dissabte, 13 de gener del 2007

Ferramentes

Només vull escriure unes lletres per a que aquells que no estigueu massa familiaritzats en el tema de posar entrades, pujar fotos o videos pugueu anar rodant-se.
En l'apartat de Ferramentes he posat les adreces que considere imprescindibles per a poder treballar ací.
El primer que heu de fer és donar-se d'alta en el correu de Google (gmail). Per poder-ho fer necessiteu que algú us convide. Si m'envieu un correu a mi o a Josep, podem convidar a un o dos, i després la resta ho aneu fent de la mateixa manera, ja que una vegada tens un compte ja pots convidar a d'altres.
El segon pas és donar-se d'alta en Blogger i una vegada fet, enviar-me un correu per a que jo us puga convidar a formar part del mateix blog i així poder ja fer entrades
La resta de ferramentes són per un costat adreces on podreu donar-vos d'alta i pujar fotos o videos sense tenir que pagar res i per l'altre, l'adreça de Resize és per a baixar un programeta que és molt senzill i que va molt bé per a reduir les fotos i així que no ocupen massa lloc al servidor. I per últim el Sigpac l'he posat perquè gràcies a ell podem veure tot el terme d'Alcoleja des d'una perspectiva poc habitual per a nosaltres.

Nota: perdoneu si tota aquesta informació que estic posant ja la sabeu. No vull que parega que us estic tractant "d'analfabets informàtics", però com a mi si que m'ha vingut tot açò de nou, la veritat és que vaig agrair que el meu company de Departament, Sergio, em tirara més d'un cable.

dijous, 11 de gener del 2007

NADAL ALCOLEJÀ

NADAL ALCOLEJÀ

Com tots els anys per aquestes dates el poble s'ompli de gent. Enguany ha hagut una novetat la Nit de Cap d'Any, i és que el Patronat va ser habilitat per a poder sopar tot aquell que volguera (molt bona idea la de Jose Ignacio, i molt ben acollida pels regidors de l'Ajuntament).
Com que era el primer any, no érem molta gent. Segur que a l'any que vé en serem molts més. L'ambient és millor i hi ha més marxa.
On si que en va haver molta, va ser a la plaça. Allí ens vam ajuntar pràcticament tot el poble i vam celebrar les campanades, millor dit les paellades , ja que el rellotge no funcionava i si no arriba a ser per Pep del Zurdo que va traure una paella, no ens enterem del començament de l'any. Vam continuar amb un cercavila i per últim vam pujar al Patronat.
També vull recordar ací que la nit de Reis va tornar a ser màgica, i els xiquets i xiquetes van tornar a gaudir de la seua presència i de les seus joguines. Una pena que cada vegada en queden menys al poble.
Ahí us deixe dues fotos dels moments brillants d'aquestos dies.
Nota. Aquell que tinga fotos que considere oportú posar-les ací, ens les pot fer arribar al correu que tenim al blog, o bé al rmollap@gmail.com

dimecres, 10 de gener del 2007

UN BLOG PER A "FER POBLE"

UN BLOG PER A "FER POBLE"
Hola amics, tal com posa en la capçalera del Blog, volem que aquesta ferramenta que tenim al nostre abast servisca per a poder treballar i millorar alguns aspectes del poble, per a parlar de coses que tingam en comú, de caminates que volem fer tal dia, de receptes de cuina que Mila o Merxe fan servir a ses cases, d'aportar aquelles fotos d'algún racó del poble o del terme que ens ha cridat l'atenció, i que considerem interessant mostrar-ho als demés, de parlar del problema de la pressió urbanística que ens aplega "cuando veas las barbas de tu vecino afeitar, pon las ...." i perquè no també, de parlar de coses que encara que no estan relacionades amb el poble, pensem que també està bé posar-les ací.
Podem fer enllaços a webs que ens semblen interessants, penjar i tantes coses com vulguem,etc.
En fi, jo tampoc domine del tot açò dels blogs, però la veritat és que sense fer una gran despesa, ni manteniment com pot ser si posem en marxa una pàgina web, es poden fer moltes coses.
Si voleu podeu passar-se per la pàgina que tenim al meu Departament de l'institut i salvant les distàncies, podreu veure que açò pot donar molt de si. http://www.biologiageologia.com. També podeu mirar la següent pàgina d'un grup d'amics que en aquest cas, si que han creat una pàgina web, no un blog, i que parlen només de les rutes que fan pel camp http://www.anantanant.com. Ens pot donar idees per a més endavant.
Ja ens posarem en contacte i us donaré permís per poder anar posant cosetes.