dissabte, 7 de juny del 2008

Què s’està fent des de l’Ajuntament? I

Supose que esta pregunta amb la que he titulat el post us l’haureu fet més d’u.

I la/les respostes també supose que alguns ho tindreu bastant clar. Però la majoria crec que no sabreu massa.

Si es tractara d’una ciutat en la que hi ha periodistes que informen, diaris, televisió, etc. sempre és més fàcil saber-ho ( o més propagandístic), però a Alcoleja, si no vas als Plens de l’Ajuntament, o li estàs pegant la murga contínuament a l’alcalde, potser t’assabentes de poques coses.

Li vaig comentar a Quico que seria interessant que poguérem saber què és el que s’està intentant fer, quines són les idees que es volen portar a terme. Una altra cosa serà el que es podrà portar a terme, si es donen subvencions, o per contra no, etc.

Quico em va enviar allò que tenen entre mans, i jo he intentat resumir-ho. Si el que he resumit falta a la veritat, o el mateix Quico considera oportú fer alguna matisació, ja sap que està obert l’apartat dels comentaris per poder-ho fer.

Espere que aquests posts siguen considerats com el que volen ser; simplement una forma d’informar a tots aquells que no vivim al poble i que per tant no s’enterem massa del que “es cou ahí” i que no es consideren com una mena de butlletí propagandístic de l’Ajuntament de torn.

Aquests són els punts que porta o ha portat entre mans, o millor dit entre papers l’Ajuntament

1.- La pavimentació de l’Era es va demanar fa 3 anys amb la finalitat d’acondicionar l’accés al Patronat que va quedar molt malbé a conseqüència de les obres realitzades al Patronat. Per poder acondicionar l’Era i la pujada al Patronat es van haver de realitzar

unes gestions

2.- Està previst posar un sòl de goma davant del Patronat que és molt adequat per als xiquets que juguen al parc, i també perquè d’aquesta manera si està aixina, s’embruta menys en entrar al Patronat. S’ha demanat la subvenció a la Generalitat com a mobiliari urbà i ja està concedit. Ara ja és qüestió de poc temps poder-ho col·locar.

3.- En cultura en la legislatura passada es van demanar dues vegades una subvenció especial de 30.000 euros per a equipar el Patronat, però ens ho van denegar, per això, es va decidir anar equipant-lo poc a poc. Ens han concedit una subvenció d’uns 5000 euros per a equipament. Amb això es posaran les cortines de l’escenari i algunes butaques, es preveu que així l’any que ve es puguen acabar de posar les butaques, l’altre les llums o l’equip de so, o … però anar amb idea per a que en 5 anys estiga totalment equipat.

4.- L’obra de Beniafé, que ja la vaig comentar en un post anterior

5.- Pels desperfectes de les pluges es va demanar que arreglaren un camí i la Diputació ha invertit poc més de 12.000 € en netejar les cunetes del camí de Xarquera. També va destinar poc més de 8000 € en netejar camins i sulsides.

6.- Per la Conselleria d’agricultura s’ha aconseguit fer un camí formigonat en Camarell al 100% (cosa prou estranya); esta vegada l’Ajuntament no ha pagat res d’aquestes obres i el camí que era de molt difícil accés ha quedat en molt bones condicions.

7.- Pels desperfectes de les pluges també es va demanar el Camí de l’horta del molí, Camí de Cabrera, Sulsida de la Piscina, Sulsida del Calvari, al Govern Central però encara no hem tingut cap noticia.

8. Per Generalitat tenim 2 peticions en procés de resolució:

a) La primera es per la Conselleria de Turisme i correspon a l’acondicionament de la Font de Cabrera. L’any anterior es va demanar per aquesta mateixa convocatòria, la font i el llavador de Beniafé però es va denegar i aquest any s’ha reelaborat el projecte i s’ha tornat a presentar.

b) L’altra es la petició del Camí de la Llenca. Es un camí que comunica la carretera que puja del Pas a Xarquera amb el camí del pont de Beniafé. Està molt malament i com que beneficia a molts propietaris i la convocatòria només dona al 80%, s’ha parlat amb els afectats per a col·laborar en aquest 20%, així a l’Ajuntament no li suposaria gran despesa. Aquestos de moment han acceptat, i estem esperant que ens siga concedit.


9.- Hem demanat també unes subvencions que amb el nom de “ Pla provincial d’ajuda a equipaments per als municipis” ens servirien per a posar enllumenat públic fins la piscina i arreglar el Camí antic de Beniafé i el Pont.

10.- Està demanat també el Camí del Bassó encara que la convocatòria no fa massa que ha eixit, i per tant encara no se sap res.

11.- La gran obra de la legislatura serà el Pla Provincial del pròxim any. El projecte consta d’un aparcament públic, un area recreativa, i la reconversió de la replaceta i la plaça en peatonals. Es un projecte ambiciós que pot quedar molt be.

12.- Una altra gran obra, i en la que les negociacions amb la Diputació ja estan molt avançades és millorar “la pujada del Pas “amb la finalitat que es produïsquen les revoltes, guanyant en seguretat. Les negociacions han sigut complicades però sembla que estan donant bons resultats.

13.- Pel que fa al tema dels “botadors, també ja va ser comentat en un post anterior ja es va comentar també en un post que s’han realitzat les gestions oportunes per solucionar el problema.

dijous, 5 de juny del 2008

Participar en treball d'investigació

Fa uns quants dies em va arribar un correu d'una xica que està realitzant un treball d'investigació relacionat amb el canvi que s'ha produït amb el temps en la forma d'enfocar l'embaràs i el part . Vos deixe amb el correu que em van fer arribar, i en el cas que alguna persona estiguera disposada a comentar la seua experiència, al final estan els telèfons per posar-se en contacte.

Soc Maria Lladró Giner, t'escric des del Museu Valencià d'Etnologia.
He trobat la teua adreça en alcoleja.org, i he pensat que pot ser ens podries ajudar. Estem realitzant una investigació al voltant de l'embaràs i el part en les dècades dels 40 i 50 del segle XX. Estem arreplegant testimonis de dones de tota la comarca, però encara no tenim cap contacte en Alcoleja i en alguns altres pobles de la comarca. Per si de cas coneixes alguna dona de Alcoleja que puguera estar interessada en participar en el projecte t'envie els requisits:dona que haja nascut entre els anys 20 i 30 i haja parit entre els 40 i els 50 del segle XX.
Consistiria en fer una entrevista biogràfica, incidint en l'experiència del seu embaràs i les circumstàncies del seu part. També seria interessant trobar una comare que assistira els parts en eixos moments. El nostre objectiu és poder comparar els canvis en relació amb l'embaràs i el part des de principis de segle, passant per mitjans de segle i el que ocorre hui.
El nostre telèfon al Museu és: 963883574 o 963883560, som Maria i Raquel.