divendres, 12 d’octubre del 2012

I molt de temps no pot durar

Quant de temps creieu que li queda als pinars que tenim prop del poble?.
Crec que deuríem anar fent fotos als pinars i anar guardant-les per si en un temps no molt llunyà ja no els podem gaudir en directe.
Ja hem vist quin estiu ha tingut Espanya, i la nostra Comunitat en particular.
Són múltiples els factors que estan fent que augmente el nombre d'incendis, i que a més a més, quan es produeixen, siguen molt difícil d'apagar. Els estudis fets per especialistes estan indicant que la "política" portada a terme fins ara, no està seguint el camí adequat: un pressupost descomunal encaminat a l'actuació a posteriori (apagar l'incendi ja creat) i molt poc a l'actuació prèvia i preventiva (manteniment adequat de la massa forestal).
La llei Forestal de la Generalitat Valenciana data de 1993, i estan treballant per a canviar-la en mols punts, on segur que s'enduriran les penes tant als piròmans, com als propietaris dels boscos, de línies elèctriques, etc.
Dintre de poc, començarà la temporada en la que es podrà cremar (amb permís previ) per a realitzar tasques als bancals; i haurem d'estar molt al corrent per a que no tingam  cap imprevist, ja que conforme està el terme, amb molts bancals erms, una foguereta per a cremar la poda per exemple, pot causar un desastre molt gran.
Vos deixe amb el desastre que es va crear amb l'incendi d'aquest estiu al terme de La Torre . En aquest vídeo podem veure com de trist queda el paisatge, com en un punt concret, un tallafoc va impedir que continuara el foc, i com, la veritat, em faig creus !, es va aturar l'incendi en determinades zones on per la sort, el canvi de vent, i l'eficàcia de les brigades forestals* van poder evitar que l'incendi acabara en la Vila
*Recordar que es va produir la mort de dos brigadistes.


FOTO ESCOLA XICS: OCTUBRE 1969. QUI ÉS QUI

Al joc proposat d'intentar saber qui és qui en la foto de l'octubre del 69, he de dir que no ha participat massa gent. En total han sigut 8 els que han omplit el formulari. He de dir que una persona (sense nom) ha endevinat 27 de 28, la qual cosa està molt bé.I després Ignasi amb 23, i Juan i Gema amb 20, han completat el pòdium. Jo he intentat completar tota la foto; i he de dir:com s'obliden els noms!. Es fa difícil recordar el nom de xiquets, que fa temps que no has vist, que no has tornat a pronunciar els seus noms,i que al final dubtes i no ho tens gens clar. Si veieu que algun dels que he posat sobre la foto estan mal, per favor, poseu un comentari al post, i aixina ho rectificaré. De la mateixa forma, si en algun dels casos en què he posat el malnom (mote)se sent ofès, perdó, no està fet amb mala intenció,només ho he posat a fi que siga millor saber de quina persona es tracta.
Una vegada vistes les respostes realitzades, he tornat a posar la foto. si piqueu sobre ella,vos enviarà a una adreça on si passeu el ratolí per sobre del quadrat que hi ha a les cares, eixirà la nota amb el nom*. 
 * Vos enviarà a una pàgina intermèdia on haureu de picar en "Si quieres ver este contenido, haz clic aquí."(també podeu picar en l'anterior link directament si voleu)
S'animeu a que deixe més fotos per a continuar jugant? Vos he de dir que les altres fotos necessitaran que poseu davant l'ordinador als vostres pares i avis per poder contestar. Jo no sé els noms, però si no anem guardant aquestes dades, poc a poc s'anirà perdent la història recent del nostre poble. Encara podem guardar-ho si posem una poca d'il·lusió i entusiasme
01_Escola_oct-69_final