dimecres, 7 de setembre del 2016

FESTES 16. VALORACIO

Amb aquest post acabe la relació de videos de les Festes. amb el video he posat unes quantes "tomes" que no cabien en una peli concreta, però que si que crec que podien anar en aquesta mena de resum fester.


Per a tots aquells que vulguen descarregar-se les Pelis de Festes, i no ho saben fer des de Youtube, deixe -->; aquest Enllaç per a descarregar  (picar en la fletxa de baixada) durant e mes de setembre. Després ja no podreu

També crec que pot ser el moment de valorar si ho considereu oportú les festes. Jo vos deixe aquest -> enllaç a un Formulari del mateix tipus que hem fet en els anys anteriors. Ja vos presentaré els resultats. Deixarem 15 dies
Jo si que vull fer alguns comentaris.
 M'han semblat unes festes molt bones, sense festers, i portant la càrrega de l'organització "l'Ajuntament", i també s'ha de dir, les activitats esportives portades pels propers festers del 2017.
S'han portat a terme moltes activitats, variades i adreçades a diferents edats.

En què s'han diferenciat aquestes festes respecte a unes que són organitzades per un grup de festers? Doncs, si analitzes les activitats, veus que s'han realitzat pràcticament les mateixes, o fins i tot alguna més (la "mascletà" que es va tirar, va ser lela marinera).

On  crec que pot haver estat la diferència més gran?. Jo pense que en les orquestres/discomòbil. Els altres anys hi havia millor orquestres, i en concret l'any passat va haver un DJ famós (Santi Bertomeu)
Per tant, es pot dir que l'Ajuntament ha sigut capaç d'organitzar unes bones festes amb els diners de les "Cases", de la publicitat del Programa, de les diferents subvencions que haurà aconseguit (Diputació,..), més si el propi Ajuntament ha realitzat  alguna aportació (aquest apartat no sé si existeix o no). Però en tot cas, la conclusió és clara, s'ha mogut i les festes s'han pogut portar a terme amb una nota per a mi molt alta.
Per tant, podem pensar que si les festes les organitza un grup de Festers, que  fan rifes, venen loteria, porten una barra de bar,.. quasi segur que es podran fer  unes millors festes.

Realment és correcta aquesta extrapolació que he fet?. En principi si. Si l'Ajuntament "ajuda" a aconseguir subvencions, i facilita la tasca als Festers (com sé que fa), no té perquè no complir-se. El problema vindria si l'Ajuntament es llavara les mans i no ajudara.


Per a la gent jove unes Grans Festes sòl anar unit a bones orquestres, i poden veure justificades les despeses en aquest apartat. Però i la gent major?. També poden pensar... la de rifes en les que hem  participat, la loteria de Nadal,... i no ho veiem en una millora global per a les festes, tot es gasta en orquestres,...

I els propis Festers, també es veuen pressionats per portar unes bones orquestres, que s'emporten els diners arreplegats amb un gran esforç..Es troben entre l'espasa i la paret.

Tot el que ha dit només vol ser una reflexió en veu alta dels pensaments que podem tindre l'alcolejà de a peu, l'Ajuntament, els festers,... i com sempre, tots poden tindre motius suficients i certs.
Impossible agradar a tots!