dijous, 27 de novembre de 2008

EL TRAZADO DEL CAMI D´AITANA
Con bastante aproximación éste es, prácticamente, el trazado del Camí D´Aitana. Este viejo camino sólo era reconocible, al principio, en una pequeña parte de su recorrido. Sólo algunas personas del Pueblo sabían exactamente por dónde discurría. Meses después, tras varias jornadas de limpieza, se ha conseguido que sea relativamente fácil seguir su trazado. Y lo será más cuando esté marcado y señalizado.
Era curioso ver como a medida que se limpiaba y se iban quitando las plantas y arbustos que cubrían un tramo de senda, escondiéndola de la vista, iba apareciendo el tramo siguiente, y el siguiente, ...
En las dos páginas que se adjuntan está el trazado completo, desde Alcoleja hasta la Font del Grifo, con el error propio de los GPS´s domésticos. Este puede ser otro paso más en el intento de reflejar en el PGOU el trazado de este camino.

ACTA REUNIÓN AMICS PER ALCOLEJA, DE 25/10/2008

Sábado 25 de Octubre de 2008.

Se reúnen los a continuación reseñados, de la Asociación Amics per Alcoleja:

- Rafael L. Del Rincón Martínez
- Joan Pellín Catalá
- Joaquín R. Llorca
- Josep Ignasi Pellín Catalá

- Joaquín comenta que ha ido al Relleuero para hablar del camino de Aitana y de su inclusión en el PGOU mostrándose los actuales dueños totalmente favorables a que se recupere el camino, vaya po donde vaya.
- Joaquín ha preguntado al arquitecto de la Diputación la inclusión de la red de senderos en el PGOU. El arquitecto se muestra incialmente reacio. Le comenta que presentemos al Ayuntamiento un plano 1:10.000 con la modificación ( inclusión de los senderos ).
- Se comenta presentar conjuntamente senderos, fuentes, balsas, y todo el patrimonio posible en la base topográfica del Ayuntamiento.
- Se hacen las siguientes propuestas:
Reastaurar la Font de Cabrera.
Tollet
Font del Doctor
- Se toman los siguientes acuerdos:
Rafa queda encargado de pedir los planos del PGOU al Ayuntamiento.
Acabar de limpiar el Camí D´Aitana en el tramo de la Fuente de Riola.
Contactar con Francisco Cayado para analizar el tema de la “legalización”.
- Se establece el siguiente calendario:
29 de Noviembre, a las 9:00 horas en la Plaza con herramientas y almuerzo, para terminar a las 13:00 horas.
29 de Noviembre, a las 19:00 horas Reunión Amics per Alcoleja

Propostes per a Nadal

Per a este Nadal, per a que no es fera tan avorrit en les vesprades que no saps que fer, jo havia pensat fer el mateix que feiem els festers l'any passat, posar alguna peli al patronat. Una pel·licula per a tots el públics i que siga d'ara. Ho he posat ací per a que em digueu que vos parix la proposta.

NO AL PLA DE BOLONYA, NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LES UNIVERSITATS

A través del Sindicat d'Estudiants, em vaig enterar sobre el que era el Pla de Bolonya i de les reformes que volia dur a terme. Per això, els jóvens de una bona part d'Espanya el dia 22 d'otubre i el dia 13 de novembre es van mobilitzar. Així, també ho vam fer nosaltres, l'institut Pare Arques.

Així com també, avui també em fet vaga, ja que a tota una majoria de jóvens aquest Plà ens pareix un retrocés en compte d'un avanç.

Jo crec que a tots ens pareix molt bé que vulguen fer-ho tot únic i que tots els països s'obriguen en l'espai europeu. El que crec, almenys als estudiants,que no ens parix bé es eixa forma de privatitzar la universitat, ja que amb els famosos masters es el que volen fer. Així com també amb les beques que, si entra aquest pla, s'hauran de tornar quan ja estigues treballant. No es prou que després de la carrera ens hagem de traure un master o més per a poder treballar, que això algunes persones no ho podran pagar, ja que barats no son(els més barats valien sobre 1800€), sinó que també quan estiguem treballant hagem de destinar una part dels diners a tornar la beca.

Per a acabar, no sé si sabreu, però hi ha ja moltes facultats, en les que desde fa ja setmanes, i algunes fins més d'un mes, en les que els alumnes s'han tancat allí dins per a lluitar contra aquesta injustícia.

Açò no es pot consentir. No al Pla de Bolonya!!!

Banda ampla inhalàmbrica. WIMAX

Intentant completar un poc la notícia que ha indicat Josep en el post anterior, sembla ser que s'està estudiant la possibilitat d'implantar una tecnologia inhalambrica de banda ampla per a la comarca. Llegint un poc, tinc l'opinió que almenys per al nostre poble encara tardarà un poc en posar-se en marxa, i també caldrà veure a quin preu. Potser que com passa en alguns casos, si s'agarra alguna subvenció relacionada amb la innovació tecnològica de fons de la C.E., a lo millor eixiria a bon preu, però tinc els meus dubtes.
En tot cas, si això tirara endavant, estaria molt bé, i els tirs a nivell mundial van per ahí, amb la tecnologia WIMAX, acrònim de Worldwide Interoperability for Microwave Access (Interoperabilidad Mundial per a Accés per Microones). Es semblant a la tecnologia Wi Fi que podem utilitzar ja a les nostres cases, però que abarca grans cobertures de fins a 48 Km de radi i velocitats elevades (70 Mbps)
Podeu veure el següent video per a fer-se una idea del tema

dimecres, 26 de novembre de 2008

Notícia i esperem que una realitat

La Politécnica desarrolla un proyecto para llevar la banda ancha al Comtat.
La universidad trabaja en base a una petición del CEDER para permitir que las 25 poblaciones de la comarca accedan a los servicios de telecomunicaciones y a la sociedad de la información.
http://www.diarioinformacion.com/secciones/noticia.jsp?pRef=2008103000_15_814098__Alcoy-Politecnica-desarrolla-proyecto-para-llevar-banda-ancha-Comtat

Les primeres nevades a Alcoleja


Avui, dia 26 de novembre, a Alcoleja han caigut les primeres nevades que han deixat un paisatge blanquinós, molt bonic i típic de l'època de Nadal.

Açò ha fet que algunes persones com jo no hem pogut anar a l'institut, per perill a que aquestes s'intensificaren.

Espere que açò es torne a repetir per a que tots podem gaudir d'aquestos bonics paisatges un any més i, també, per a que tots ens divertim a ella.