per vindre a passar alguns dies.

Ver mapa más grande
VIDEOS

Ruta Serra d'Irta 1/2 from Rafa Mollà on Vimeo.

Ruta Serra d'Irta 2/2 from Rafa Mollà on Vimeo.