dimecres, 4 de gener del 2012

MUSSOL


La silueta del mussol, tan habitual abans dalt de cables de la llum i massos, está minvant de manera alarmant a tota Espanya. Esta regresio ha motivat que fora l`au de l`any 2011 per a la Societat Espanyola d`Ornitología. Al poble es raro de vore per varios motius: L`expansio del caro, bufol mes forestal i gran que depreda al mussol. L´avanç del pinar i arbusts dificulta la visio dels insectes i ratolins dels que menja el mussol. La prova es que a Benilloba es mes abundant als grans bancals i planures.
el cas es que ultimament en Alcoleja veig dos parelles i em fa molta il.lusio vore encara la seua silueta redona enfoscada a un marge o a la vora d´un cami. El mussol es altra victima de l`abandonament de la terra i de l`abus de herbicides e insecticides.
De les oviles ni parlem, fa temps que van desapareixer. Ara el caro ocupa l`espai d`aquests xicotets depredadors nocturns, altre dia parlarem del Caro.

MUSSOL

El mussol, de silueta tan habitual abans dalt dels masos o dels cables de la llum,está minvant de forma alarmant a tota Espanya, esta situacio va motivar que fora l`au de l`any 2011 per la SEO ( societat espanyola d`ornitología). a Alcoleja es prou raro, per varios motius. Te un parent ( el caro ) que es el seu depredador i es molt abundant al terme, d´altra part l`avanç del pinar i la vegetacio arbustiva li fan molt dificil vore ratolins o insectes, de fet a Benilloba, es molt abundant, perque allá pot vore i caçar als grans bancals de cereals.
A alcoleja visiten les hortes també per tal de agafar llombrigols. Ultimament al poble veig 2 parelles i em fa molta il.lusio vore encara la seua silueta redona enfoscada a un marge o a la vora del camí. El mussol es altra víctima de l`abandonament de la terra i de l`us de productes insecticides (i cancerigens). De les oviles ni parlem perque fa temps que han desaparegut.
El caro,mes forestal,esta ara ocupant el lloc d´estes especies, altre dia parlem d´ell

diumenge, 1 de gener del 2012

TV alcoleja.org

Les tecnologies de la informació no paren, i vaig a provar-ne una per al nostre Bloc.
En aquest cas es tracta d'una aplicació anomenada BAMBUSER,  que et permet crear el teu Canal de TV (video) i emetre tant en directe (amb un retard mínim d' 1-2 segons) o bé poder veure les diferents gravacions que vas realitzant.
Aquesta aplicació (que va començar al 2008) està prou perfeccionada, i amb ella pots emetre a través de la càmera de l'ordinador, però també mitjançant la càmera de l'smartphone (disponible en pràcticament totes les plataformes). I és aquesta possibilitat la que li dóna unes capacitats impressionants, ja que com dic, et permet crear un Canal "en viu".
No sé com pot anar al poble, on com tots sabeu, la qualitat de la telefonia mòbil deixa en alguns casos molt a desitjar. També hem de tindre en compte que requereix tindre una tarifa plana de dades d'internet ja que si no és així pot costar-te una pasta; i haurem de baixar la qualitat del video un poc ja que si no és així també podran haver problemes.
En fi, com dic, ho provarem a vore com funciona, però si va bé ( i ací a Castelló a de cine), en determinats esdeveniments, si que pot valdre la pena llençar xicotets videos.
Tots aquells que esteu donats d'alta com a col·laboradors del bloc, i que estigueu interessats en el tema, podeu enviar-me un correu i vos donaria instruccions per poder emetre (en principi podem pujar videos des de telèfons diferents ).
Al costat he deixat com podeu veure una "Carta d'Ajust" del canal; i conforme es pugen videos o si s'emeten en directe, es podran veure. Ho podrem deixar sempre, o deixar-ho quan poden haver més activitats

Bon Any