dijous, 1 de març del 2012

Vídeo-vigilancia. Una posible solución

No es la primera vez que esta solución se ha adoptado. Este vídeo de Antena 3 recoge la instalación de cámaras de vídeo-vigilancia en algunos pequeños pueblos de Aragón.



dilluns, 27 de febrer del 2012

Mesures de seguretat per al poble

Què es pot fer  per a millorar la seguretat al poble?.
Crec que tots estarem d'acord en que tant al poble  nostre, com a qualsevol de les rodalies, la seguretat en els darrers anys ha baixat considerablement. En el següent enllaç "El alcalde exige más guardias civiles"  es pot veure com ja fa un temps que s'estan demanant reforços de Guardia Civil per a la zona. 
Però, creieu que li faran cas ?. 
Podem pensar que en els temps que corren, aniran a augmentar el nombre de guardies?
Piqueu en aquest enllaç, i eixireu de dubtes. Tenint en compte que puc estar equivocat ja que no tinc un accés de primera mà per a saber la plantilla real del Cuartel, però també pensant  que no variarà molt de la que ix en l'anterior article; com van a poder realitzar aquestes onze persones un bon control-seguretat de Cocentaina, Alcoleja, Penàguila, Benifallim, Benilloba, Benasau, Benillup, Millena, Gorga, Balones, Benimassot, Tollos, Fageca, Famorca y Quatretondeta?. Materialment impossible!.
Per tant, què podem fer?.  El que ha fet Quico, demanar, exigir, demanar... 
Però si ho fa ell a soles, no s'aconseguirà res.No és un problema que ens pertoca només al nostre poble; els pobles del voltant estan en la mateixa situació. S'han d'unir tots els alcaldes, i que la "plegària" siga major. 
Però aixina tampoc s'aconseguirà res. Probablement, si no torna a haver cap desgràcia com la de Teresa, les coses aniran calmant-se, i es deixarà correr. Però si els robatoris continuen, que continuaran,  al final haurem de defensar i exigir més protecció mitjaçant recollida de signatures,manifestacions.etc. Està clar que qui no plora no mama; i en aquesta cosa també és igual. Temps al temps. Podem pensar "Mentre no em toque a mi, tranquil"; però aquesta no és la solució.
Podem buscar altres solucions?
En aquest altre enllaç, podem veure que l'alcalde planteja una alternativa
Què puc dir d'aquesta iniciativa?. Els que vivim en una ciutat mitjana, a poc que ens fixem quan anem pel carrer, podem adonar-nos  que estem "controlats" per una quantitat  de càmeres increïble: càmeres de bancs, de subdelegacions de Govern, de trànsit local, de la policia de tràfic, etc; i es veritat que la intimitat la perds en el moment ixes de ta casa. Pots confiar en que eixes imatges només s'utilitzaran en casos concrets d'accidents, robatoris, o altres succeits; però tot i això sempre et queda el dubte de que en algun moment es podria fer un mal ús d'eixa informació. Per una altra banda, hem d'admetre que gràcies a aquestes càmeres,  en no poques ocasions s'han pogut solucionar o aclarir determinades situacions.
La presència de càmeres de vigilància sempre creen debats i postures encontrades. No fa massa mesos, a La Vall d'Uixó també es va crear aquesta polèmica.  Podeu veure en l'article les causes que han portat també a proposar-les, les despeses de la posada en marxa, i també com a través del Fons Estatal d'Inversió Local s'ha pogut costejar sense despeses per al poble.Considere que pot ser una proposta interessant , però en la que s'hauran de valorar molts aspectes: inversió costosa (si es vol fer de qualitat), manteniment, buscar les persones més adients per a supervisar les imatges, permisos de l'autoritat, valoració de la seua efectivitat, etc.
Però, crec que en el que tots estem d'acord, és en què més d'una cosa s'haurà de fer, ja que si no és així, la inseguretat anirà en ascens en aquests temps que corren.
En fi, opine que estaria bé que ho pensarem, i entre tots ajudarem a prendre algun camí.
He deixat a continuació un formulari (per suposat que anònim) en el que si vos ve de gust podeu picar en aquelles opcions que considereu més s'ajusten al vostre pensar. Deixaré 10 dies, i després presentaré els resultats.
* Gràcies i enhorabona a Quico per tots els passos que està donant en pos d'una millor convivència i seguretat al Poble.



 

Reparació del Patronat.

Després de guardar una setmana de dol, he pensat que era el moment de postejar aquesta bona notícia.
Haureu vist en els twits del costat que la Diputació mitjançant una subvenció de 224.200 euros, (el 95% del presupost) es farà càrrec de la reparació.
Ja anirem informant de com van complint-se els plaços prevists
Enllaç Diari Información