dimecres, 3 d’agost del 2011

buenas vacaciones



Os deseo a todos los amigos de Alcoleja.org, unas "refrescantes" vacaciones, y no es por daros envidia. La foto fué realizada a las 6,30 de la mañana con el "fresquito" del Mar Menor.Un saludo para todos.

dimarts, 2 d’agost del 2011

GERARD PIQUÉ BERNABEU

Doncs, efectivament, es tracta de Gerard Piqué.

A principis de juliol, Antonio, "el del xalet" em va soltar la "bomba".
Piqué, el futbolista del Barça, net d'Amador Bernabeu que ha sigut durant anys vicepresident del Barça en l'època de president Nuñez té arrels alcolejanes.
Resulta que el pare d'Amador Bernabeu era d'Alcoleja, va emigrar a Catalunya, allí va nèixer ja Amador, i a partir d'ahí, més o menys ja sabeu el que vé.
La mare de Piqué  és  Cap de la Unitat de Danys Cerebrals Adquirits de l'Institut Guttmann i presideix la Societat Espanyola de Neurorrehabilitació. Com podeu vore és alguna cosa
a més que la mare de Piqué tot i que ara com sol passar en moltes ocasions deixes de ser qui eres i passes a ser el pare de...
Una gran notícia que un jugador amb un present i un futur tan brillant tinga arrels alcolejanes.Fins ara no he tingut possibilitat d'arribar a contactar amb Piqué i vore si li fem arribar que té unes "arreletes alcolejanes" i ens dedica algun tweet.Està difícil però ho intentaré

WIKI: COMARQUES D'AITANA

En bastants ocasions quan es crea una Wiki, l'objectiu sol ser recollir dades aparentment científiques d'un tema.
 Aquest no és l'objectiu d'aquesta. El que es pretén és que siga un lloc on qualsevol persona de les rodalies, comarques, indrets propers a la Serra Aitana puga aportar diferents tipus d'informació (històrica, popular, de natura, de tradicions, etc.) des d'una perspectiva més personal i propera. Així doncs, podem posar comentaris, imatges recollides per nosaltres, dites populars, costums i en definitiva dades de qualsevol tipus que contribuïsquen a construir un espai ric, fet per tots els que estimem i coneixem aquest indret tan bonic.
Sabeu que ja teníem  en marxa unes wikis només referides al nostre poble, però he estat donant-li moltes voltes a l'assumpte, i pense que no era eixe el camí a seguir. Considere que no podem tancar-nos només al nostre poble, que devem obrir-nos a les rodalies, als pobles del costat.
El tema també és més complicat del què sembla. Fins  on podem arribar?. Per què fins ací i no fins allà?. Com voreu, jo he marcat sobre el mapa uns límits, però en absolut es tracta d'un tema tancat, poden estirar-se els límits o fer-se més curts.
I perquè he posat el nom de "Comarques d'Aitana". Aitana està perquè esta clar que és la serra més important de la zona. I el nom de comarques ?. Ací, si que no ho tenia massa clar, podia haver posat "rodalies d'Aitana" o "Al voltant d'Aitana". En fi, al final em vaig decidir per comarques, en pensar que Aitana i proximitats pertanyen a varies comarques, i que podia ser una bona idea.
El tema ens pot assustar en principi, però no és tan complicat. No es tracta de que només es vaja construint per especialistes. Qualsevol de nosaltres pot anar pel camp,  agradar-li una planta o un animal i fotografiar-lo, encara que no sap ni el nom vulgar ni el científic, però pot enviar-nos les fotos, i ja ens encarregarem d'intentar buscar-ho nosaltres, o buscarem algun especialista per a que ens ajude. Si eixa persona sap coses, o s'encarrega ella mateixa de buscar la informació, de penjar-la en posts ( siga del nostre poble o d'un altre), o millor encara d'afegir-ho a la wiki, ja serà la repera, ell tot sol haurà contribuit fins al final.
Podeu imaginar-vos si açò tira endavant, el bé que ens pot fer a tots els que hi participem, crec que ens serviria per a conèixer molt millor tot el nostre patrimoni natural, històric, etc. A conèixer indrets que estan ahí al costat, en Penàguila, o en la Torre, Sella,.... i que ni sabíem que existien; o que una planta ací li diem un nom vulgar i a Tàrbena o La Nucia  en té un de molt diferent.

Ací al nostre Bloc, deixaré un enllaç permanent en la part esquerra , concretament  en WIKIS. POSTS MONOGRÀFICS, i en 1. WIKI COMARQUES D'AITANA per a que hi pugam accedir directament; i sempre que hi haurà una novetat penjada en la wiki, jo faré un post per a que així tots s'enterem.
I com es pot participar en la wiki?. Doncs aquelles persones que estiguen interessades han de fer uns passos:
 A) Persones que no tenen obert un compte en wikispaces
1. Anar a l'adreça http://comarquesdaitana.wikispaces.com/
2. Picar en Únete
3. Picar en create an account Amb aquests passos aconseguirem donar-nos d'alta en wikispaces
4. Unir-se a este wiki i apareixerà una pantalla on ompliràs les dades que et demana. Això farà que m'arribe a mi un correu amb la teua sol·licitud, i a partir d'ahí vos enviaria jo un correu per a acceptar-vos (en el correu enviat per mi potser hi ha un enllaç en el que heu de picar pera confirmar)

B) Persones que ja tenen obert un compte en wikispaces
1) passareu directament al punt nº 4 :  Unir-se a este wiki

En fi, en les nostres mans està que tingam en un lloc tot allò que forma part de nosaltres. Als alumnes sempre els dic que quan més coneixes una cosa més la vols, i més la cuidaràs, també ens ho podem aplicar en aquest cas

diumenge, 31 de juliol del 2011

ENDEVINA, ENDEVINA.... FAMÓS AMB ARRELS ALCOLEJANES .pista 3

Bé, acabem amb l'endevinalla.
Se'l considera com el "Kaiser" espanyol tot i que per a mi encara està lluny de ser-ho
I la segona part de la pista és que el seu avi ha sigut   vicepresident  .

"Blanc" i en botella no és.