dimarts, 29 de maig del 2007

Eleccions: continua

En l'anterior post ja vaig dir que continuaria, i ací estic.
Si vos pareix bé comentarem una sèrie de coses com són els resultats de les eleccions locals i les autonòmiques.
Podem mirar els resultats de les Eleccions Locals dels 3 pobles veïns







Què vos pareixen els resultats?. En principi està clar: enAlcoleja i Benasau ha guanyat el Partit PSOE, i en Penàguila el PP
I en les Eleccions Autonòmiques com han sigut els resultats?.
PP PSOE COMPROMÍS PV
ALCOLEJA 104 47 5
BENASAU 112 49 17
PENÀGUILA 108 105 48

En tots tres pobles ha guanyat el PP. També era d'esperar mirant els resultats globals de la Comunitat Valenciana.
Però quan analitzem un poc els resultats de les Locals, i tot i que sabem que a nivell local el factor que decanta el vot cap a un costat o cap a l'altre és el candidat/a, crec que en la meua modesta opinió, i ja ho apuntava Juan en un comentari, el factor que més ha pesat sobretot a Benasau i Penàguila ha sigut la predisposició o no a portar a terme els Projectes d'urbanització previstos.
Un bon pal s'ha emportat l'alcaldessa de Benasau en el comput de regidors (encara que no veig clar perquè amb tan poca diferència de vots, n'hi ha tanta en regidors, 4:1), que com tots sabem estava "encabotada" en fer la "Nova Marina Serrellenca".
I a Penàguila que pel que sabem d'aquella reunió, qui estava per la labor de portar la urbanització era el PSOE, qui ha guanyat a nivell local ha estat el PP, però amb la presència d'un partit què supose està en contra de les urbanitzacions.
I a Alcoleja què? Mirant els dos pobles del costat, sembla que estan les coses més tranquiles per ara. Ja vorem en el futur..................
Podem traure alguna conclusió?.
Jo trac la següent, no sé si encertada o no però és aquesta:
A nivell local, cuidadin cuidadin!! per als polítics perquè a eixe nivell si que no es perdonen les maneres d'actuar impositives,"per co....... ja que tinc la majoria", sense atendre o sense tindre en compte adequadament el que pensa la majoria del poble. Si no es fa cas a la majoria, o bé els interessos reals del poble, s'acaba pagant molt més prompte que en les altes esferes.
Com dic, a nivell de Comunitat o Estat, ahí el poder dels mitjans de comunicació és bestial i el continuisme sol ser la nota dominant durant molts anys.
Nota: Podeu picar aquí, i si poseu el nom del poble eixiran els resultats electorals.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'he alegrat molt del resultat de Benasau. El meu germà Joan pegava bots d'alegria perque els seus amics han guanyat i ha valgut la pena els esforços que han fet. I el resultat de Penàguila és interessant per les combinacions que es podran fer. Ja vorem que decideixen.
Ignasi

Anònim ha dit...

Algú sap qui serà l'alcalde ? Perquè al ser llistes obertes, li correspon, normalment, al mes votat. Jo este matí vaig veure a Julian del bar Palau i em va dir que creia que seria Quico.

Rafa Mollà ha dit...

Jo també apostaria per Kico.
I si és així, la veritat no m'agradaria massa. El motiu?. Podem estar altra vegada amb la mateixa situació que fins ara: alcalde que no està al poble, que té un MIR per davant. No dubte de la capacitat per portar a terme moltes coses al mateix temps; i de fet ho ha fet fins ara ell: carrera, musica, regidoria... però per a ser un bon alcalde has d'estar al tall, si hi ha obres, has d'estar damunt, si s'han de demanar subvencions,has de controlar; si hi ha coses que supervisar,.... Tot açò, si ho has de fer de cap de setmana, més tot el que porta entre mans, complicat complicat.Ja sé que és un poblet però, espere enganyar-me. La única solució és que realment es posen tots a treballar:els regidors,el secretari/a, administratiu/va, gent que tire una maneta, etc.