dissabte, 8 de setembre del 2007

ACTA REUNIÓN AMICS D' ALCOLEJA DE 31/08/07

Viernes, 31 de Agosto de 2007


A las 20:00 horas se reúnen los abajo reseñados:

- Joaquín R. Llorca Schenk
- Josep Enric. Aracil Llorenç
- Joan Pellín Catalá
- Josep Ignasi Pellín Catalá
- José Vte. Jover Climent

Representados:
- Rafa Molla Picó
- Javier Abad
- Roberto Aracil
- José Miguel Valls
- Antonio Picó Coloma
- Eduardo
- Juan Navarro
- Rafael del Rincón

Se reúnen como continuación de la corriente de opinión y de interés surgida ya el año pasado entre distintas personas vinculadas de una u otra forma al pueblo de Alcoleja, y que tratan de recuperar los valores históricos, culturales y patrimoniales de su término municipal y de los alrededores de la Sierra de Aitana.
Por unanimidad se llega a los siguientes acuerdos:

1.- Crear una Asociación con personalidad jurídica propia. Para ello se la dota de un órgano de gobierno, de estatutos que la regulan, de un nombre y de un logotipo, y se procederá a inscribirla en el Registro Oficial correspondiente.

2.- Que esta Asociación se denomine “Amics d’Alcoleja”, con dirección en Avda. País Valencia, nº 1 - La Llar de la Joventud – 03814 Alcoleja.

3.- Que sea regida por la Junta de Gobierno, compuesta por Presidente, Vicepresidente, Tesorero, Secretario y Vocales.

4.- Que el Presidente sea Javier Abad.
Vicepresidente, Joan Pellín Catalá
Tesorero, Joaquín R. Llorca Schenk
Secretario, José Vte. Jover Climent
Vocales: Josep Enric. Aracil Llorenç, Josep Ignasi Pellín Catalá,
Rafa Molla Picó.

5.- Que los fines de esta Asociación, que vendrán recogidos en los estatutos, sean recuperar los valores históricos, culturales y patrimoniales de Alcoleja, su término municipal, y de los alrededores de la Sierra de Aitana, a la vez que fomentar una corriente de opinión que ayude a recuperar y a mantener estos valores, recuperar juegos tradicionales y colaborar en las Fiestas Patronales.

6.- Que se elabore un inventario de estos valores. Para lo cual, y para la próxima reunión, quedan encargados de aportar unos primeros datos para este fin:
- Joan Pellín datos sobre localización de flora y fauna.
- Josep Ignasi Pellín datos sobre localización de fuentes y alcavóns.
- José Vte. Jover datos que sobre estos valores se hallen en el borrador del Plan General de Ordenación Urbana de Alcoleja, en fase de tramitación.


7.- Que se presente en la próxima reunión un borrador de futuros estatutos de la Asociación, quedando encargado de ello Josep Ignasi Pellín y José Vte. Jover.

8.- Que los asistentes intenten presentar en la próxima reunión varios logotipos con el fin de elegir aquel que identificará a la Asociación Amics d’Alcoleja.

9.- Que se celebren reuniones periódicas cada primer sábado de mes, a las 16 horas.

10.- Que el sábado, 15 de Septiembre se lleven a cabo trabajos de limpieza y de recuperación o bien del Camino Antiguo a la Aitana o bien del Camino del puerto de Tudons.

Y sin más asuntos que tratar se levantó la sesión a las 21:15 horas del día de la fecha.

Jornades esportives

Enguany, com tots els que heu estat en festes al poble sabeu, han tingut lloc una gran quantitat d'activitats esportives al Poliesportiu.
Estem tenint la sort que al poble hi ha un grupet de xavals d'edats compreses entre 13 i 19 anys que a hores d'ara encara veig que xalen "disfruten" fent esport.
Sobretot durant la setmana anterior a festes i en la mateixa setmana de festes s'ajunten uns 17 o 18, la qual cosa els permet fer 2 o 3 equips de futbol sala, 7 o 8 parelles de frontennis, i també unes bones partides de ping pong.
Amb aquesta "matèria", els que hem estat els dies de campionat mirant-los hem gaudit també de veure'ls jugar i de veure que es tracta de xavals molts sans, sense tindre encara l'apatia esportiva en la que se sol caure més endavant, o sense els "vicis" que en propers anys poden adquirir. Encara que hem estat uns quants majors organitzant-los, la veritat siga dita, ells a soles també s'agueren apanyat per a jugar.
He de dir que aquest any la corporació municipal ha estat a l'altura esperada, no com l'any passat en que els xiquets encara estan esperant les copes que els van prometre. Des d'aci la meua enhorabona a tots els regidors, l'alcalde, i en especial al regidor d'esport Leandro: han subministrat pilotes, balons, trofeus, begudes, i les màximes facilitats per fer la presentació que es va realitzar el dimecres per la nit.
De la pilota a mà, parlaré en un altre post; però us deixe amb els videos resum de les diferents activitats realitzades.









dimecres, 5 de setembre del 2007

Pintures rupestres d'Alcoleja




Alcoleja la Nuit


Pujada a Aitana: Festes 2007

Amb aquest post vaig a iniciar, i espere que no siga només jo, una sèrie de posts amb els quals aniré/em parlant, pujant fotos, videos,... de diferents activitats realitzades durant la setmana de festes del poble. Espere pujar fotos, videos de la eixida a Aitana (aquest post), de les activitats esportives realitzades al complex esportiu de la piscina-frontó, de les partides de pilota, de les disfresses, del play back, de l'Aurora, etc. I espere que els altres amics-col·laboradors s'animen i vagen també pujant o parlant de tot allò relacionat amb les passades festes (crec que hi ha molt a comptar).
Per a començar us deixe amb un video de la Pujada a Aitana que van realitzar el dimecres 22 d'agost. Amb aquesta excursió sabeu que s'intenta passar-ho bé, i a més a més, intentar que no es perga l'antic camí d'Aitana.
Sabeu que amb els temps que corren, pot resultar molt fàcil en ocasions tallar un camí ("total, tots van per la carretera"), fer-lo desaparéixer, o simplement desaparèixer per causes purament naturals en no passar ningú per ell. Així va nàixer (gràcies sobretot a Josep Ignasi i a Joan) aquesta iniciativa de recuperar l'antic camí d'Aitana, i que any rere any va consolidant-se.

dimarts, 4 de setembre del 2007

Problemes amb IE 6.0 i la capçalera del Blog

M'havien comentat ja alguns companys (Juan, Jose Ignacio) que quan entraven al Blog no veien la capçalera del Blog amb la foto panoràmica del poble i la de la Torre. En principi pensava que era degut a que tenien una connexió lenta. Jo com que utilitze sempre el Mozilla Firefox, i em carregava la pàgina correctament, no li vaig fer més atenció. Però hui que he entrat mitjançant el navegador Internet Explorer 6.0, i me n'he adonat que tampoc carrega les fotos. Ho he comprovat amb el IE 7.0 i si que carrega bé la pàgina. Per tant si us passa el mateix a algú de vosaltres, teniu dues opcions, o actualitzar a IE 7.0 (cuidadin si teniu còpia pi....... de W XP perquè poden haver problemes), o bé us baixeu el Mozilla Firefox, que per cert el teniu per poder-lo baixar en la part esquerra del nostre blog ( i a més a més ingressarem monei de publicitat). Us assegure que si proveu el Firefox ja no en voldreu saber res de l'IE.
Si us carrega bé la pàgina, haurieu de veure-ho com ho teniu en la següent captura:

LES NOSTRES PARAULES: MANTÀFULA

Tenia ganes d'escriure alguna cosa sobre el poble, però no sabia ben bé de què parlar. Se m'ha ocorregut fer algun comentari sobre expressions que usem a la zona de l'Alcoià-Comtat i que note que sorprenen els meus alumnes quan les dic.
Començaré per la paraula "mantàfula" en el sentit d´engany, mentida o adulteració. Solem usar-la en expressions com "dir mantàfules", "fer mantàfula" o "tindre mantàfula". Per exemple, d'algú que conta molts embolics poc versemblants, comentem que "diu mantàfules"; quan algú intenta adulterar un producte amb un altre més barat o bé prova de falsificar un compte perquè semble correcte sense ser-ho, diem que "fa mantàfula" ; un producte adulterat, per tant, "té mantàfula". En definitiva, la mantàfula té relació amb la voluntat d'enganyar a l'altre. L'origen d'aquesta paraula sembla que està en la deformació popular del mot d'origen grec "metàfora", una figura literària que consisteix en identificar un objecte real amb un altre figurat, a través d'una relació de semblança. Allò de "tus dientes són perlas" o simplement "tus perlas" ( per a referir-se a les dents, per la blancor i la lluentor que ténen en comú). És evident que amb la metàfora enganyem al lector, encara que ho fem amb intencions literàries. Ara bé, quan "fem mantàfula" també estem enganyant els altres, malgrat que les nostres intencions no són tan honestes.

Beniafé

Per a escoltar la notícia de la dotació de servicis en la pedania de Beniafé en ràdio Alcoi, accedir al seu pagina i punxar en: 12:20 - ARA COM ARA ALCOI (31/08/2007) http://www.radioalcoy.com/

Jordi