dijous, 26 de març del 2015

Replaceta. Cada dia pitjor

A mi , particularment em van sorprendre les obres que es van portar a terme a la Replaceta. 
Jo considerava que el paviment, les "aceres", i tot en el seu conjunt estaven en perfectes condicions. Probablement molts de vosaltres no teniu la mateixa opinió, i consideraveu que necessitava un rentat de cara; a  la fi, és l'única plaça que tenim al poble, (perdó, enguany hem descobert que també hi ha una altra plaça, la del Mestre Eduardo).
D'acord, arreglem la Replaceta!. I amb quin material ho fem?.
Amb una calcària blanca immaculada, superapropiada per al nostre poble.Segur que no hi havia un material més apropiat i integrat en les característiques d'un poble com el nostre. Com a bona calcària, la seua porositat permetrà que no t'esvares quan plou, però que absorbirà de tot com per exemple les rodades de cotxes, mules, bicis, etc, àcids. Com aparque algun vehicle i li caiguen algunes gotes d'oli, les tindrem durant temps.
Els primers dies no s'aparcava; es van posar uns testos allargats amb flors que ho impedien. Era impossible entrar a la replaceta, fins i tot es creaven problemes quan es trobaven els cotxes de cara en eixe tram del carrer Palau, i a diferència d'abans, no podies apartar-te dins la replaceta i deixar que passaren els altres.
Tots pensàvem, almenys ha servit per a que lluisca la placeta, per a que el Bar Palau tinga les tauletes sense estar "acollonides" entre els cotxes!.
Jo continuava tenint un dubte. Si entren vehicles, les marques de les rodes faran una porqueria aquesta preciositat!.
Què hauran pensat per a que Sacristà i mon tio Casimiro entren a les seues cotxeres ? Tindran previst alguna grua-ploma per a entrar sense tocar el terra, els faran posar cada vegada una mena de catifa protectora ,..? Res de res; per tant, amb el temps, la placeta cada vegada més cutre.
En quina situació estem en l'actualitat (només han passat uns 6 mesos)? Com podeu veure en les fotos, poc a poc va aparcant més la gent. Primer van ser dos atrevits, després 2 o tres més, sempre gent de fora del poble, i poquet a poquet, doncs, tots anirem aparcant. La gent que aparca està cometent alguna infracció?. Cap ni una, podeu comprovar en la foto general, que NO HI HA CAP SENYAL DE PROHIBICIÓ D'APARCAR", per tant és totalment legal.

 A qui se li ha ocorregut la brillant idea de fer una remodelació que no s'integra en el que és la fisonomia-practicitat del poble? Probablement siga l'arquitecte  (no sé si de la Diputació, de l'empresa encarregada del projecte, etc). Tots sabem com de difícil és una carrera com la d'arquitecte, i per tant no pose en dubte la seua capacitació professional, però en aquest cas, crec que no s'ajusta en absolut a les nostres necessitats. També es veritat que ja portem unes quantes actuacions al poble en les que  el saber fer dels arquitectes, arquitectes tècnics, etc. està posat en dubte (primera actuació al patronat sense valorar amb profunditat el sostre, façana de l'Ajuntament nou també poc integrada, obres en camí de Beniafé sense tindre en compte el valor històric, ...)
I per acabar, si des de l'Ajuntament es dóna el vist i plau  a fer les obres en eixes condicions, sigau coherents, i no deixeu que es faça tot una porqueria en 4  dies.
Ah, i no em val que ha sigut una subvenció total, que al poble no li costa res, etc.

Des d'ací quan he considerat que l'Ajuntament ha fet les coses bé, que en són moltes, també les he posat, però em sembla que en aquest cas, i en el que posteriorment comentaré, no és així. Estem en any electoral  i ara s'estan fent moltes coses.
Quina casualitat , en 3 anys la Diputació no soltava un euro, i ara n'hi ha per a tot.


Vos deixe unes fotos (piqueu damunt la foto) , disposades cronològicament per a que vos fixeu en l'aspecte que va prenent. També podeu veure-les picant ací



dilluns, 23 de març del 2015

I Rallye Marina Baixa, Villa de La Nucía


Buenas a tod@s:
Escribo el post para avisar que he creado un álbum ( entrar en Flickr) con fotos del rallye del pasado 7 de marzo, I Rallye Marina Baixa, Villa de La Nucía,  que tuvimos la suerte de que pasará por el pueblo ( para los que les gustan los coches, claro). Aunque también es cierto que sirve para que mucha gente que no sabe donde está exactamente el pueblo, lo sitúe correctamente en el mapa, al ser salida de uno de los tramos.
Como sé que no soy el único al que le gustan los rallyes, ahí dejo una selección para matar el gusanillo.
Hizo un día espectacular, y para el aficionado a la fotografía, era difícil decidirse entre los almendros en flor o los coches. Yo intenté compaginar las dos cosas y espero que el resultado guste.
Por cierto, el rallye lo ganó Miguel Fuster con el Porsche 997 GT3 2010, segundo Santiago Carnicer con el Ford Fiesta R5, y tercero quedó Javier Polidura , con otro Ford Fiesta R5. Terminaron con el mismo orden de los dorsales que llevaban en sus puertas.
Esperemos que vuelva el nacional de asfalto pronto.Y perdón por no ser tan rápido en subir las fotos como los coches en pasar por estas carreteras.
Saludos.

Nota : para ver las fotos pinchar en ¿ Qué es esto? del recuadro de Flickr que aparece a la izquierda del Blog , en el apartado FOTOS, y luego pinchar en Alcoleja. org.

P.d. Ya he contestado a la iniciativa de Rafa para ayudar a Jordi con la fuente de Beniafé. A ver si para Semana Santa puedo echar una mano.