dissabte, 29 d’octubre del 2011

El Troncho 1ª parte

Buenas a todos:


Tras el éxito de la última convocatoria , no nos queda otra que aprovechar la carrerilla cogida , y quedar otra vez, antes de que llegue el frio, que llegará, y la lluvia, que ésta sí ha llegado.Con otro arreón cómo el del otro día, terminamos este camino, y os recuerdo que tenemos pendiente de terminar el de la Vimenera.Vamos, que no nos faltan excusas para quedar más veces.


Para que recordeis el día tan "productivo" que tuvimos , aquí cuelgo las fotos, y para que se anime más gente.Os aseguro que la cerveza después sabe mejor.


Un saludo.











diumenge, 23 d’octubre del 2011

GALL DE BOSC

Arriba la tardor i és el moment de la maduració de molts fruit; agricoles i forestals.

Les bellotes també maduren i moltes son arreplegades per el gall de bosc, que les soterrarà per a menjar-les durant l`hivern. S`oblidarà de moltes que germinaran a la primavera, eixe és el motiu de que creixquen les carrasques als bancals erms, ja que les amaguen en terra blana. En aquest mes d`Octubre ja he vist a dos volant amb bellotes al bec.
El gall ( arrendajo ) es un córvid forestal i està en expansió al nostre poble per l`augment dels terrenys forestals. Els seus enemics mortals son l`esparver i l`astor. Encara que, quan el gall va en grup seran ells els que ataquen als rapinyaires, com he vist alguna volta. El gall es omnívor, menja fruits, insectes, llombrigols i depreda nius, sobre tot anant en grup, que és quan és mes valent. Crien una volta a l' any, al final de la primavera i es el corvid mes vistós de tots els que tenim a Alcoleja.