dimecres, 30 de juliol del 2014

DIPUTACIÓ INVERTIRA EN REPARACIÓ DE L'ESGLÉSIA

 El dia 27, pagina66.com ja va avançar la notícia, i huí la podem veure al Diari Información , com per suposat, també està a la web oficial de la Diputació d'Alacant del dia 25.

Sembla que ha destinat 44.954 euros a la reparació de la coberta de l'església. 

Benvinguts siguen i gràcies "a quien corresponda" per realitzar les gestions oportunes! Jo havia sentit dir que el "cor" de l'església estava mal, però no sabia que també ho estava la teulada.
De totes formes, com sempre, seria interessant que aquell o aquelles persones que estan més assabentats del tema, en l'apartat dels comentaris afegiren allò que consideren oportú ja que jo he intentat veure més sobre el tema: cost total de l'obra, dates de realització,etc, i no he trobat res ni a la Diputació ni a la web oficial del poble.

Aprofite l'ocasió també per a comentar que també he sentit rumors sobre diferents obres que en un futur no massa llunyà volen portar-se a terme al poble:obres a la "Replaceta", contadors de l'aigua, el famós parking,..En el mateix apartat dels comentaris o al  xat, si sabeu alguna cosa també la podeu comentar.

dimarts, 29 de juliol del 2014

LES FESTES FA 40 ANYS


Ara que estem a punt d'entrar en el mes de les Festes Patronals, i després d'haver tingut en les mans el meravellós llibre del Programa de Festes (quan el tingueu en les mans i haureu llegit els preciosos articles que hi ha publicats,... ja em contestareu); he volgut tirar enrere 40 anys,i retornar a mirar i llegir el Programa de Festes de 1974.Evidentment que no es pot comparar  en llustre, en la quantitat de publicitat, en els actes programats entre unes festes i altres, en els articles publicats,...però si que ens pot servir per a transportar-nos a eixe passat, recent en tot cas, però que poc a poc es va oblidant.


He partit el Programa complet en diferents arxius per a posar-vos-ho més fàcil a l'hora d'accedir a diferents punts.
Com sempre, picant als hiperenllaços els podreu llegir i/o descarregar-los. Per poder llegir millor els articles, piqueu al símbol < que apareix  a la part superior esquerra.

Vaig a parlar-vos un poc dels articles per veure si aixina vos pica la curiositat i vos enganxeu a llegir-los.

1 Un pueblo,una tarea, per Juan Lluch (antic rector del poble). Impecable l'article, amb una anàlisi perfecta del poble en eixe any 1974, i amb una anticipació del futur fabulosa. No el podeu deixar de llegir.

2. Nuestro pueblo en la "Gran Enciclopedia de la Región Valenciana". Es el més fluix, i només fa referència a què és el que hi havia publicat del nostre poble en l'Enciclopèdia citada. com a curiositat, dir que en aquella època, indicava que hi havia 553 habitants

3. La virgen de los Desamparados de Valencia, en Alcolecha. No està signada per ningú, però val la pena llegir-lo. Una exaltació apoteòsica en la que l'autor recorda el moment en que va vindre a Alcoleja la Mare de Déu dels Desamparats de València.

4. Desde la Ciudad, per P. Catalá Casanova.  Un escrit en el que tots els que som del poble, però vivim a les ciutats,ens identifiquem perfectament amb ell.

5. Una perla en Aitana, per Francisco Catalá Baldó. L'escrit remarca la bellesa del nostre poble, i la necessitat de cuidar eixa "perla" per a que perdure amb el temps.


6. Programa complet. 
Espere que vos agrade