dimarts, 23 d’octubre del 2012

ASSAJOS DE LES DANSES

Hola a tots!
El proper dijous dia 1,festivitat de Tots Sants,reprenem els assajos de les danses amb molta il.lusió i ganes de continuar disfrutant del nostre propòsit: mantindre viva la tradició del poble.
El grup està obert a qualsevol persona que vullga compartir amb nosaltres esta bonica iniciativa.
L'horari és el seguent:
-dijous dia 1 a les 17:00h
-divendres dia 2 a les 11:00h
Assajarem a l'Ajuntament nou

ANIMEU-VOS!!

dilluns, 22 d’octubre del 2012

AGUILES, PROBLEMES EN LA CRIA

Enguany, les nostres aguiles de panxa blanca no han criat, es ben extrany perque es tracta d`una parella experta i que solen traure endavant una o dos cries a l`any. Curiosament, aquest estiu he pogut vore dos inmadurs d`aguila reial, tal i com el de la foto, que volaven enjugascats.
Es van parar en un pi prop del bassó pero al moment van vindre les aguiles de panxa blanca a fer-les fugir. Observar la baralla amb prismatics de 10 augments va ser tot un plaer, les joves aguiles reials tenen unes garres realment impresionants. Estes joves aguiles reials son germans, sens dubte i han nascut realtivament prop d`Aitana.
 Les he vistes també per Benifallim i a hores d`ara estaran en ple vol de dispersio juvenil, volant cap al sud. Esperem que no es trobem a cap escopeter. Respecte al fracas de les nostres aguiles comentar que a Febrer, va haber gent escalant prop del niu mentres les aguiles estaven covant, si les van fer fugir del niu ( conscientment o no ) la van cagar, per cert, l`escalada als nostres barrancs propers d`Aitana esta totalment prohibit degut a l`existencia d´especies amenaçades d`extinció, cal tindre-lo en compte i cuidar el nostre patrimoni