divendres, 9 de desembre del 2011

TORNA EL CABIROL



El Cabirol ( corzo ) exterminat a les nostres serres a finals del segle XIX ha tornat a les montanyes del nord-oest d' Alacant. De moment han entrat per Fontanars cap a Villena, ja en les estribacions de la serra Mariola, i es probable que en pocs anys ( o inclus abans ) tingam eixemplars a la serra Aitana. Tot dependrá de la presió cinegetica, de fet ja te calendari de caça a la Comunitat entre Abril i Octubre. No es pot caçar amb batudes, no mes a l`espera.

El cabirol es una especie forestal mes que torna quan l`ecosistema es l`adequat, una comprobació mes del resurgir de les especies forestals front a la desaparicio de les especies vinculades al medi agrari.

dilluns, 5 de desembre del 2011

TWITTER en alcoleja.org

Renovar-se o morir, enganxar-se al tren o quedar-se a l'estació. La web canvia a un ritme brutal, el que fa uns anys era "lo més in" ara va perdent corda, i hui en dia estan pegant molt les xarxes socials: Facebook, Twitter, Google+, Linkedin...
El microblogging ens permet comunicar-nos en temps real continuament; comunicar què estem fent en eixe mateix moment; ens permet seguir una determinada persona i saber al moment què és el que està fent, pensant, ... Si tens un mòbil d'estos d'última generació (smartphone) la "locura" de la informació et pot mantindre al "dia" en tot allò que vulgues.
I tot este "rotllo" que estic contant, com ens pot afectar a nosaltres ací en el nostre Bloc?
Doncs com podeu veure, he deixat al costat una nova finestreta semblant al xat en la que podeu veure que van apareixent missatges que  la gent va publicant en un dels serveix d'eixos que parlàvem abans, Twitter.
Tal com ho he deixat, qualsevol persona que faci un tweet en el que pose la paraula "alcoleja", automàticament ens apareixerà ací. A partir d'ara, ja no cal que  entreu al Bloc per a picar en el xat; ho podeu fer des de qualsevol mòbil, també ordinador per suposat, però és més fàcil,  tenint un compte de Twitter, escriviu el que vulgau, i si conté la paraula "alcoleja", el programeta buscarà i "penjarà" automàticament el tweet.
De totes formes, seria interessant que s'acostumarem a que quan volem fer un tweet que vulgam que passe al bloc, posarem el hashtag  o etiqueta " #alcoleja ". Si veig que prenen eixe costum, al final deixaré que el widget agarre exclusivament l'etiqueta.
Espere que vos agrade.

Nueva jornada de puertas al campo

Para el próximo sábado 10 de diciembre, tenemos programada una nueva salida al monte para continuar y a ser posible terminar lo que empezamos en la última.
Todos los que quieran participar serán bienvenidos, pues hacen falta más brazos.A las 9 de la mañana en la puerta de la iglesia.
Para la tarde, a eso de las 6, también tenemos convocada una reunión de la asociación en el ayuntamiento, a la cual no estaría mal que acudiésemos los más posibles, pues se van a tratar temas de vital importancia para todos los que queremos que la asociación coja un nuevo impulso.


Os animo a todos a participar en la limpieza de la mañana , y mucho más a acudir a la reunión de la tarde.Que nadie se preocupe por el partido de fútbol: terminaremos con tiempo de sobra porque además el más futbolero creo que soy yo.

Un saludo a todos.

diumenge, 4 de desembre del 2011

PATRONAT. ENFONSAMENT


Com  ja sabeu els que em seguiu en el twitter o al Facebook, la notícia del dia, i de l'any ha sigut l'enfonsament del Patronat.
Vist com ha quedat, només podem donar gràcies que no haja matat a ningú. Tots sabem que en les properes festes de Nadal, segur que haguérem anat a sopar o de marxa, com hem fet en els darrers anys.
Ahir per la nit, estàvem a casa, amb la tele en marxa, i tot i això vam sentir una remor impressionant. Vam eixir al carrer, però com que hi havia boira terrera, i estava plovitejant, no vam vore res. Este matí ens hem assabentat de tot el que  va passar.
No sé ara què passarà;  si estava assegurat, si s'en farà càrrec el constructor que  va realitzar les obres d'acondicionament, etc... Cal recordar, com es pot vore a la placa d'inauguració, que es va inaugurar el 29 de juliol de 2006. Es veritat que no es va fer nova la teulada, però se suposa que es va revisar. De fet al video es pot veure com en alguna part de la teulada es va posar engraellat de ferro (però no a tota la teulada). En fi, supose que el alcalde ens mantindrà informats de tot açò que ha passat, i del que passarà a partir d'ara