dissabte, 7 de febrer del 2015

FONT DE BENIAFÉ. NO XORRA AIGUA

La setmana passada vaig estar a  Beniafé, i no xorrava aigua. Em va sorprendre que en aquesta época de l'any no caiguera ni gota. Anar a Beniafé i no beure a la font et deixa un poc trist, veure el llavador i la bassa totalment buits deixa el paratge sense vida.
Vaig pujar a l'antiga era i vaig continuar caminant per  la carretera; i la sorpresa va ser que veure que per la cuneta de la carretera baixava un fil d'aigua. Vaig pensar, ja està, "en algun lloc hi ha un embós, i l'aigua buscant un camí alternatiu, ha trobat aquest!"
Com si d'un Sherlock Holmes "cutrillo" es tractés, vaig buscar d'on venia; i la sorpresa va ser que venia d'un tubet de goma que estava tirat en un  barranquet que és el que en definitiva abocava a la cuneta.
Doncs, continuem el tubet! I ahí va apareixer la segona sorpresa ! 
El tubet eixia d'una espècie de "caixa de registre" on es veu xorrar l'aigua, on hi ha una mena d'estructura que en funció del nivell d'aigua assolit l'aigua entra en una tuberia (crec que la que continua a la font). Curiós no! Allí al costat hi ha una caseta! Mireu-ho a les fotos i vosaltres direu què és, i per a que serveix eixa goma, si sempre ha estat, finalitat .... Si és legal o no, etc . Jo no estic al corrent de com està el tema eixe, però segur que algú de vosaltres  ho sabeu. El que si que puc dir, és que més amunt hi ha també una caixeta de registre, on l'aigua xorra, es pot beure al gall i no hi ha eixe "muntatge".


Per tant, si ahí arriba l'aigua, però a la Font no cau ni gota, entre mig passa alguna cosa. Jordi "el de Beniafé" em va donar la pista
Efectivament, vaig fer cas a les seues indicacions, i vaig trobar el punt clau. Està situat comes veu al mapa en un bancal que hi ha damunt de la carretera tot just abans de passar a l'altura de l'antiga Era. Allí es pot veure com una part del bancal està amb aiguamoll, i es veu perfectament un forat en la tuberia.
Ara ja només queda esbrinar on està l'embós, si eixe forat és la causa de que s'en isca l'aigua per ahí i per això ja no baixa gens a la font, si el forat només està fet per a que l'aigua no retorne per amunt i es desborde per on no toca,....
Com veieu, interessant el tema, digne d'avaluar per les autoritats, per aquells que passa l'aigua per les seues terres, per aquells que a l'estiu reguen de la bassa, i per tots aquells que estimem el nostre patrimoni.

* Podeu picar a sobre dels Icons i podreu veure també fotos i videos

dijous, 5 de febrer del 2015

OBRES 2014-15. ACLARIMENT

Voldria aclarir amb aquest post una sèrie de punts que han pogut, o poden no estar clars respecte a les diferents obres i actuacions que al llarg de l'any passat i l'actual s'estan realitzant des de l'Ajuntament
He de fer una introducció que es remonta al mes d'agost.

Uns dies abans de les festes del poble li  vaig comentar a Quico que en moltes ocasions el desconeixement per part del ciutadà de què s'esta fent des  de l'Ajuntament, per què es fan determinades actuacions, o què es el que s'està planejat fer en el futur, crea en no poques ocasions malentesos que es podrien evitar amb una comunicació clara i directa. Li vaig preguntar per exemple si em podia dir quines obres tenia previstes fer, o demanar subvencions per a poder realitzar-les, etc. i jo ho publicaria
Quico molt  eficaç, em va enviar una relació, però van vindre les festes, vaig muntar tots els videos,... m'en vaig vindre a treballar, i se me va passar totalment. MEA CULPA!
 Aquesta setmana, Quico em va enviar un correu per a comentar-me que al blog hi ha prou moviment preguntant sobre obres, i va ser quan enllaçant el correu amb el d'agost vaig veure la relació que em va enviar en el seu moment.
Crec que és convenient que vos passe aquesta informació (tinc permís d'ell), i esperant que no ho considereu com una forma de fer-li campanya electoral, ens puga servir a tots de com més o menys estan els temes de les obres al poble. Més endavant en un altre post donaré jo la meua opinió al voltant d'alguns punts

*Extracte del correu data 14-agost

"Per altra part i ja que em vas comentar el tema de les obres, les vaig a enumerar per escrit per si les vols publicar en el blog:
1) Reparació de clavegueram i pavimentació de diversos carrers del poble (obra aprovada la setmana passada, supose que per a començar a partir del 15 de setembre) Pressupost 62.000 euros 
2) Reparació de la coberta de l'esglesia. Pressupost 50.000 euros
3) Urbanització de la Plaça del Palau i del racó de la font intentant reconstruir la font tal i com era abans (que amb les obres d'acondicionament del exterior del patronat pujen a 53.000 euros).
4) Substitució de les faroles per Leds (segona part) 35.000euros
5) Pavimentació del camí de la depuradora
6) Pavimentació del cami de Beniafé (entre els dos camins 60.000 euros)


7) Creació d'una senda de connexió entre Alcoleja i Penàguila pel camí dels Olivars on s'habilitaran algunes zones recreatives (per a que la gent puga caminar sense anar per la carretera) Obra conjunta amb l'Ajuntament de Penàguila.
8) Creació d'una àrea recreativa en l'antic "basurero".

Aquestes actuacions que he nombrat totes estan en marxa. Hi ha altres que encara no estan aprovades, per tant les deixarem per a quan tingam la conformitat:
- Parking que entrarà en el pla Provincial 2014-2015 (300.000 euros)
- Camì d'Aitana fins Confrides (obra demanada conjuntament amb l'Ajuntament de Confrides) en el Pla especial de carreteres 2014 (120 000 euros)"....


Fins ací és el correu d'agost; i com podeu veure, fins el punt 6 s'ha completat el plà previst

Quico, en el correu d'aquesta setmana m'ha indicat el següent:

"Els punts 7 i 8 de moment no es podran portar a terme perquè no s'han pogut introduir en les convocatòries previstes. 
El camí d'Aitana es va sol·licitar de manera conjunta amb l'Ajuntament de Confrides però no ha sigut acceptat. 
El parking ja està concedit per a executar  entre 2015 y 2016 amb un pressupost de 312.000 euros."


També, Quico ha volgut comentar alguns punts arrel dels comentaris al xat, i el meu post sobre els Revolts del Pas i les Rutes de Colors
Pel que fa a les corbes del Pas, el sol·licitem des de l'Ajuntament i vam fer totes les gestions sobre la gestió de terrenys, però l'obra va córrer a càrrec el departament i carreteres i la Diputació. El tema dels despreniments ells també ho tenen clar des del principi però el pressupost inicial es va veure sobrepassat per varies coses, una va ser que va sorgir un corrent d'aigua subterrània alterant l'execució i les obres i obligant a fer canvis, d'altra banda la partida que hi havia per desmunti de pedra era molt molt molt escassa i al picar el que més van tocar és pedra. D'altra banda nosaltres ens beneficiem en netejar i sanejar l'abocador, canalitzant així mateix per sota de la carretera les conduccions d'aigua i llum per si en un futur es vol aprofitar la zona per a diferents usos, també pavimentats la carretera de de Beniafé fins a la carretera de Charquera i part de la de la depuradora.
La carretera de Beniafé es va triar fer-la en color per crear una mena de passeig entre els dos pobles passant per la piscina fins on ja hi ha enllumenat. El pressupost era de 60.000 euros amb IVA inclòs i només es podia fer amb aquest pressupost amb quitrà. La idea inicial era fer el tram des de la depuradora fins Beniafé i l'altre però amb el pressupost que es disposava i amb el material que ho volíem fer ha estat un gran esforç per a tots fer el estirant molt el pressupost. Per això sí l'execució està poc fina, és el menor dels problemes ja que si ens basem en els preus que marcava el tècnic, amb aquest pressupost només haguéssim arribat fins a la piscina."

Ara si que teniu tota la informació que tinc jo, i  si que vos agrairia que si voleu fer comentaris, ho fereu amb educació i correcció. Sabeu que es pot fer al xat, però té una limitació de lletres, en canvi si piqueu a sobre de "COMENTARIS" que hi al al final de cada post, podeu fer-ho sense eixa limitació.

                 

dimarts, 3 de febrer del 2015

RUTES DE COLORS

Ja podem dir que al poble podem fer Rutes de diferents colors 
Per ara ja podem fer la Ruta Daurada que ens portaria a Beniafé; i la Ruta Platejada que ens portaria a les hortes "de baix del poble"

Fora bromes, és per a estar contents amb aquestes obres que s'han portat a terme els darrers mesos. En tots dos casos, el paviment estava bastant deteriorat, i li ha vingut molt bé aquest rentat de cara
He vist que al xat hi ha alguna persona que s'ha queixat de com havia quedat tant de color com de "finura o "acabament bast" la Ruta Daurada: Jo no l'he vist tan mal com es comentava al xat, està rugós, però tampoc sé si el motiu és per facilitar l'adherència dels vehicles, evitar que s'agarre el gel o la rosada,..  De totes maneres crec que gràcies a fer-ho d'una forma més "basta" s'ha pogut fer també la Ruta Platejada  ¿?
Vos deixe unes fotos que podreu veure-les picant a sobre de la que he deixat a sota.

01

dilluns, 2 de febrer del 2015

ELS REVOLTS DEL PAS. UN PERILL

Vaig llegir el que comentava al xat "bajoquetes" al voltant del perill que ha aparegut amb "l'aparició" de pedres en els revolts nous de la zona que nosaltres denominem com "EL Pas"  Per suposat que s'ha millorat molt amb el nou traçat, però si que és veritat que està apareixent un nou problema fruit dels continus despreniments de terra i sobretot de pedres que queden enmig de la carretera, amb el perill que això comporta. * Si piqueu a sobre de les "paletes dels mapes podreu veure les fotos"
 Era evitable aquest problema? Tenia o té solució? 
Considere que era evitable si s'hagueren fet les coses bé, és a dir conforme s'estan fent a tot arreu: no haver deixat un talús tan pronunciat com s'ha deixat, tenint en compte a més el tipus de material que apareix (pedres soltes entre la terra); i haver posat "Mantells de control de l'erosió"


Supose que qui va fer les obres ja pensava que hi ha un manteniment de carreteres establert, però el temps ho dirà....
Vos deixe amb unes fotos (si piqueu damunt de la foto voreu l'album sencer) del que està passant, i d'unes altres fotos d'una altra zona situada a uns 20 Km tan sols on es pot apreciar la diferència en la forma de treballar en cada cas.
Està clar que Tècnics i/o  Polítics té la Diputació / Obres Públiques/¿? que en el seu moment van signar com a ben acabats els treballs (no tinc clar quin és l'estament que va estar responsable de les obres). No?
Ara els tocarà anar fent neteges, retirar pedres, terra,... però això ja és un altre tema...
01

FESTA DE SANT ANTONI 2015

El passat 25 de gener vam celebrar la Festa de Sant Antoni al poble; i com podem veure al vídeo vam fer la benedicció d'uns quants animalets i la posterior subhasta.
 Com es pot veure, érem pocs els que estàvem presents, però des d'ací, donar les gràcies a tots els que van fer possible que aquesta festa