dissabte, 7 d’abril del 2007

Hi ha debat

Abans que res, agrair al blogger anònim per expressar la seua opinió respecte al meu post anterior. Això és precisament el que jo volia que passara; que es vegen diferents punts de vista, ja que crec que ningú està en possessió de la veritat absoluta. Però si que vull fer també unes apreciacions al seu comentari.

Estic d’acord amb ell en la gran despoblació que han sofert els pobles, i que continua en l’actualitat.Considere que els pobles hauran de fer alguna cosa per a que no vaja a més; que des dels ajuntaments es promoguen diferents eixides possibles: xicoteta industria, subvencions a l’agricultura, subvencions de caràcter social, i com no, afavorir també la creació de noves cases, ampliació del casc urbà, etc.

Però pense que ahí, en el darrer punt és on s’ha de treballar de veritat, en tindre clar com augmentar el poble. Quines formes o possibilitats hi ha?

1. De la manera en què es va a fer a Benasau; un poble d’uns 200 habitants, en el que està previst la creació de 1200 cases, és a dir augmentar en almenys a 3600 persones?. Què diríem si un poble com Alcoi (70,000 hab.)presentara un pla de creació de cases de les mateixes proporcions que Benasau? Considerariem correcte que de cop i volta es crearen cases per a un milió de persones si fem l’extrapolació?

Pel que dius al teu comentari, si que estaries disposat, jo no. No vull veure totes les rodalies del poble com estan tots els pobles de la Marina.

De veritat creus tu que aquestes urbanitzacions portarien xiquets a les escoles dels pobles?. Què equivocat estàs. Penses que molta gent d’aquesta estaria vivint tot l’any?. I en cas d’estar, creus que la portarien a l’escola del poble?. No et dic que en algun cas si, però en la majoria dels casos se n’anirien a Alcoi, Cocentaina, i probablement no precisament a l’escola pública.

També creus que “ells” comprarien al poble, i que en canvi els que som del poble no ho fem?. Si que estic d’acord en que millorarien alguns comerços però no com tu ho dones a entendre.

2. L’altra possibilitat pense que estaria integrant les noves cases en el casc urbà, ampliant o creant nous carrers; pagant als amos dels terrenys un valor digne i ajustat al mercat; i sense que es cree un desajust a nivell de recursos (aigua potable, paisatge, etc).

En una cosa si que estic d’acord amb tu: amb la tranquilitat que tenim ara, i que probablement Benasau ja no tindrà.

Ah, i per acabar, dir-te que no em considere ni jo ni els meus companys cacics, paraula bastant desagradable, i fora del context en els que ens estem movent. Probablement els cacics si que continuen estant on sempre han estat, on hi ha “duros a guanyar”, això si, ara amb una tècnica més depurada i refinada que en temps passats.

dilluns, 2 d’abril del 2007

Reunió de Penàguila

Tal i com vam postejar, el dissabte va tindre lloc a Penàguila una reunió en la que es va tractar el tema de la pressió urbanística de tota aquesta zona interior de la província. Segons es veu en els articles dels diaris Información i El Pais va assistir molta gent, i de molts pobles.
Segur que ens assabentarem de primera mà de les coses que allí es van parlar, però pel que s'assenyala als articles, i no ens ve res de nou, els polítics ja se sap que en la major part de les ocasions se sotmeten a les línies directrius dels seus partits, fent bona la frase llatina de " Cruribus apertis "o de "cames obertes": si el projecte en tal poble la direcció del Partit X el veu amb bons ulls, endavant, tots els politiquets del Partit X diran que és correcte, i que serà una font d'ingressos per al poble i etc, per contra si el projecte el promou el Partit Y, els polítics del Partit X, diran que el projecte o urbanització trenca l'equilibri de forces, de l'ecosistema, i seran capaços de demanar inclús un estudi d'impacte ambiental, encara que probablement no tinguen ni idea dels que estan parlant.
Complicat ho tenim, jugar a moltes bandes és molt difícil:
1) lluitar per a que el poble "no desaparega"
2) que es puga portar a terme un creixement "sostenible" del poble
3) que els que viuen al poble, si és possible puguen aprofitar-se de la revalorització de terres i cases
4) i que quatre espavilats, o polítics, o com els vulgem anomenar-los no se n'aprofiten de la situació
5) .....tots aquells punts que vulgueu posar més
Crec que el post se m'ha fet massa llarg, però pense que el que si que servirà és per a que aneu posant comentaris, i així podrem veure diferents punts de vista. Ja sé que no és ni molt menys idèntica la meua visió, que estic fora, i que la meua font de recursos no ve del poble, que qui viu ahí, i que pot veure en tot el que ens vindrà, unes millors perspectives econòmiques que les que hi ha actualment