dimecres, 7 de setembre de 2016

FESTES 16. VALORACIO

Amb aquest post acabe la relació de videos de les Festes. amb el video he posat unes quantes "tomes" que no cabien en una peli concreta, però que si que crec que podien anar en aquesta mena de resum fester.


Per a tots aquells que vulguen descarregar-se les Pelis de Festes, i no ho saben fer des de Youtube, deixe -->; aquest Enllaç per a descarregar  (picar en la fletxa de baixada) durant e mes de setembre. Després ja no podreu

També crec que pot ser el moment de valorar si ho considereu oportú les festes. Jo vos deixe aquest -> enllaç a un Formulari del mateix tipus que hem fet en els anys anteriors. Ja vos presentaré els resultats. Deixarem 15 dies
Jo si que vull fer alguns comentaris.
 M'han semblat unes festes molt bones, sense festers, i portant la càrrega de l'organització "l'Ajuntament", i també s'ha de dir, les activitats esportives portades pels propers festers del 2017.
S'han portat a terme moltes activitats, variades i adreçades a diferents edats.

En què s'han diferenciat aquestes festes respecte a unes que són organitzades per un grup de festers? Doncs, si analitzes les activitats, veus que s'han realitzat pràcticament les mateixes, o fins i tot alguna més (la "mascletà" que es va tirar, va ser lela marinera).

On  crec que pot haver estat la diferència més gran?. Jo pense que en les orquestres/discomòbil. Els altres anys hi havia millor orquestres, i en concret l'any passat va haver un DJ famós (Santi Bertomeu)
Per tant, es pot dir que l'Ajuntament ha sigut capaç d'organitzar unes bones festes amb els diners de les "Cases", de la publicitat del Programa, de les diferents subvencions que haurà aconseguit (Diputació,..), més si el propi Ajuntament ha realitzat  alguna aportació (aquest apartat no sé si existeix o no). Però en tot cas, la conclusió és clara, s'ha mogut i les festes s'han pogut portar a terme amb una nota per a mi molt alta.
Per tant, podem pensar que si les festes les organitza un grup de Festers, que  fan rifes, venen loteria, porten una barra de bar,.. quasi segur que es podran fer  unes millors festes.

Realment és correcta aquesta extrapolació que he fet?. En principi si. Si l'Ajuntament "ajuda" a aconseguir subvencions, i facilita la tasca als Festers (com sé que fa), no té perquè no complir-se. El problema vindria si l'Ajuntament es llavara les mans i no ajudara.


Per a la gent jove unes Grans Festes sòl anar unit a bones orquestres, i poden veure justificades les despeses en aquest apartat. Però i la gent major?. També poden pensar... la de rifes en les que hem  participat, la loteria de Nadal,... i no ho veiem en una millora global per a les festes, tot es gasta en orquestres,...

I els propis Festers, també es veuen pressionats per portar unes bones orquestres, que s'emporten els diners arreplegats amb un gran esforç..Es troben entre l'espasa i la paret.

Tot el que ha dit només vol ser una reflexió en veu alta dels pensaments que podem tindre l'alcolejà de a peu, l'Ajuntament, els festers,... i com sempre, tots poden tindre motius suficients i certs.
Impossible agradar a tots!

dijous, 1 de setembre de 2016

HOMENATGE A PACO L'HOSTAL

 Qui no coneix a Paco l'Hostal? En tota la contornada el coneixen i saben de les seues aventures i desventures tant a nivell de la pilota com de altres "correduries".
Com que molts dels que llegiu aquest post, possiblement no sabeu massa de Paco com a jugador de pilota i com a persona, vaig a intentar donar unes pinzellades.

La diferència d'anys entre Paco i jo ha fet que no l'haja pogut veure com a jugador de pilota en tot el seu esplendor, però si lo suficient com per a quedar-te embaladit quan el veies jugar. No tenia o no volia tenir la picardia amb la que jugaven altres jugadors, però això a mi em donava igual perquè veure la plasticitat amb la que feia la perxa amb l'esquerra era impressionant. Però és que si li venia de volea "bolera" amb la dreta, era igual d'al·lucinant, Si feia el bot, tant de bragueta com de palma, era l`'elegància personificada.
Però si hi havia una jugada que crec que el diferenciava era aquella en la que quan estava esperant el bot per a jugar-la amb la dreta, de sobte, la pilota botava (trencava) mal, i es desviava a l'esquerra. En qüestió de milisegons, passava la mà dreta per darrere de l'esquena, i la jugava amb la dreta, tirant-la quasi tan lluny com si el bot haguera sigut noble.  
És veritat que hi havia ocasions en les que feia falta amagar més les pilotes, o tirar-les per terra per guanyar ratlles, però a ell això no li anava. El que li anava era disfrutar ell i fer disfrutar a la gent que el mirava. Brutal!
I de batalles en partides importants contra Balones en diferents pobles, n'hi ha la tira. Sentar-te amb Paco i recordar partides és un regal. Abans de veure jo jugar al Genovés, quantes jugades i partides m'havia contat Paco!
Però tot i que el que he dit ja és gran, per a mi, la forma amb la que ens tractava als xiquets que comencavem a jugar ho supera de llarg.
Tots coneixeu la figura del "Mecenes" en l'art; doncs per a mi Paco ha sigut "un mecenes" de la pilota.
Ens posàvem a jugar i els xavals no teníem diners per a comprar pilotes, doncs Paco anava i ens les comprava. Sempre intentava que jugàrem nosaltres, els xavals, en les partides dels més majors. 
Ens "arreglava" una partida en la que "el Tendre", Juanin, jo i ell mateix, jugàrem contra altres majors. Ens jugàvem unes quantes pessetes i pagar les pilotes. Si guanyàvem, Paco repartia els diners entre tots nosaltres, però si perdíem, Paco pagava la nostra part i totes les pilotes. Paco el que volia era jugar a pilota, i que jugàrem els joves al seu costat; era feliç! I mira que hi havia voltes que li fallàvem nosaltres... Però mai una mala paraula ni un cabreig "Vinga Rafaelin, que tu saps botar molt bé" "Ale Tendre, a l'altra la tires per damunt de l'església"  "No passa res, si perdem, perdem, a l'altra la guanyarem", A noble no hi ha qui el guanye!
Recorde que una volta em va dir que l'anaven a operar de l'esquena i que ja no podria jugar més. Em vaig quedar fet pols. 
Coses com aquestes no s'obliden mai, i per això done les gràcies a l'Ajuntament pel detall tingut amb Paco. 

Gràcies Paco per ser com eres!

Tant si piqueu damunt de la foto, com si ho feu ací -->Enllaç a l'àlbum , podreu veure més fotos de l'homenatge

*Done les gràcies també a Antonio Puyol per les fotografies