divendres, 28 de desembre del 2012

GRATAPALLES

  El gratapalles ( escribano soteño ) es un pardal d`abans, quan al poble hi havia una agricultura mes respectuosa amb el medi i no abundaven tant insecticides i herbicides ( cancerigens per cert ). Es un au granívora i busca aliment als cultius i en gramínies silvestres. A Alcoleja tenim varies especies d´escribans. Este, vinculat al medi agrari crec que es el mes escàs hui en dia. Es diuen "escribanos" perquè els seus ous tenen una coloració particular,amb unes ratlletes que semblen cali gràfiques.Es tracta d´una especie sedentària en la que el mascle es deixa vore al seu territori. Fa poc vaig trobar un mascle al Pla i Cirer i em vaig alegrar molt, perquè no son fàcils de vore. L`any passat vaig trobar una parella al pont de les barandilles, però ja dic que escassegen. El gratapalles, com altres especies vinculades al medi agrari no te bones perspectives al nostre poble on cada volta mes terres estan tractades amb herbicides.
 No estic segur que gratapalles siga el nom local que rep a Alcoleja, agrairia qualsevol referència a esta especie tan bonica i cada volta mes rara de trobar al nostre entorn.  
De totes formes, si voleu saber més sobre este pardalet, podeu picar ací, i anar a la Wiki on he posat més informació
                                                                                                                             

dilluns, 24 de desembre del 2012

BONS NADALS. 2012

Un poc més, i faig tard a felicitar-vos a tots els que en alguna ocasió aneu assomant-se a esta finestra del nostre poble.
Ja ha passat un any més, dur en molts aspectes; molt  per a uns, i no tant per a altres, però en la majoria de casos fotut; "malos tiempos para la lírica" que dirien els de Golpes Bajos.
Però en fi, entrem en unes dates com són les de Nadal,  en les que intentem aparcar els mals pensaments i carregar-nos d'alegria.
Per tot açò, intentem desconectar durant uns quants dies els problemes que ens agobien i intentem disfrutar-los amb els familiars i amics.
Jo intentaré treure-vos alguna que altra rissa mostrant-vos com intente estar a la última...



Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!
BONES FESTES PER A TOTS
* Per cert, han tocat 120€ per dècim de la Loteria dels festers. Enhorabona