dilluns, 4 d’agost del 2014

ELS CANTS DE L'AURORA

Ja fa uns quants anys em va arribar a les meues mans un tresor de la música tradicional valenciana; els "Cants de l'Aurora". Es tracta d'una recopilació dels Cants de l'Aurora d'una gran quantitat de pobles de la Comunitat Valenciana: No estan les Aurores de tots els pobles, però si d'uns quants, en concret de 38; i entre ells, està la nostra Aurora. Aquesta publicació l'ha fet l'Institut Valencià de la Músic (IVM)a; i si vos interessa saber més coses sobre aquest material, podeu picar ací.
Jo vos deixe amb la selecció que van realitzar de les diferents Aurores dels pobles d'Alacant i així gaudir de les diferents maneres en que els alacantins  han  cantat als seus Sants i Mare de Déu a trenc d'alba.
 Per poder escoltar-les, heu de picar primer a sobre de la foto del mapa. D'aquí vos enviarà al mapa real, i després ja podeu anar picant als diferents pobles on podreu  escoltar-les.Si no voleu anar picant a sobre dels diferents pobles, voreu que picant  en > o en < , podeu anar passant d'un arxiu a un altre. El fet de posar el mapa és perquè hi ha alguns punts que per a una majoria són difícils d'ubicar al mapa.