dijous, 1 de setembre del 2016

HOMENATGE A PACO L'HOSTAL

 Qui no coneix a Paco l'Hostal? En tota la contornada el coneixen i saben de les seues aventures i desventures tant a nivell de la pilota com de altres "correduries".
Com que molts dels que llegiu aquest post, possiblement no sabeu massa de Paco com a jugador de pilota i com a persona, vaig a intentar donar unes pinzellades.

La diferència d'anys entre Paco i jo ha fet que no l'haja pogut veure com a jugador de pilota en tot el seu esplendor, però si lo suficient com per a quedar-te embaladit quan el veies jugar. No tenia o no volia tenir la picardia amb la que jugaven altres jugadors, però això a mi em donava igual perquè veure la plasticitat amb la que feia la perxa amb l'esquerra era impressionant. Però és que si li venia de volea "bolera" amb la dreta, era igual d'al·lucinant, Si feia el bot, tant de bragueta com de palma, era l`'elegància personificada.
Però si hi havia una jugada que crec que el diferenciava era aquella en la que quan estava esperant el bot per a jugar-la amb la dreta, de sobte, la pilota botava (trencava) mal, i es desviava a l'esquerra. En qüestió de milisegons, passava la mà dreta per darrere de l'esquena, i la jugava amb la dreta, tirant-la quasi tan lluny com si el bot haguera sigut noble.  
És veritat que hi havia ocasions en les que feia falta amagar més les pilotes, o tirar-les per terra per guanyar ratlles, però a ell això no li anava. El que li anava era disfrutar ell i fer disfrutar a la gent que el mirava. Brutal!
I de batalles en partides importants contra Balones en diferents pobles, n'hi ha la tira. Sentar-te amb Paco i recordar partides és un regal. Abans de veure jo jugar al Genovés, quantes jugades i partides m'havia contat Paco!
Però tot i que el que he dit ja és gran, per a mi, la forma amb la que ens tractava als xiquets que comencavem a jugar ho supera de llarg.
Tots coneixeu la figura del "Mecenes" en l'art; doncs per a mi Paco ha sigut "un mecenes" de la pilota.
Ens posàvem a jugar i els xavals no teníem diners per a comprar pilotes, doncs Paco anava i ens les comprava. Sempre intentava que jugàrem nosaltres, els xavals, en les partides dels més majors. 
Ens "arreglava" una partida en la que "el Tendre", Juanin, jo i ell mateix, jugàrem contra altres majors. Ens jugàvem unes quantes pessetes i pagar les pilotes. Si guanyàvem, Paco repartia els diners entre tots nosaltres, però si perdíem, Paco pagava la nostra part i totes les pilotes. Paco el que volia era jugar a pilota, i que jugàrem els joves al seu costat; era feliç! I mira que hi havia voltes que li fallàvem nosaltres... Però mai una mala paraula ni un cabreig "Vinga Rafaelin, que tu saps botar molt bé" "Ale Tendre, a l'altra la tires per damunt de l'església"  "No passa res, si perdem, perdem, a l'altra la guanyarem", A noble no hi ha qui el guanye!
Recorde que una volta em va dir que l'anaven a operar de l'esquena i que ja no podria jugar més. Em vaig quedar fet pols. 
Coses com aquestes no s'obliden mai, i per això done les gràcies a l'Ajuntament pel detall tingut amb Paco. 

Gràcies Paco per ser com eres!

Tant si piqueu damunt de la foto, com si ho feu ací -->Enllaç a l'àlbum , podreu veure més fotos de l'homenatge

*Done les gràcies també a Antonio Puyol per les fotografies 

dimecres, 31 d’agost del 2016

JORNADES ESPORTIVES

Del dimarts, 23 d'agost al dijous, 25 d'agost es varen celebrar a la piscina les jornades esportives que cada any es realitzen al poble. Entre els esports que es van practicar es troba el Futbol, el Frontenis, Natació, Ping Pong, entre altres. 

M'agradaría agraïr a l'ajuntament l'ajuda que ens ha donat, i també m'agradaría dir algunes paraules per a aquella gent que pensa que organitzar les hores esportives és una feina fàcil i que no requereix cap esforç. Per a eixa gent, únicament dir-los que hi ha moltes hores de feina darrere d'açò i que si tots no col·laborem finalment acabarà per desaparèixer i sería una llàstima que els xiquets d'ara no ho pogueren disfrutar.

Sense més, per a que tots pugueu veure tot el que es va fer, ací deixe uns petits videos que espere que us agraden.

Futbol Sala

Aquest any vàrem tindre 5 equips participants: Benilloba, Penàguila, Alcoleja Junior, Alcoleja Senior i Benifallim.



Ping Pong


Natació

Com podreu veure, vam disfrutar de dos competicions, Natació Infantil i Natació Junior.


Parchís


Cotos

Es varen realitzar dos campionats de cotos, un a la piscina (que es el que apareix al video) i un al Bar Aitana on els guanyadors van ser Jorge i Jose.


Frontenis Junior


Frontenis Senior

Aquest any vàrem tindre el plaer d'acollir en al poble a dos parelles de frontenis que veníen de lluny. Aquestes van ser Amin i Gregorio que van vindre de Sant Joan, a més de Tomás i Banderas que van vindre d'Elx i de Cox. 


JORNADES CIENTÍFIQUES

Fa uns mesos es varen celebrar al Parc Científic de València, lloc on treballe, unes jornades científiques per als més menuts de la familia. Això em va donar una idea per a poder fer alguna cosa pareguda al poble pero a escala molt més menuda. Aleshores, vaig parlar amb Kiko i em va dir que endavant amb l'activitat, que era una idea molt bona que mai en la vida s'havia fet res així. Per tant, vaig començar a buscar experiments que es pogueren dur a terme en els mitjans que podía aconseguir i dimarts 16 d'agost al carrer de la carnisseria es varen realitzar. A continuació hi ha un video per a que pugueu veure com s'ho varen passar els xiquets i els grandets jugant amb la química.

M'agradaria donar les gràcies a tota la gent que va participar, així com també a la gent que va ajudar a que es desenvoluparen totes les activitats i als pares que ajudaren a netejar tota la brutícia que es va generar. 

Sense més que dir, moltes gràcies a tots.


ACTIVITATS PER ALS XIQUETS 2016

Les activitats adreçades als xiquets i xiquetes (al marge de les esportives) no van faltar en les festes. El dimarts 16 van tindre lloc les anomenades "Jornades Científiques" on Edu i la resta de Festers/res del 2017 van fer gaudir als xiquets de la màgia de la química
El diumenge per la vesprada i el dilluns pel matí també van poder gaudir de diferents activitats que van "enganxar" a menuts i grans :contes, castells unflables, trenets, obra de teatre (Nelo Bacora).

Ací vos deixe un xicotet resum d'algunes de les activitats abans mencionades

dimarts, 30 d’agost del 2016

AURORA 2016

L'aurora, com tots sabem, passa per ser per a la majoria de la gent del poble l'acte més emotiu de les festes.
Ës  el màxim exponent en el manteniment de la tradició popular. En aquest acte ens trobem persones que possiblement siga l'únic acte en el que apareixen en festes, persones del poble i no del poble que vénen exclusivament a tocar i/o cantar i desapareixen ràpidament, joves que acaben la "marxa" de la nit i que s'esperen a l'Aurora,  altres que han dormit només unes horetes, i que sense pensar-ho s'aixequen per a no perdre-se la. Un acte en el que trobarem cantant a avis i néts tots plegats, oncles i nebots, amics i amigues,...En  definitiva, un acte ple de diferents matisos que et transporten a un estat d'ànim que és dificil de trobar en un altre.
Enguany, l'Aurora  va tindre a més a més un acte promogut per la Corporació Municipal que encara va elevar més l'estat emocional de tots els presents. L'acte va consistir en agrair de paraula, i amb una placa a cinc persones que des de fa molts anys estan o han estat mantenint viva l'Aurora, tot i que com tots sabem, l'Aurora es portada endavant gràcies a tot un poble. Per la part que toca a la meua Família, he de dir que estem molt agraïts pel detall tingut amb món pare a títol pòstum

Els cinc homenatjats hem fet arribar a l'Excm, Ajuntament la següent carta d'agraiment ;

El Cant de la Divina Aurora és un acte d'Alcoleja on la festa i la germandat que ha de prevaler al poble, floreix en tots els moments.
Participar en el Cant de l'Aurora és un privilegi que ens apropa als avantpassats, als que ens van precedir.
Mantenir aquesta tradició cultural, aquest patrimoni immaterial d'Alcoleja, veure com s'arrela en els nostres fills i néts, ens ompli de goig, d'esperança i de futur.
Haver sigut homenatjats per l'Ajuntament és un fet que ens emplena i ens encoratja a continuar unint les nostres veus i els sons dels instruments amb les de tot el poble

Gràcies

Marcelino Català, enrique Peidro, Paco "Botecari", Leandre Iborra, Família de Rafael Mollà

dilluns, 29 d’agost del 2016

MISSA CANTADA, FESTES 2016

L'any passat ja vaig tindre l'oportunitat de gravar a la Coral "Amics d'Alcoleja", i per a un profà com jo, va ser ser una grata sorpresa. Anima't pel que vaig veure, enguany vaig tornar a pujar al Cor i a la vista de les facilitats que em van donar per a gravar, no vaig voler perdre l'oportunitat de deixar-vos aquesta meravella perquè nous perdeu detall de les veus i músics que tenim. Enhorabona a tots i totes els que han fet possible aquesta missa cantada
Espere que vos agrade.