dijous, 28 de juliol de 2011

Hervé Mollà. "Un alcolejà" a França

Quan en més d'una ocasió diem que este bloc és una finestra al món, no estem dient cap mentida.
En el darrer any i mig han hagut més de 14,000 entrades des de dintre d'Espanya, i unes 600 d'altres països.
Doncs, hi ha una sèrie d'entrades que provenen de França (260), i en un moment concret va passar el següent:
En el post que va fer Dani : La població d'Alcoleja en els últims 500 anys va haver una persona que va fer el següent comentari:
Hola a todos los lectores de este blog y especialmente a algunos primos que quizas tengo en Alcoleja.
El abuelo de mi abuelo quien se llamaba Agustin Molla (casado con una Antonietta Catala) era uno de la poblacion de Alcoleja en los anos 1850. Emigro a Algeria en 1871 con su mujer y sus jovenes hijos y hijas. Murio ahi en 1881.
Este blog que se trata de Alcoleja antigua y actual es muy interesante (es incredible que un pequeno pueblo de 200 personas tiene un blog de este qualidad !) y me permite descubrir un muy bonito lugar natural. Sin embargo es un poquito difficil para mi leer los articulos porque mi lengua es el frances y entiendo tambien (muy mal, como notician) el castellano pero no el catalan.
Me gustaria mucho visitarlos un dia o otro. Cordialmente.
Hervé Molla
herve-molla@voila.fr

No direu que no vos emocioneu en llegir açò.

Bé, doncs, em vaig posar en contacte per correu amb ell, i sé que viu a uns 130 Km de Paris, que és artista, i que realitza exposicions. D'Espanya coneix Madrid, Barcelona, Cantàbria, i que li agradaria molt saber si algú de nosaltres sap alguna cosa de la part de la seua família que va poder quedar ací al poble.
En aquest enllaç podeu veure la informació que he trobat d'Hervé
Seria interessant que preguntàrem a algú dels nostres vells per si recorden alguna cosa. Ja sé que han passat molts anys i que serà complicada la cosa,; però segur que si algú vol fer un poc d'investigació (durant estos dies d'estiu) , als llibres del registre que hi ha a l'Ajuntament es podria trobar alguna cosa.
 Anime'm-se i a vore si entre tots trobem alguna informació i o bé la penjem ací, o li la passeu directament per correu a Hervé


ENDEVINA, ENDEVINA.... FAMÓS AMB ARRELS ALCOLEJANES .pista 2

El famós en qüestió està de "rabiosa" actualitat. Ha començat a preparar-se per afrontar nous reptes.

En els comentaris a la primera pista, també hi ha alguna cosa que vos pot ajudar