dissabte, 21 de juny del 2008

Tancament de l'escola:últim dia de classe

Des d'ací en la distància, i encara que tots sabíem que més prompte o més tard el dia arribaria, quan arriba el moment del tancament "definitiu" de l'escola, em queda una tristor.
Si, tal i com podem veure en les dues notícies del diari Informacion "La escuela de Alcoleja vive el último día de clase tras decretarse su cierre" i en "Último día de clase en la escuela tras el cierre decretado por Educación" ahir va ser el darrer dia de classe a la nostra escola "Las Eras".
Supose que com a mi, a tots els que allí vam començar a aprendre a llegir i escriure, i que quan teníem uns quants més anyets ajudàvem després al mestre " Don Eduardo" o "Doña Angelita" ( per nombrar només els que jo he tingut), a ensenyar a llegir als més menuts (ara quan et dediques a l'ensenyament et dones compte del gran treball que realitzaven els mestres en una escola unitaria) aquesta notícia ens entristeix i ens transporta a eixos anys, que com és normal per una altra part, només ens fa recordar els bons moments viscuts.
La notícia és doblement "fotuda", per un costat pel fet de desaparèixer l'escola en si, i per l'altre pel significat que té per al poble una notícia com aquesta, i és el senyal inequívoc del despoblament que goteta a goteta ha anat tenint el poble un any rere l'altre.
Sabíem que no es podia mantenir una classe amb tants pocs alumnes, i que la seua desaparició comportarà que els xiquets hagen d'eixir una anys abans del poble, amb tots els problemes i patiments que tot això implica per als xiquets i per a tota la família. Però, també he de dir que quan se supera els primers dies, mesos de trobar-te foraster, i de no estar "a casa", això també ens fa ser més durs, i després ja no n'hi ha res que ens pare.
Què bonic seria que aquells que llegiu aquest post i heu anat a l'escola, anareu escrivint anécdotes , curiositats de quan anàvem a escola, segur que tornaríem per moment a la infantesa (a mi m'agradaria, tornaria a tindre "moño"... je je

En fi, per acabar, també vos deixe un enllaç a Radio Alcoi per a escoltar l'entrevista que realitzar amb motiu de la notícia. Heu de mirar en Viernes 19-06-08 i on posa -->
13:30 - Suya es la radio (comarcas) (20/06/2008)
També he penjat a la Wiki d'Alcoleja l'arxiu per si el voleu escoltar alguna vegada, perquè supose que en unes setmanes desapareixerà de Radio Alcoi: Arxiu Radio Alcoi
L'arxiu és propietat de Radio Alcoi Cadena Ser; i el fet que el deixe aquí és únicament amb la finalitat que estiga sempre al nostre abast.
En cap moment tinc la intenció de beneficiar-me d'un material que pertany a la cadena emissora; i per suposat que si Radio Alcoi considera necessari retirar-lo de la nostra wiki, immediatament procediré a retirar-lo.
* Per escoltar l'arxiu heu de tindre instal·lat Quick Time Player, que el podeu descarregar de la següent adreça
http://www.apple.com/es/quicktime/download/


dijous, 19 de juny del 2008

ENTREVISTA PEL TANCAMENT DEL C.P. LES ERES

Fa uns dies van vindre uns periodistes de Ràdio Alcoi (Cadena Ser), i van fer una entrevista pel tancament del col·legi públic "Les Eres". Els entrevistats van ser el alcalde d'Alcoleja, Kiko, la mare d'una alumna del col·legi, Guillermina Aznar, i un exestudiant del col·legi, Eduard Aznar.

Aquesta entrevista eixirà en la ràdio, el divendres, dia 20 de juny a les 13:30 del migdia en Radio Alcoi. Els temes que van tractar van ser: el per què havien tancat l'escola?; Si la tancada era definitiva, etc. Així com també va tractar temes de "Quin serà l'ús de la Base Aitana?"

Pd: Rafa, si vols penjar l'entrevista, estarà penjada a la pàgina de Radio Alcoi:

Antena de Telefonia mòbil


En el darrer viatge que vaig fer a Alcoleja vaig vore que allà a Beniafé hi havia una antena que em va semblar de Telefonia mòbil. Ho vaig preguntar i em van dir que efectivament aixina era.
Em va parèixer molt bé perquè com bé sabem els que viuen al poble o bé passem uns dies patim de la manca de cobertura en aquest servei. Normalment si tens Movistar sòl haver-ne an bastants llocs del poble, però si tens el telèfon de la resta de companyies , el tema es complica molt més.
Repassant els diaris he vist que sembla ser que hi ha una certa polèmica en l'apartat de la ubicació de la dita antena.
Vos faig un enllaç a la noticia que va eixir al Diari Información.
Ja sabeu, aquell que tinga més informació pot apuntar-la als comentaris, o bé al Foro que he posat a la part esquerra del Bloc.
Foto propietat del Diari Inforacion.