dimecres, 16 de maig del 2007

Taller de Memòria Activa

Amb aquest títol "Taller de Memòria Activa" ,l'Associació de Jubilats i pensionistes "Aitana" UDP Alcoleja i gràcies a la col·laboració de la treballadora social de zona està tenint lloc en les dependències de l'ajuntament una sèrie de sessions coordinades per una psicóloga (durant aproximadament dos mesos) que tenen com a finalitat treballar un aspecte tan important en la vida com és el de la memòria.
Es ben sabut que conforme es va entrant en anys la memòria va fallant, sobretot la memòria a curt termini.Eixa pèrdua, que en la major part dels casos és normal, i que va lligada al deteriorament intrínsec que porta l'edat, és pot frenar mitjançant una sèrie d'activitats que en la major part dels casos solen ser jocs (repetir una sèrie de paraules que ha dit abans una persona, jugar a cartes, dominó, recordar el que vas fer ahir, o recordar el que vas vore ahir en la tele,... fer sumes senzilles de cap...).
Doncs bé, pense que aquestes iniciatives encaminades a les persones majors del nostre poble són dignes de mencionar-les ací, i agrair públicament la faena desinteressada que esta realitzant aquesta associació presidida per "Puyol" . No és només aquesta l'única iniciativa la que estan portant a terme, conec de la sèrie de viatges que van realitzant amb una certa periodicitat, i de la contínua tasca realitzada per poder subvencionar totes eixes activitats .
Esperem que la nova Corporació Municipal que isca de les properes eleccions els tire alguna maneta en aquesta tasca que està portant a terme l'Associació.

dilluns, 14 de maig del 2007

Bé, ja ha passat la Festa de Beniafé

Com he titulat, ja ha passat la festa, i la veritat siga dita, enguany s'han organitzat moltes activitats.
Per a començar, el dissabte per la vesprada al Patronat va haver una representació de teatre a càrrec d'un grup patrocinat per la Diputació ! com es nota que venen les Eleccions!.
Per la nit l'Ajuntament havia proposat un sopar amb llonganisses i botifarres a Beniafé a la llum i les brases de la foguera.
Ací, qui escriu, i tota la colla que estem movent el Blog , com uns "pardillos", com si no sapiguèrem què és el que passa en aquest poble quan es tracta de menjar de gorra (coca de Festes, sangria, paella comunitària),vam arribar sobre les 11 i ja no quedava res; això si, hi havia alguns que els triglicèrids i el colesterol eixa nit els van pujar als núvols. Allí mirant com menjaven tots i nosaltres passant la mà per la paret. Sort que encara el meu cunyat va portar tonyina i pernil, i d'eixa manera vam poder sopar, i de pas gràcies als àcids grassos omega 3 del peix blau, "diluir la sang".
En fi, fora bromes, va estar molt bé, i gràcies a la iniciativa ens vam reunir molta gent.
Ja el diumenge, el bon temps va acompanyar i com tots els anys vam acompanyar la Mare de Deu en Romeria i es va realitzar la Missa enmig del carrer. Vam tindre temps de xerrar amb moltes persones que hi ha feia gent que no veiem i en acabar amb un Sol de Maria Santíssima "pa ca casa".
Posdata: en l'enllaç de les fotos de Beniafé he penjat fotos d'enguany.