divendres, 25 d’abril del 2008

Salut. L'enemic invisible: Colesterol

Com que pel que veig pels comentaris, els que solem llegir el Bloc, la majoria ja comencem a tindre uns quants anyets, no seria d'estranyar que el colesterol puguera començar a entrar en el nostre vocabulari com una mena d'amenaça que va apareixent cada vegada que ens fem una anàlisi de sang. S'ha de dir que el colesterol és un greix que té molt "mala premsa" diríem dintre del món de la salut, encara que per un altre costat he de dir que també és veritat que és imprescindible per al nostre bon funcionament ja que entre altres coses, serveix per a formar i renovar les membranes de les cèl·lules, intervé en la formació d'hormones sexuals, etc.
Doncs, per què eixa preocupació pel colesterol?. Per a no enrotllar-me massa, i no fer-me el pedant, comentaré que el colesterol per a poder circular en la sang i arribar a totes les parts del cos, s'uneix a unes altres molècules (substàncies) que són les proteïnes. És ahí on ve el problema ja que pot unir-se a un tipus de proteïnes ""xicotetes" o a d'altres "més grans o pesades". El resultat és que en el primer cas dóna lloc a un diríem "colesterol roïn" (LDL) perquè "s'agarra" a les parets de les artèries creant una sèrie de problemes, i en el segon cas dóna lloc a un "colesterol bo" (HDL), que entre altres coses el que fa és fer desapareixer al colesterol roïn.
Per culpa d'eixe colesterol roïn LDL es van creant unes plaques a la paret de les artèries que en trencar-se poden crear coàguls. Estos coàguls poden taponar una artèria creant problemes que poden ser molt greus ja que si l'artèria és del cor podria crear una angina de pit, o un atac de cor, si és una del cervell, un atac cerebral.
I per què l'he titulat com "l'enemic invisible"?, doncs perquè pots tindre el colesterol elevat i no tindre cap símptoma, trobar-te bé, no fer-te mal res, fins que es presenta de cop.
Què podem fer per a tindre el colesterol (sobretot este roïn ) a ratlla? L’adquisició d’hàbits com són una dieta variada i equilibrada, no abusant dels greixos d'origen animal (en canvi el peix blau si que és bo), la pràctica regular d’exercici físic, i si arriba el cas en que no hi ha manera de que baixe , prenent medicaments que situen el LDL als nivells adequats (al voltant de 100mg/dl, evidentment ordenat pel metge)
Vos deixe un video que vaig montar a partir d'un més gran que van fer a la 2 de TVE .
Si voleu saber un poquet més del tema piqueu ací i vos enviaré a un post que vaig fer sobre el tema.
Espere no haver-vos agobiat ni aburrit.

dijous, 24 d’abril del 2008

FOTOGRAFÍA : Valores de Exposición (EV)

Hoy vamos a hablar de los “valores de exposición” o EV. Este término lo podemos encontrar un muchos libros de fotografía y en el lenguaje de muchos fotógrafos profesionales. Puede que a alguno le suene al principio a “chino” pero si lo analizáis con detenimiento lo comprenderéis en seguida.
Como siempre, lo podéis encontrar en la sección de Fotografía de la Wikispace.
http://alcoleja.wikispaces.com/Fotografia

A veure qui ho averigua abans !


Tenim al nostre favor, que s'estan movilitzant molta "gent" coneguda per veure si es pot saber per què encara no tenim al poble PASSOS DE ZEBRA ELEVATS o BANDES SONORES a fi de disminuir la velocitat dels vehicles a l'entrada, eixida i interior del poble.
A vore si ho averigueu......... ahí teniu la ferramenta dels comentaris per anar pensant i dient!...........

dimarts, 22 d’abril del 2008

CONVOCATÒRIA REUNIÓ FESTES PATRONALS 08



CONVOCATÒRIA REUNIÓ
COL.LABORADORS FESTES PATRONALS 2008


CONVOCA: AJUNTAMENT D'ALCOLEJA

DIA: DISSABTE, 10 MAIG 08

LLOC: AJUNTAMENT

HORA: 17:30















FOTOGRAFÍA : OBJETIVO Y FLASH

Después de nuestro nuevo encuentro con el Camino de Santiago por tierras de Palencia y León proseguimos con el mini curso fotográfico. Esta vez vamos a hablar del objetivo y sus características y del Flash electrónico (Número Guía).
Todo esto lo podéis encontrar en la sección de Fotografía de la Wikispaces.
http://alcoleja.wikispaces.com/Fotografia

diumenge, 20 d’abril del 2008