dissabte, 19 d’abril del 2008

REUNIÓ COL·LABORADORS FESTES

Possiblement heu vist a l'agenda la reunió que hi ha convocada a l'ajuntament per preparar les properes festes d'agost.Es tracta d'anar fent el llibret, preparant les fotos, articles que podrien eixir, etc. L'any passat es van fer una sèrie d'actes que no apareixien al llibret i que van estar molt be. Podríem tractar d'incloure-les més alguna proposta nova que puga eixir i d'aquesta manera que l'Ajuntament l'envie a l'impremta com més prompte millor. Volen que es puga repartir a començament d'agost, amb temps suficient i que no passe la d'altres anys que acaben les festes i es queden alguns sense repartir i per tant sense cobrar.

divendres, 18 d’abril del 2008

LA REJA DE LA CAMPANA



He comentado en el post de Rafa que la campana de Alcoleja se desprendió matando creo que un chico, y según cuentan desde entonces tiene una reja como protección, en cuanto a la fecha de lo sucedido, por simple lógica, mirando la fotografía podemos decir que fue tomada antes de 1939, pues no hay ninguna cruz en la pared.

Las cruces que han lucido en las fachadas de todas las iglesias durante tantos años, (en la nuestra hasta hace poco)se colocaron después de esa fecha, publico la foto que me han facilitado con la esperanza de que si hay alguna más salga a la luz, cuando llegue al pueblo intentaré conseguir más información.

dijous, 17 d’abril del 2008

Rollo d'ametlla i cabell d'angel


Com que veig que continueu sense endevinar l'endevinalla, vaig a donar-vos una recepta d'un pastís que està de categoria. No sé si el nom que té realment és el que li he posat, però com la va fer ma mare, i tampoc tenia clar si en tenia un diferent, li he posat el nom dels ingredients principals.

Ingredients:

6 ous

1 got de sucre (200 g.)

250 g. d’ametlla molta

1 pot de 400g. de”dulce de cabello de angel”

Elaboració:

Es baten 6 ous, en segon lloc es posa el got de sucre, a continuació afegim l’ametlla molta i per últim el cabell d’angel.

Es remena tot i es posa en un motlle en forma de rollo

Per acabar es posa al forn durant mitja hora.

“De lo bueno lo mejor”*

Com podeu observar és molt fàcil de fer, i en la cuina de casa es pot coure

Ja direu.

Nota: a ma mare li agrada fer els pastissos "dolcets", si no vos agrada tan dolç, jo el faria amb un poc menys de sucre.


dimecres, 16 d’abril del 2008

CURSO DE ORDENADORES PARA PERSONAS MAYORES


La Asociación de Jubilados, anualmente siempre organiza un TALLER DE MANUALIDADES, el año 2007 fue de Memoria Activa, por cierto con mucha aceptación, los años anteriores se realizaron talleres como, Repujado de Estaño, Pintura y Grabado de Vidrio, Centros de Flores Secas, Decoración Navideña, este año alguien lanzó la palabra bolillos.

Para acordar de qué materia se realizaría el taller, se convocó una reunión mediante un aviso escrito, reiterándolo de palabra en muchas ocasiones, bien, pues solo acudieron once personas.

Ante la frialdad por los bolillos se propuso un curso de ordenadores para personas mayores, también tomado con bastante escepticismo, y ante algo muy reiterado por mí, como, no aprenderéis ordenador, quiero sinceramente que perdáis el miedo al teclado y al ratón, y después veréis como os alegráis, se apuntaron diez de los asistentes, entre ellos un varón.

Coloqué la lista en la tienda para que en el plazo de diez días se apuntaran más personas, lo que por mi parte fue un farol pensando que se apuntarían pocos más, fue un terrible éxito, en la lista había un total de 23 personas. Para realizar el curso se debe contar a razón de dos personas por ordenador, si se ponen todos los ordenadores de la biblioteca en servicio, se podría contar con nueve o diez puestos, que serían dieciocho o veinte personas.

Posiblemente no se puedan usar todos los ordenadores, y el criterio a seguir para realizar una nueva lista será la de MAYORES DE EDAD Y SOCIOS, una verdadera pena, pero la Asociación no puede hacer otra cosa.

ENDEVINA ENDEVINA: PISTA Nº 4

Xiquets i xiquetes, ho senc, però encara no heu endevinat l'endevinalla. La pista ja porta 4 dies i encara no l'heu vista.
Espere que tingueu més "vista"., però no puc resistir-me a dornar-ne una altra:
"Al nostre poble com en la majoria, es dóna una solució a un problema quan en ocasions ja és massa tard per a algú" (espere que no siga en aquest cas)
Exemple: es diu al poble, i no sé si és veritat, que la campana té una reixa-enfilat a partir de que....................

dilluns, 14 d’abril del 2008

ENDEVINA ENDEVINA: PISTA Nº3 I DEFINITIVA

Bé, crec que ja és el moment de que opineu sobre l'endevinalla i digueu si realment és un problema, una preocupació, o simplement una xorrada que ens ha tingut més o menys ocupats durant un temps.
La pista nº 3 i definitiva com diu el títol ja està donada des del divendres, i ningú s'ha donat compte. Mireu bé el BLOC i voreu que la teniu davant. A vore qui és el primer/a que li trau partit, i opina sobre el tema. Jo ja donaré també la meua més endavant.

diumenge, 13 d’abril del 2008

Als festers jóvens d'Alcoleja

Crec que Eduardo i algú mes esteu fent activitats com la subasta de Sant Antoni, una discomobil, un teatre en l'església, un espectacle en Sant Valentí i algunes activitats mes per a poder recaptar fons, per això m'agradaria poder contactar amb vosaltres per a poder col·laborar, si voleu, en l'organització de les festes de Beniafé perquè així podreu recaptar prou per a les festes dels jóvens. Ja vaig fer un oferiment per a poder utilitzar un bancal que tinc a l'entrada per a muntar el bar del diumenge baix de la pinnada on es podrien posar taules i cadires i poder traure mes partit.
Espere que vos agrade la idea