dissabte, 3 d’abril del 2010

Día de la Mujer Trabajadora 2010






Las celebraciones del Día de la Mujer Trabajadora sin lugar a dudas, es la reiterada reivindicación de la mujer, no hace falta esforzarse mucho para ver como es la jornada laboral de muchas mujeres, que en el mejor de los casos al llegar a su casa debe completarla alargándola unas horas más, en el supermercado, con los hijos, en la limpieza, con la comida, o repasando ropa.

En los pequeños pueblos, además de la jornada laboral (quien la tenga), está el sacrificado trabajo en el campo, trabajos recordados por Belén en su manifiesto, y si esto fuera poco, puede que tenga a su cargo una persona mayor que no pueda valerse por sí misma, y que como anécdota, alguien desde el público, recordó en voz alta añadiendo a la larga lista de obligaciones enumeradas por Belén: y cuidar de los yayos.

Por estas razones y otras muchas más que se quedan en el tintero, debemos seguir insistiendo en nuestro deseo reivindicativo, haciendo un esfuerzo por agradecer a personas que con una callada labor diaria pasan desapercibidas, y solo notamos su falta cuando se van de nuestro entorno, de hoy me agradaría recordar las gracias de Vicentica deseándonos que lleguemos a la edad de ella, es gratificante ver el gesto de alegría de una persona cuando le agradecemos una acción, le ayudamos a cruzar la calle o a subir unos escalones,

Homenaje a la mujer trabajadora 2010 from Antonio Puyol on Vimeo.


L'AURORA D'ALCOLEJA: EL LLIBRE

El diumenge em va arribar a les meues mans el Llibret: L'aurora d'Alcoleja; no sé si encerte dient que va ser la presentació oficial, aprofitant el Dia de la Dona, o si ja s'havia fet abans; però la realitat és eixa, que al final, tenim un llibret on estan totes les cobles, les partitures, fotos amb les rajoletes dels sants, i al final un recull d'eixes cançonetes que es canten en acabar la xocolata.
El llibret comença amb un pròleg del President de la Diputació; Jose J. Ripoll, de Pedro Romero, Diputat de Cultura; que amb unes paraules molt adequades en la meua opinió, definix alguns sentiments que ens venen al cap en determinats moments de l'Aurora  ..."¿No és cert que quan cantem l'Aurora ens pareix escoltar també el nostre pare, la nostra mare,o algun familiar com canta aquella cobla dedicada a "aquells que ja no esant"... Puff, els pels de gallina......

Per posar un però, només diria que veig a faltar unes paraules d'agraïment cap a tots aquells que han fet possible que haja vist la llum aquest llibret.
Si el senyor alcalde em dóna el vist i plau, no tindria cap problema a escanejar el llibret i penjar-lo ací per a que aquell que vulga se'l puga baixar. (supose que tal vegada podria haver problemes de drets d'autor, de la Diputació, o simplement intentar vendre exemplars, i així poder rentabilitzar-ho un poc i pagar així les despeses que haurà originat. En fi, ja diran.

Ral·li La Vila Joiosa. Campió: Miguel Fuster

Per quart any consecutiu va tornar a guanyar Miguel Fuster amb el Porsche 911. Ha estat arrollador, guanyant 6 dels 8 trams, i demostrant que en aquest ral·li és el millor. Si mirem els resultats de l'únic tram que s'ha repetit respecte a l'any 2009, es pot vore que enguany ha millorat molt respecte al bateig que va tindre l'any passat amb aquest Porsche; millorant en pràcticament 15 segons; i això en un tram de 9 minuts és una passada. Alberto Hevia va quedar segon, i em va agradar molt (amb un SKoda), i l'actual campió d'Espanya Sergio Vallejo va quedar tercer (Resultats finals).
Els videos que he penjat enguany crec que no són tan guapos com l'any passat, però és que si volies anar a vore el parc tancat, et perdies algun tram; i al final ens vam decidir per vore el parc. Vam vore la seu del Ral·li, i alli vaig vore més cotxes de Scalextric que mai. I també, vore  com treballen els mecànics val la pena. També em va impressionar molt el Ferrari del cotxe 0 amb un motor, uns frens i unes rodes que .........

El que si que m'ha decebut és la poca repercussió que està tenint este ral·li, i en conjunt el campionat d'Espanya d'asfalt en el conjunt de la premsa;  no vaig vore ni a El Pais, ni a La Razón cap referència a la cursa. Encara hem d'agrair a Cañizares el que participara, i així almenys, en la cadena Cuatro, fent burla, va eixir el Ral·li. Alguna cosa hauran de fer si no, s'acabarà un esport que costa molt; això si, les revoltes estaven plenes d'aficionats.
Vos deixe aquest enllaç amb la tira de fotos del ral·li

Ral·li la Vila Joiosa 2010 1/2 from alcoleja.org on Vimeo.

Ral·li La Vila Joiosa 2010 2/2 from alcoleja.org on Vimeo.

divendres, 2 d’abril del 2010

PLUVIOMETRIA ALCOLEJA 2009

 Ja va convertint-se en una cita obligada esta revisió anual  de les precipitacions caigudes al nostre poble al llarg de tot un any. També no em cansaré de donar-li les gràcies a Miguel Mollà "Micalet de l'esparter" per la seua feina, així com  per la seua predisposició a passar-nos totes les dades que minuciosament recull tots els dies.
Podreu veure que al 2009 el total de les precipitacions  han sigut pràcticament les mateixes que al 2008; tan sols una trentena de litres menys. En el que si que ha variat ha sigut en l'apartat de les precipitacions en forma de neu, que al 2009 han sigut moltes més; i això, també ha dificultat la seua mesura ja que quantificar la neu en litres d'aigua es fa un poc més complicat (he aproximat uns 60 cm de neu a 60 l. però com podeu imaginar no és massa precís, encara que tampoc ens n'anirem molt).
Podreu comprovar en passar les diferents fulles, que n'han caigut uns 720 l/m2, i que els mesos amb més precipitacions han sigut setembre, desembre, gener, març i abril; i que tornant a fer una comparativa amb les mesures preses en un poble proper al nostre com és Relleu, s'observa clarament que al nostre plou molt més (a Relleu 346,7 l/m2)
En fi, espere que vos agrade l'informe, i fins al proper any.
* Si piqueu al costat d'on posa les diapositives que hi ha, es farà en gran per veure-ho a pantalla completa; i a sota podreu veure que si piqueu en "Acciones" es pot baixar el document per si el voleu guardar a l'ordinador

dijous, 1 d’abril del 2010

DIA DE LA DONA 2010

Encara que amb uns quants dies de retard, enguany també es va cel·lebrar el Dia de la Dona al nostre poble.
La Banda de Música va fer un passacarrer per arreplegar les dones, i ja en el patronat va tindre lloc, podríem dir la festa; l'alcalde va donar una rosa a cada dona, Belen va dedicar unes paraules, van dinar, i ja per la vesprada va tindre lloc una "reunió amb un tema de fons" el "tapper sex", que pel que sembla va fer "les delícies" de les assistents. I per acabar, ja a altes hores de la nit va haver més marxa  "disco mòbil".
Des d'ací agrair a l'Ajuntament,  a les festeres i tots aquells/aquelles que van fer possible un dia tan complet i divertit.
*Supose que Antonio, també penjarà algunes fotos i comentaris sobre el dia en qüestió.
DIA DE LA DONA 2010 ALCOLEJA from alcoleja.org on Vimeo.

dimecres, 31 de març del 2010

Alcoleja en la premsa de març:sobre l'atur i obres a la carretera

En els darrers dies podem trobar el nostre poble en dues notícies.

La primera fa referència a l'atur. En la notícia de La Verdad podem llegir (picar ací) que Alcoleja està entre els pocs pobles de la nostra província on com a màxim només hi ha entre un o dos homes/dones en l'atur. En els temps que corren, açò són paraules majors tot i que quasi segur que entre els que tenen faena, en molt casos el sou no serà molt alt. Esperem que l'economia millore, però em sembla que encara tardarà en alçar el cap el malalt.
I l'altra notícia, en concret en Europa Press, (a partir d'ara, ja deixaré d'indicar el "cutre" --> "picar ací", i directament faré l'hiperenllaç sobre el nom del mitjà de comunicació on trobe la notícia) podem llegir també que el Govèrn Estatal cofinanciarà junt amb la Diputació una sèrie de projectes, i en concret en el que a nosaltres ens interessa, està pel que sembla obres de millora en la carretera d'Alcoleja a Sella. Benvinguda siga aquesta notícia.