dissabte, 21 d’agost del 2010

Campionat frontennis

S'ha disputat un campionat amb 5 parelles, i la parella campiona ha
sigut la formada per Juanmi i Pau.Enhorabona

--
Enviado desde mi dispositivo móvil

dijous, 19 d’agost del 2010

Futbol sala

Alcoleja ha sigut campiona del triangular que ha comptat també amb Benasau i Benilloba.En la foto Pau, el màxim golejador amb 5 gols

FUTBOL-SALA ALCOLEJA 2010 from alcoleja.org on Vimeo.

Activitats esportives de la setmana

Canviant de tema i anant a coses més agradables, comentar que aquesta vesprada si el temps no ho impedix, hi haurà partits de futbet al Poliesportiu entre l'equip d'Alcoleja i de Benasau, Benilloba... Baixeu a animar
I demà a partir de les 16 hores, hi ha una jornada molt completa i llarga de frontennis per parelles amb un bon premi inclós.

PROHIBIR APARCAR...


No tinc massa clar com definir la decisió que va prendre Quico respecte a la improvisada norma de prohibir aparcar durant juliol i agost al Carrer Nou qualsevol tipus de vehicle ,  i prohibir aparcar maquinària pesada a l’Era.
Com la definira? Caprici, una normativa poc elaborada, ....
Reconec que aquesta desició va eixir d’un enfrontament greu entre veïns per problemes d’aparcament; i que en uns moments molt tensos, potser, jo mateix haguera pres una desició ràpida i incorrecta de dir: “doncs, per a no tindre més problemes d’aquestos al C. Nou, a partir d’ara no s’aparcarà més”. Però, una vegada l’adrenalina torna a uns nivells més moderats, l’alcalde ha d’estudiar millor la situació i reconduir-la. Què diríem d’aquell mestre que perquè dos alumnes discutixen a classe, castigara a tots els de la classe  sense pati?. Diríem que és injust, no?
Sé que l’Ajuntament té decidit des de fa temps l’opció de treure un sistema de pagaments de guals (“vados”) mitjançant el qual els veïns que vulguen puguen pagar per a evitar d’eixa manera precisament el problema que ha originat tot aquest altre. A què espereu per a posar-lo en pràctica? O s’ha ofertat als veïns, i ningú ha volgut pagar?
També hi ha una altra opció que és la d’aparcar de manera alternativa 15 dies a cada  costat de carrer. Els que sempre suportem tindre cotxes aparcats a la pròpia paret ja estem un poc cansats i ens agradaria “que fora compartida aquesta situació” pels veïns de l’altre costat. Es veritat que al carrer Nou hi ha bastants problemes i sense anar més lluny diré que ma mare en ocasions ha posat macetes per a que ningú aparque si sap que eixe cap de setmana anem els fills, i d’eixa forma ens guarda “el puesto”. I això està molt mal fet, i aixina li ho he dit. Però repetisc, si “aguantar” l’aparcament es compartix a costat i costat, segurament aquest sentiment de desigualtat desapareixeria.

Però que ha passat davant aquesta normativa?. Doncs, com no podia ser d’altra manera, tots els els veïns del C. Nou l’han acceptat i el carrer està net, bonic, i preciós.
Però i a l’Era com està el tema? Per què es posa a l’Era en la mateixa normativa, si allí no s’havia creat el problema?. Es volia aprofitar el problema del carrer Nou per a intentar atacar algun problema que hi havia a l’Era?
 La primera normativa que es va treure era que tampoc es podia aparcar ningunt tipus de vehicle a l'Era. Ningú va fer cas. Doncs va eixir una nova normativa: cotxes si però maquinària pesada no? S’està complint?.
El pitjor que es pot fer, es treure normes que no es poden complir,  que no es van a complir, que et fa por fer-les complir o que tarden en complir-se. Pot passar que aquells que si complim la norma ens cansem i vulgam tornar els cotxes al carrer.
Tornant a l’exemple anterior del mestre,  què diríem de l’autoritat del mestre si després de dir que ningú eixirà al pati, hi ha un alumne que li planta cara , no li fa cas,  ix al pati, i el mestre no el castiga?. Sense comentaris.

La nova situació, he de dir també, que ha aportat coses molt positives: el carrer dóna gust de vore, més gran, ampli, sense problemes.
I perquè la desició de no aparcar és pren “tacita a tacita”: juliol, i agost. També seria molt fort que no es poguera aparcar quan més difícil es trobar aparcament , i en setembre tornàrem a la situació inicial. Es que en la resta de l’any ja no existiran més “situacions complicades”?
I per què no traslladem aquesta normativa a la resta de carrers ?. Què bonica estaria la plaça sense cotxes, ampla, sense problemes per a jugar a pilota si es presenta el cas, el Carreret del Metge, Carrer Baix,etc.etc.
I què bonic seria poder pujar al Carrer Nou sense perill d’engantxar-te amb la muleta aparcada a la paret de casa  Vicente “Mariano”?
En fi, crec que abans de prendre una decisió com la que ens ocupa, és millor pensar la situació més fredament, sense crear agravis comparatius, i sabent que l’has de fer complir.

Nota: Açò mateix que he escrit ací, li ho he dit abans personalment a Quico,  ell m’ha donat la seua versió, tot i que jo continue pensant el que dalt he expressat.
I per cert, menys d’una hora després de parlar amb Quico, i sense haver parlat amb ningú més, ni haver penjat  encara aquest post, siga casualitat o no, he tingut un fort enfrontament verbal, amenaces incloses  amb un veí que fins el moment en que estic escrivint açò, no està complint la normativa de l’Era, considerant-me culpable de que l’Ajuntament li vulga fer llevar el “material” que allí té aparcat.
Acàs soc jo qui ha posat la normativa? Qui és  “el malo entre cometes”, qui ha fet la nova normativa , o aquell (jo en aquest cas) que demana que la norma siga igual per a tots? Sort que hi ha testimonis que avalen si es presenta el cas la situació “molt perillosa que es va crear !

De totes maneres deixe al costat una enquesta per a que voteu si ho considereu oportú el que està passant.