diumenge, 17 d’agost del 2014

REALITAT AUGMENTADA AL CARTELL DE FESTES

A ben segur que molts de viosaltres haureu sentit parlar, o haureu utilitzat d'alguna o altra manera les possibilitats que ofereix la Realitat Augmentada (AR o RA). Hui en dia és prou fàcil trobar-te amb gent que va pel carrer amb la tableta o amb el mòbil com si estiguera fotografiant per tot arreu, girant cap a l'esquerra, a la dreta, amunt, avall, però et dones compte que en realitat no està fotografiant, sino que està mirant a través de la pantalla una sèrie d'informació extra de la zona on està en eixe moment (bars, restaurants, hospitals, universitats, informació sobre els monuments que té davant, etc.) També ens podem trobar amb gent que encara el mòbil a una fulla d'una revista i "apareix" com per art de màgia videos o fotografies, que quan ho mires a ull nu, no es veu res.
Les aplicacions que permet aquesta tecnologia són bestials i en diferens camps (educació, publicitat, medicina, enginyeria,etc).
Què fa falta per a poder aprofitar aquesta tecnologia?. D'entrada poca cosa. 
1.Si tenim un mòbil dels moderns (què ara pràcticament el tenim tots) o una tableta amb connexió de dades (si no en tenim, li lla podem passar la que tenim del mòbil fàcilment).
2. Una connexió a internet  (ús de dades, que també ho tenim tots).
3. I per últim baixar-nos una aplicació que faci possible el poder visualtizar eixa informació que està "amagada" de la vista nostra.
3.1 Quina aplicació?. N'hi ha de molts tipus. Si voleu veure la informació que jo he posat en el cartell del programa de festes, heu de baixar LAYAR : En Android ací i en IOS ací
3.2 Una vegada has descarregat l'aplicació, què fas?  Poses en marxa l'aplicació, s'obrira la càmera com si anares a fer una foto o a escanejar un codi QR, i enfoques el cartell, piques amb el dit a sobre de la pantalla, i esperes a que es carregeu. Normalment començaran a apareixer uns redolins que indiquen que s'esta carregant la pàgina, i aleshores apareixerà la informació que jo he penjat. Ara ja només has de picar amb el dit a sobre d'eixa informació nova que ha aparegut i t'enviarà a un enllaç (relació d'actes de festes, enquesta,...) 
No he volgut carregar massa el cartell per a que no vos xuple massa dades.
* Ho he provat al poble i funciona. Si no vos carrega pot ser perquè no teniu una bona cobertura (aquesta setmana està fallant Movistar).
Ja em dieu si vos agrada.

Penjaré alguns cartells pel poble: piscina (hi ha poca cobertura amb algunes xarxes telefòniques), a la porta de l'Ajuntament nou i el vell, a la casa abadia.

Podeu comprovar-ho si voleu enfocant el mòbil o tableta al cartell que he posat a sota.

PROGRAMA D'ACTES DE FESTES 2014

Entrem en la setmana de Festes, i ací vos deixe el programa d'actes previstos.
Aprofite l'ocasió per a donar  el meu més sentit condol als festers Imma i marit Ximo, així com a tota la família per la mort ocorreguda ahir de sa mare Immaculada (dona de Marcelino) D.E.P.