divendres, 10 d’octubre del 2014

PARTICIPACIÓ DELS ALUMNES EN L'HOMENATGE

Segons m'informa Quico, aquells alumnes que vulguen participar activament en l'acte del dissabte 25 mitjaçant algun discurs o agraïment, que es posen en contacte amb l'Ajuntament per a planificar l'ordre d'intervencions.
Amés a més en els propers dies jo també vos informaré d'una altra forma de participar "online" en l'homenatge 

FOTO ESCOLA EDUARDO 1965

Des de fa  més d'un any tinc aquesta foto que me la va donar Toni "el de Fermina". Els joves, el coneixen ara més per "Toni el de la piscina". Me la vaig guardar "como oro en paño" per a penjar-la en aquests moments previs a l'homenatge al mestre.
La publique ara per varios motius: un per  anar recordant aquells temps en que el mestre estava en la seua plenitud, amb unes ganes de que els xiquets ( i alguna que altra xica també) s'enganxaren al carro dels estudis, i d'eixa forma pugueren tindre possiblement un futur amb més possibilitats que les que oferia el nostre poble des del punt de vista exclusivament agrícola. També la publique perquè ens serveix per a veure'ns com erem en aquells anys, i també recordar a alguns que fa  molt de temps que s'en van anar del poble, o perquè desgraciadament ja no estan entre nosaltres. I també per  a que sigam capaços de comprendre la magnitud de la tasca que el Mestre feia amb tots nosaltres.
En uns temps actuals en els que tots aquells  que ens dediquem a açò de l'ensenyament, ens donem compte de la dificultat de treballar amb una ratio d'alumnes més elevada que fa uns anys, però que està a anys llum de la que tenia el mestre en eixos moments (39 alumnes a classe, i amb una diferència de 13 anys entre el més menut i el més gran), només puc dir "QUIN MÀQUINA DE MESTRE TENÍEM"!.
Com podia portar tot això avant?. Doncs amb una organització impressionant. Els majors donaven primer la seua "lliçó", i els que tenien uns quants anys menys, també escoltaven eixa lliçó, de forma que al proper any ja els "sonava", i a l'altre encara més, de forma que quan ja et tocava de veritat, ja t'ho sabies. Els majors també feien de "mestres"ja que s'encarregaven de fer llegir als més xicotets, i aixina el mestre podia ocuapr-se  d'altres coses. En definitiva, un feina impressionant.

Anem a canviar un poc de tema, i a vore si sou capaços d'endevinar qui és qui en la següent foto: voreu que primer teniu la foto, i davall està la mateixa foto amb un número per a cada persona per a que aixina ho tingueu més fàcil. Podeu anar posant el nom i cognoms per a cada número i al final piqueu en "Enviar" (els que no sapigau els deixeu en blanc), i deixaria 10 dies per a que l'aneu completant. Una vegada acabat el periode, faré un altre post amb el nom posat a cadascu (si els sabem tots, clar) , i si voleu descarregar-la amb bona qualitat, ho podeu fer picant  aquí.. Li feu cas i la podreu descarregar si piqueu en "Descargar el tamaño original de esta foto
A la persona que siga la primera en encertar tots els números, o la que més n'ha encertat, el dia de l'homenatge li regalaré una foto en paper
Si no voleu omplir el formulari en la finestra que hi ha a continuació. també ho podeu fer picant aquí



formulari

dimecres, 8 d’octubre del 2014

Cartell de l'homenatge a Eduardo

Ací vos deixe el cartell oficial de l'homenatge a Eduardo.
 Ha quedat fantàstic!.
Gràcies a Marcos per pasar-me'l, i aixina poder-lo publicar

EL DEUTE A "DON EDUARDO" ESTÀ A PUNT DE PAGAR-SE.

Quina alegria vaig començar a tindre des de fa uns mesos quan Quico i Josep Maria em van dir que estaven posant en marxa un  acte d'agraïement a "Don Eduardo". I eixa alegria anava augmentant a mesura que m'anaven dient alguns"secrets i sorpreses" previstes.
Abans de continuar, agrair a tota la Corporació Municipal, el fet que  en certa forma agarraren el guant que vaig llançar ja fa any i mig mitjançant el post: "TENIM UN DEUTE. DON EDUARDO"  i que ho hagen fet elevant-lo a la màxima expressió. ES MEREIX TOT AÇÒ I MÉS!
Ha de ser un dia que ha de ser recordat per tots els que d'alguna o altra manera tenim contacte amb Eduardo, el mestre de molts de nosaltres; un dia en el que Eduardo s'ha de sentir volgut per tots els alcolejans
Encara que en successius posts parlarem d'algunes coses més, l'acte a falta d'alguns detalls o variacions , seria l'explicat per Quico al Xat:

 Programa: Dissabte 25 octubre 2014
11:30h Recepció d'autoritats a l'Ajuntament (presideix la presidenta de la Diputació d'Alacant, la Il.lma Sra. Na Luisa Pastor) 

Passacarrer acompanyats de la SMC d'Alcoleja per a arreplegar al mestre  

A les 12h al Patronat acte d'homenatge.

En finalitzar, es descobrirà una placa i després hi haurà un dinar de germanor